21 Nisan 2010, Çarşamba 08:40:20

GARANTİSİ YOK!

Uçak motorlarının, volkanik küllere karşı hassas olduğu ve bunlara dayanma garantisinin bulunmadığı bildirildi.
  • Niye motorlara yoğunlaşılıyor anlamıyorum. Volkanik küller uçağın elektronik aksamlarına(antenleri) pitot-statik sistemine ve zımpara etkisi sebebi ile gövdesine de zarar verir. Zaten motoru duracak kadar volkanik küle maruz kalan bir uçakta motor durana kadar daha büyük dertler yaşanacaktır. --Volvo--

Havacılık ve uzay sanayi için motor üreten, Snecma ve Sagem şirketlerin birleşmesinden doğan, Fransız Safran grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Paul Herteman, "Uçak motorlarını yağmura, doluya, kuma karşı koruyoruz, ancak volkanik kül bulutu nadir görülen ve değişken bir olaydır" diye konuştu.

Uçak motorlarının çok büyük miktarlarda hava emen makineler olduğunu belirten Herteman, "Belli miktarda kül çektikten sonra hassaslaşıyorlar" dedi.

Uçak motorlarının volkanik küle karşı dayanma garantisi bulunmadığını ifade eden Herteman, motor üreticilerinin, yakıt tüketimi, motorun yarattığı gürültü kirliliği ve sera etkisi yaratan gaz salımı gibi öncelikli sorunlara çare aradığını söyledi.

Teknolojinin mucize olmadığını kaydeden Herteman, ancak gerekirse volkanik küllere karşı önlem konusunda da gerekenin yapılacağını belirtti.

İzlanda'da geçen hafta meydana gelen yanardağ patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutları, Avrupa hava ulaşımını engelliyor.

GARANTİSİ YOK!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Niye motorlara yoğunlaşılıyor anlamıyorum. Volkanik küller uçağın elektronik aksamlarına(antenleri) pitot-statik sistemine ve zımpara etkisi sebebi ile gövdesine de zarar verir. Zaten motoru duracak kadar volkanik küle maruz kalan bir uçakta motor durana kadar daha büyük dertler yaşanacaktır. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000