06 Ocak 2016, Çarşamba 13:44:10

GAÜN eğitim amacıyla iki uçak satın aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla iki uçak satın aldı.
  • Ege üni uçak tek. Bölümüne de destek çıkılsa
  • Havacılık alanında atılan güzel adımlar insanı sevindiriyor. Bakım merkezi olacak olmaları da Gaziantep gibi bir şehri Rektöründe dediği gibi parlatacaktır. Düşünün ki üniversiteler Mühendis yetiştiriyor onlara neden bu bölüm bir sürü okulda var neden açtınIz demiyoruz. Nitelikli mühendisler artıyor aynı durum burda da geçerli üniversiteler arası rekabet ve mezunlar veya mezun olacakların arasındaki rekabet nitelikli eleman sayısını arttıracaktır.
  • Başarılar , çok kaliteli bir teknik ekibe sahip olduklarını biliyorum. Yolunuz açık olsun...
  • Abartmayi ne çok seviyoruz. Alt tarafı iki pirpir gelmiş. Uzay teknolojisi temei atılmış. Ülkelerinde binlerce bu tip uçak olan memleketler neyin temelini atıyorlar acaba ? Hayırlı olsun iyi birşey yapılmış antep için ama abartmayın çok itici oluyorsunuz
  • Hayatında uçak görmemiş bazı çok gelişmiş üniversitelerimiz var da noluyor , rc uçak ne bilmeden mezun oluyorlar , ingiliCe sıfır , erasms yaptın mı -- yok ya ortalamamı düşürürüm diye yapmadım , yurt dışına çıktın mı,,--- yok kısmet olmadı diyenlerde var
  • Sen hayatında hiç uçak gördün mü
  • Kazıklanmışlar sanki!!
  • Türkiye'nin ihtiyacı doğrultusunda açılıyor bölümler kimse kafasına göre açmıyordur.
  • yav bu karavanları uçak sanıp alıyorlar ya...
  • Uçaklar sıfır mı elden düşme mi belirtilmemiş ama, her şekilde tanesi neredeyse bir milyon tl. Çok değil mi? Bir bilene danışmışlardır herhalde!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla iki uçak satın aldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Havalimanı'nda Cessna 172-SP tipi uçakları tanıttı. Her zaman farklılıkların ve yeni anlayışların üniversitesi olduklarını belirten Coşkun, her alanda yeni şeyler yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yıllardır hayalini kurdukları Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitime başlandığını aktaran Coşkun, "Şu anda iki uçağımız geldi. İkisi de yakında gelecek. Tüm ekipmanları, gerekli sertifikasyonları ve uçuş ekibi eğitime hazır. Yakın bir gelecekte Gaziantep semalarını üniversitemizin uçakları süsleyecek" dedi.

Gelecek uçaklardan birinin mevcutlardan daha büyük ve çift motorlu olacağını, diğerinin ise bir hayırsever tarafından bağışlandığını aktaran Coşkun, Gaziantep'te uzay sanayisinin temelini attıklarını vurguladı.

Uzay bilimleri ve havacılık alanında eğitim veren az sayıdaki üniversiteden biri olduklarına dikkati çeken Coşkun, şöyle konuştu:
"Pilot, uçak mühendisi, uçak bakım teknisyeni ve mühendisleriyle, hava trafik işletmenleri yetiştireceğiz. Gaziantep'in Ortadoğu ve bölgedeki diğer şehirlerle bir kesişme noktası, bakım merkezi olması noktasında ciddi bir tohum attık ve bu tohum yeşermeye başladı. Zaman içerisinde de koca bir ağaç olacak. Önümüzdeki yıllarda uzay bilimleri ve roket sanayinin de gelişeceğini düşünüyorum. Gözümüz hep yıldızlarda ama ayağımız hep yerde oldu. Üniversitemiz için bölgenin 'parlayan yıldızı' diyoruz."

