25 Mart 2011, Cuma 08:20:40

"GANA İLİŞKİLERİMİZ BAŞLAMADAN YARA ALMIŞTIR"

Vatan gazetesi köşe yazarlarından Selahattin Duman, resmi ziyarete katılmalarına rağmen yazar Okay Gönensin'in kaybolan bavulları ile ilgili bir yazı yazdı.
  • bulun su gazetecinin bavulunu ya belesden gana yi ziyeret etmis ama bavulu yok vah vah
  • ne olmuş bir bavul kaybolduysa ya. Çankaya sayesinde Gana'yı Gabon'u görmüş oldun bedava yedin içtin ona say.
  • Sevimsiz adam.Yıllar önce poüler oldugunda sana b insanlar nasıl tahammül etmiş bilemedim ama,şimdi daha iyi anlıyorum bu abuk subuk yazından.Sana birşey demem dememde seni o geziye davet eden aklıevvele ne demeli..
  • Arkadasım cankayadaki o şahıs insan degilmi benden ne üstünlüğü var Allah onada iki göz banada iki göz vermiş yoksa sen o cankayadaki şahsın torpilli olarak devlete aldığı kisilerden olmayasin bu kadar cesur yazdığına göre ismini cisminide yazsaydın yoksa ses var görüntü yok olur silinir kaybolur gidersin sizin gibi insanlar iste alu dibi isleri ile uğrasip onu bunu üstün kulüp dizinin dibinde ayaklarına kapanırsınız acaba Türkiye tarihinde hükumetin basında olan şahıs gibi diz çöken insan varmidir Allah saygınız olsun imanınız olsun Allah'ın verdigi insan üstünlüğünü başka insanların önüne diz çıkıp öldürmeyin Allah'ın yarattığı mucuzize bedeni sahte inandıklardan vazgeçin hak yoluna güzel kardesim benim bak Libya Mısır tnus Yemen bile
  • YAZMAK ICIN YAZMIS DOLDURAMADIKCA UZUN VE SEVIMSIZ(SORSAN SAMIMI DER AYENN KENDI GIBI KELIMELER) SECEREK YAZI YAZMIS,BU INSANLARI UCAGA ALMAYI BIRAK GELIN ARABASI SUSU GIBI KAPUTUN USTUNE OTURTUP SOKAK SOKAK GEZDIRCEN COLUK COCUK EGLENSIN
  • bir gazetecinin bavulu yüzünden memleket savaşa girsin o zaman. ben de önemli bir şey oldu sandım. memleketimin gazetecisi cumhurbaşkanımızı bile kendinden düşük görüyorsa millet olarak savaşa gitmemiz lazım. çünkü bavulu kayıp adamın. yazıklar olsun bu zihniyete.
  • Yazıyı anlamak konusundaki zaafiyet ve yetersizlik nedeniyle siz dağlarda da bulamazsınız haini. Yazık size, sizi yetiştirenlere, gözünüzü kör edenlere lanet olsun.
  • İsinize geldigi yorum yazıyorsunuz turkiyenin seçtiği demirsin acaba hangi Türkiye'nin sectigiacaba insanlara tek tek fikirlerimi soruldu yorumcu bu yazıyı neye dayanarak yazdın anlamış değilim isinize gelince Müslüman isinize gelince Amerikalı isinize gelince avrupalı isinize gelince halkçı isinize gelince milletin vekilim diye nutuk atıyorsunuz önce ahlak edep diyorum insanlığın temelinde ahlaktir ne demiş mevlana ne olursan ol yine gel ama ahlaklı ol diye yazık ahlak degerleri bitmiş bir insan topluluğu olmuş dunya
  • kayıp bavul olayından daha üzüntü verici olan konuda bahsi geçen, TC nin temsilcisi, seçilmişi, ne olursa olsun bir Cumhurbaşkanına çankayanın adamı diye hitap etmek. vatan hainliği bu olsa gerek, dağda aramamak lazım haini.
 Resmi seyahate katılan bir köşe yazarının bavulunun kaybolması “düşünce özgürlüğüne..” darbedir.. Türkiye-Gana ilişkileri daha başlarken yara almıştır.. O kayıp bavul getirilip benim arkadaşıma teslim edilmedikçe bu ilişkiden hayır yoktur..

Yazıya başlamadan önce oturduğum yerden Gana hükümetini uyarıyorum..

Yakın silah arkadaşım gazeteci yazar Okay Gönensin’in bavulunu derhal bulup, teslim edin..

Acı haberi Kemal’den aldım.. Sarsıldım..
Okay Gönensin havaalanına gittiğinde bavulu yanındaymış..

Oradan Çankaya adamının uçağına binerken de yanındaymış.. Uçağa teslim etmiş..

Gana’nın payitahtı Accra’da inmiş.. Çıkışta bakmış bavul yok.. Accra Havaalanı’nın yetkilileri “Biz bavul filan görmedik..” diyor..

Türk Hava Yolları ise “Bizim bavuldan haberimiz yok.. Çankaya adamına sorsun..” diyor..

