13 Temmuz 2009, Pazartesi 07:56:45

Gazipaşa Havaalanı bugün açılıyor

Gazipaşa Havaalanı bugün itibariyle resmen hizmet vermeye başlıyor. Antalya'nın doğusunun umudu olan ve yıllardır hasretle beklenen Gazipaşa Havaalanı’nın bugün hizmet vermeye başlayacak olması bölge halkında büyük heyecana sebep oldu.
  • 14:59, burası havaalanı, havalimanı değil!!
  • Bu ve benzeri bir sürü havalimanı var, burayada çok rahat inilecek
  • Misafir 08:32 ile 08:48'e katılıyorum: Bir 737-800 tek motora kalınca nasıl kalkacak, bu da benim merak rttiğim konu :))
  • Uçuş kontrolleri yapılmış ve VFR meydan olarak ilan edilmiş bir havaalanından ne bekleyip de bu kadar umutlanıyorlar anlamak zor :(
  • açılıcakta nolucak, ne inicek buraya anlayan varsa bana da söylesin.

BÖLGEDE HEYECAN

Bakir koyları, kumsalı ve mavi bayraklı plajlarına rağmen turizmde istenen hedefe ulaşamayan Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerindeki turizm işletmecileri, Gazipaşa Havaalanı'nın sivil hava ulaşımına açılacak olmasının heyecanını yaşıyor.

Turizm işletmecileri, Gazipaşa Havaalanı'na inecek turistlerin 180 kilometre mesafedeki Antalya'daki oteller yerine 84 kilometre uzaklıktaki Anamur ile 95 kilometre uzaklıktaki Bozyazı ilçelerini tercih edeceklerini umuyorlar.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkerim Çilingir, yaptığı açıklamada, gerek tarihi ve doğal güzellikleri gerekse denizi ve güneşi ile Anamur ve Bozyazı'nın Alanya ve Antalya'dan farksız olduğunu, buna rağmen yol sorunu yüzünden istenilen hedefe ulaşılamadığını bildirdi.

Çilingir, Gazipaşa Havaalanı'nın yöreye büyük faydasının olacağını, bu avantajı kullanarak yatırımları bölgeye çekmek için yönlendirici çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Mersin'in sahil bandının cazibesinin keşfedilmeye başlandığını vurgulayan Çilingir, "Yöreye yatırım yapan turizmci kazançlı çıkar" dedi.
 
Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ise yörenin genel ekonomisinin tarıma dayalı olmasına rağmen en az tarım kadar da turizm potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Komşu ilçe Alanya'nın turizm potansiyeline dikkati çeken Ballı, şunları söyledi: "Alanya tıkandığında tencere dibine taşacak. Gazipaşa Havaalanı'na yakınlığın avantajıyla Bozyazı tarımda olduğu gibi turizmde de adından söz ettirecek. Bu nedenle imar planında turizm amaçlı görünen hiçbir yerin planını değiştirtmiyoruz. Arsa fiyatları da uygun. Yatırımcıları Bozyazı'ya bekliyoruz. Biz de yasalar çerçevesinde yatırımcılara her zaman yardımcı olmaya hazırız."

İŞLETMECİLERİN HEYECANI

Bozyazı'daki otel işletmecilerinden Özdemir Şahin ise aralarında yaklaşık 10 kilometre mesafe bulunan Anamur ve Bozyazı ilçelerinin güneyin bakir kalmış en gözde koylarıyla turizme kucak açmaya hazırlandığını söyledi.

Yıllardır verdikleri mücadeleye rağmen turizmde istenen hedefe ulaşamadıklarını, bunun tek nedeninin ise yol sorunu olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi: "Bu nedenle Gazipaşa Havaalanı'nın uluslararası uçuş trafiğini de kapsayacak şekilde açılacak olmasının heyecanını en çok biz yaşıyoruz. Çünkü Türkiye'nin turizminde ilk sırada yer alan Antalya'daki otellerin doluluk oranlarına yıllarca gıptayla baktık. Almanya'dan uçağa bindikten 3 saat sonra Antalya'daki oteline yerleşen bir turist, bu cazip imkan varken yüzlerce kilometre yol katedeceği alternatifleri dikkate alamazdı. İklimiyle, ören yerleriyle, tarihi kalıntılarıyla, denizi ve kumuyla Antalya ile benzer özellikler taşıyan Mersin turizminin kaderinin artık değişeceğine inanıyoruz."

Şahin, 321 kilometrelik sahil bandına sahip Mersin'in en gözde turizm merkezlerinin Anamur ve Bozyazı olduğunu, sadece Bozyazı'da mavi bayraklı iki plaj bulunduğunu, ilçedeki tesislerin uluslararası standartta hizmet verildiğini ifade etti.

İki ilçenin sadece denizi, güneşi ve kumuyla değil tarihi mekanları, antik kentleri ve birbirinden ilginç efsaneleri barındıran kalıntılarıyla birer tarih kenti olduğuna da işaret eden Şahin, “Bunların yanı sıra Bozyazı ve Anamur sahili aynı zamanda caretta carettaların da en yoğun önemli konaklama alanlarından birini oluşturuyor” diye konuştu. (Yeni Alanya)

Gazipaşa Havaalanı bugün açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
14:59, burası havaalanı, havalimanı değil!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ve benzeri bir sürü havalimanı var, burayada çok rahat inilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Misafir 08:32 ile 08:48'e katılıyorum: Bir 737-800 tek motora kalınca nasıl kalkacak, bu da benim merak rttiğim konu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçuş kontrolleri yapılmış ve VFR meydan olarak ilan edilmiş bir havaalanından ne bekleyip de bu kadar umutlanıyorlar anlamak zor :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
açılıcakta nolucak, ne inicek buraya anlayan varsa bana da söylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000