Coşkun, tanıtımını yaptıkları Cessna 172-SP tipi iki uçağın kendilerine maliyetinin 1 milyon 975 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.
Tanıtıma, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey de katıldı.

GAÜN eğitim amacıyla iki uçak satın aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Ege üniversitesi ~ 8 yıl önce
Ege üni uçak tek. Bölümüne de destek çıkılsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotaj ~ 8 yıl önce
Havacılık alanında atılan güzel adımlar insanı sevindiriyor. Bakım merkezi olacak olmaları da Gaziantep gibi bir şehri Rektöründe dediği gibi parlatacaktır. Düşünün ki üniversiteler Mühendis yetiştiriyor onlara neden bu bölüm bir sürü okulda var neden açtınIz demiyoruz. Nitelikli mühendisler artıyor aynı durum burda da geçerli üniversiteler arası rekabet ve mezunlar veya mezun olacakların arasındaki rekabet nitelikli eleman sayısını arttıracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih UNUK ~ 8 yıl önce
Başarılar , çok kaliteli bir teknik ekibe sahip olduklarını biliyorum. Yolunuz açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Abartmayi ne çok seviyoruz. Alt tarafı iki pirpir gelmiş. Uzay teknolojisi temei atılmış. Ülkelerinde binlerce bu tip uçak olan memleketler neyin temelini atıyorlar acaba ? Hayırlı olsun iyi birşey yapılmış antep için ama abartmayın çok itici oluyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
You ~ 8 yıl önce
Hayatında uçak görmemiş bazı çok gelişmiş üniversitelerimiz var da noluyor , rc uçak ne bilmeden mezun oluyorlar , ingiliCe sıfır , erasms yaptın mı -- yok ya ortalamamı düşürürüm diye yapmadım , yurt dışına çıktın mı,,--- yok kısmet olmadı diyenlerde var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zz ~ 8 yıl önce
ingilizcem on numara , uluslararası geçerliliği olan belgem var ( toefl) , yds falan demiyorum bile bak .erasmus yapmadım okulun anlaşması yoktu +147 sorunları vs . yurtdışına çıkmadım memur çocuguyum.kısmet olmadı. rc uçak dediğin şeyse forumdan bakılarak yapılabilir çok zor bişi değil ki benim kendi tasarımlarımlarım var.senin o bahsettiğin çok gelişmiş ünilerden mezunum.hala işsizim çünkü typ denen saçmalıkla şirketler çok büyük vergi sigorta avantajı sağlıyo adam beni niye alsın.soruların varsa daha cevaplıyabilirim. eğitim için uçak almış bir üniversitenin haberinin altında ne alaka yazdıkların ben de anlayabilmiş değilim
İngilizce mi? ~ 8 yıl önce
zz ye ek olarak benim de ingilizcem çok iyi toefl-toeic-ielts hepsi var üst seviye sen hangi ingilizceden bahsediyorsun? Say ilk 5 i o ünilerden birinden mezunum erasmusu geç direk yurtdışında çalışıyorum. Rc uçak ne alaka babo senin yaptığın rc uçağın frekansını elinden alacak devreyi yaparım kumandanla kalırsın ama kısmet olmadı pilot olmaya. Bir çuval açmışlar gelene ingilizce gidene ingilizce yapıştırıyorlar külliyen fasarya.
You ~ 8 yıl önce
Sen hayatında hiç uçak gördün mü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazık ~ 8 yıl önce
Kazıklanmışlar sanki!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saygılar ~ 8 yıl önce
Türkiye'nin ihtiyacı doğrultusunda açılıyor bölümler kimse kafasına göre açmıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cess ~ 8 yıl önce
yav bu karavanları uçak sanıp alıyorlar ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Uçaklar sıfır mı elden düşme mi belirtilmemiş ama, her şekilde tanesi neredeyse bir milyon tl. Çok değil mi? Bir bilene danışmışlardır herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000