Yani durum şu ki.. Karşıya gidiyor “Çarşıda..” diyorlar, çarşıya gidiyor “Karşıda..” diyorlar..

***

Biz işin bavulunda değiliz..

Varsın bavul kaybolsun.. Bir sonraki seyahatte eşyamızı koyacak bir şey buluruz.. Hiçbir şey bulamazsak Migros torbalarına tıkar yine gideriz..

Önemli olan memleketimizin “Afrika açılımına” katkıda bulunmak üzere yollara düşen bir gazeteci yazarın mağduriyetidir..

Şunun altını da önemle çizeyim.. Bavulun derdinde değiliz ama bavula itinayla yerleştirilen “altı karton” Rothmans sigaranın hesabını da sorarız..

Neresinden bakarsan bak yüz elli Euro’luk bir hasar..

Okay’ım için Tsunami’den bile ağır..

AFRİKA AÇILIMI

Gana yönetimine içerlememin sebebi şudur..

“Bavulunuz bizde değil.. Gidin uçağa kim koyduysa ona sorun..” demelerine alındım..

Bir kere Afrika Açılımı için yola çıkan uçak THY’nın tarifeli uçağı değil.. Koskoca Çankaya Adamı’nın resmi makam uçağı..

“Uçağa kim koyduysa ona sorun..” demek “Git bavulunu Çankaya Adamı’ndan iste..” demek ki uluslararası nezakete yakışmıyor..
"GANA İLİŞKİLERİMİZ BAŞLAMADAN YARA ALMIŞTIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
bulun su gazetecinin bavulunu ya belesden gana yi ziyeret etmis ama bavulu yok vah vah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne olmuş bir bavul kaybolduysa ya. Çankaya sayesinde Gana'yı Gabon'u görmüş oldun bedava yedin içtin ona say.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevimsiz adam.Yıllar önce poüler oldugunda sana b insanlar nasıl tahammül etmiş bilemedim ama,şimdi daha iyi anlıyorum bu abuk subuk yazından.Sana birşey demem dememde seni o geziye davet eden aklıevvele ne demeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadasım cankayadaki o şahıs insan degilmi benden ne üstünlüğü var Allah onada iki göz banada iki göz vermiş yoksa sen o cankayadaki şahsın torpilli olarak devlete aldığı kisilerden olmayasin bu kadar cesur yazdığına göre ismini cisminide yazsaydın yoksa ses var görüntü yok olur silinir kaybolur gidersin sizin gibi insanlar iste alu dibi isleri ile uğrasip onu bunu üstün kulüp dizinin dibinde ayaklarına kapanırsınız acaba Türkiye tarihinde hükumetin basında olan şahıs gibi diz çöken insan varmidir Allah saygınız olsun imanınız olsun Allah'ın verdigi insan üstünlüğünü başka insanların önüne diz çıkıp öldürmeyin Allah'ın yarattığı mucuzize bedeni sahte inandıklardan vazgeçin hak yoluna güzel kardesim benim bak Libya Mısır tnus Yemen bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAZMAK ICIN YAZMIS DOLDURAMADIKCA UZUN VE SEVIMSIZ(SORSAN SAMIMI DER AYENN KENDI GIBI KELIMELER) SECEREK YAZI YAZMIS,BU INSANLARI UCAGA ALMAYI BIRAK GELIN ARABASI SUSU GIBI KAPUTUN USTUNE OTURTUP SOKAK SOKAK GEZDIRCEN COLUK COCUK EGLENSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir gazetecinin bavulu yüzünden memleket savaşa girsin o zaman. ben de önemli bir şey oldu sandım. memleketimin gazetecisi cumhurbaşkanımızı bile kendinden düşük görüyorsa millet olarak savaşa gitmemiz lazım. çünkü bavulu kayıp adamın. yazıklar olsun bu zihniyete.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazıyı anlamak konusundaki zaafiyet ve yetersizlik nedeniyle siz dağlarda da bulamazsınız haini. Yazık size, sizi yetiştirenlere, gözünüzü kör edenlere lanet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsinize geldigi yorum yazıyorsunuz turkiyenin seçtiği demirsin acaba hangi Türkiye'nin sectigiacaba insanlara tek tek fikirlerimi soruldu yorumcu bu yazıyı neye dayanarak yazdın anlamış değilim isinize gelince Müslüman isinize gelince Amerikalı isinize gelince avrupalı isinize gelince halkçı isinize gelince milletin vekilim diye nutuk atıyorsunuz önce ahlak edep diyorum insanlığın temelinde ahlaktir ne demiş mevlana ne olursan ol yine gel ama ahlaklı ol diye yazık ahlak degerleri bitmiş bir insan topluluğu olmuş dunya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kayıp bavul olayından daha üzüntü verici olan konuda bahsi geçen, TC nin temsilcisi, seçilmişi, ne olursa olsun bir Cumhurbaşkanına çankayanın adamı diye hitap etmek. vatan hainliği bu olsa gerek, dağda aramamak lazım haini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000