11 Şubat 2020, Salı 10:25:19

GMR Airports Yunanistan'da havalimanı inşa edecek

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın eski işletmecisi Hintli GMR Airports, Yunanistan'ın Girit kentinde havalimanı inşa etmeye hazırlanıyor.
  • 3-5 sene once iflasin esigindeki ulke kendi kaynaklariyla yapiyor havalimanini.. Biz Yuksekova icin bile kredi aliyoruz.

Yunanistan, yeni havalimanı için düğmeye bastı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın eski işletmecisi Hintli GMR Airports, Yunanistan'ın Girit adasında havalimanı inşa etmeye hazırlanıyor.

GMR Airports Ltd Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Girit adasındaki Heraklion yeni uluslararası havalimanının tasarımı, yapımı, finansmanı, işletilmesi ve bakımı için anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, projeyi bu bağlamda başlatmış oldu.

GMR Airports ve Yunan ortağı GEK Terna ile 35 yıllık imtiyaz sözleşmesi imzalandı.

Konsorsiyum yeni havalimanının geliştirilmesi için 500 milyon avrodan fazla yatırım yapmayı planlıyor. 

Proje, devlet hibesi ile iyi finanse edilmektedir ve herhangi bir borçlanma gerektirmeyecek.

Yunanistan, yılda yaklaşık 33 milyon turisti çeken, önde gelen uluslararası turizm merkezlerinden biridir.  Girit, Yunanistan'ın en büyük ve en çok ziyaret edilen adası olarak biliniyor.

Girit'te bulunan Kandiye havalimanı, Yunanistan'ın ikinci büyük havalimanıdır ve son üç yılda yüzde kademeli olarak yüzde 10 trafik artışı kaydetti.

Mevcut havalimanının ciddi bir kapasite kısıtlamasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu yüzden de yerini Kastelli'deki yeni havalimanı alacak.

©AirportHaber.com

GMR Airports Yunanistan'da havalimanı inşa edecek

Yorumlar

nerden nereye ~ 4 yıl önce
3-5 sene once iflasin esigindeki ulke kendi kaynaklariyla yapiyor havalimanini.. Biz Yuksekova icin bile kredi aliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öyle değil ~ 4 yıl önce
Metindeki ifadeler düşük, dolayısı ile sizin dediğinizi anlamak doğru değil. ''35 yıllık imtiyaz var, 500 M €'luk yatırım bedeli var, tasarımı, yapımı, finansmanı, işletilmesi ve bakımı için anlaşmaya varıldığı belirtildi.''

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000