26 Ekim 2021, Salı 14:53:11

Fuzuli Havalimanı resmen hizmete girdi

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ilk havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katıldığı törenle hizmete girdi.
  • Bizimkisi koca 747 ile acilis yapmaya gidiyor . Calis ey guzel Halkim calissss
  • 'Kardeş' dedikleri ülkede 93'de ermeniler katliam yaptıktan sonra bizden yardım talep ettiklerinde özal 'onlar şii biz sünni'yiz,İran'a daha yakınlar onlar yardım etsin' cevabını vermişti. Şimdiki iktidar da özal kafasında,siyasal islamcı ve dinci ama daha çıkarcı ve paragöz olduğundan 'kardeş' ülkeyle araları iyi tabii şimdilik. Ayrıca mevcut iktidarın Bursa'da Türkiye Ermenistan futbol maçına Azerbaycan bayrakları ve pankartlarını stada sokmayışlarını, şehirde Azerbaycan bayraklarıyla gezilmesini yasaklamalarını da unutmadık...
  • Yahu hangi şehre inşa edildi? 3lu kodu ne
  • Erken seçim istiyorum
  • Tebrikler. Kardeş için herşey
  • Azeride Ocakta yapımına başlanan liman 1 sene olmadan bitiyor ama çukurova limanı 10 senedir bitmiyor
  • Halk erken seçim istiyor sayın cumhurbaşkanım

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ilk havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katıldığı törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Füzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'a gitti.  Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ilk havalimanı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu. ​​​​​​​

Karşılama sonrasında Erdoğan ve Aliyev kurdele kesimi ile birlikte havalimanının açılışını gerçekleştirdi.

Akabinde yerel kıyafetli kadınlar tarafından iki lidere günün anısına, havalimanının sembolik anahtarları hediye olarak takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sonra havalimanı binasını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan ayrıca bölgede yapılan karayolu inşaatını gezdi. Erdoğan, Zengilan'da Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilecek Akıllı Tarım Kampüsü'nün temel atma törenine katılacak. Erdoğan ve Aliyev Birinci Ağalı Köyü'nde ortak açıklama yapacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Azerbaycan'a geldi.

FÜZULİ HAVALİMANI

Temeli 14 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından atılan Füzuli Havalimanı en yüksek uluslararası standartlara uygun olarak 8 ayda uçakları kabul edecek hale geldi. Havalimanına ilk test uçuşu 22 Ağustos'ta gerçekleştirildi.

Havalimanının pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip. Büyük kargo uçakları dahil tüm geniş gövdeli uçaklar Füzuli Havalimanı'nda rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilecek.

Otomatik sistemlerle donatılmış, uluslararası sivil havacılık ve taşımacılık standartlarına uygun kontrol kulesine sahip havalimanının inşaatında Türk şirketleri de yer aldı.





Fuzuli Havalimanı resmen hizmete girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Benzine zam ~ 3 yıl önce
Bizimkisi koca 747 ile acilis yapmaya gidiyor . Calis ey guzel Halkim calissss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeş !!! ~ 3 yıl önce
'Kardeş' dedikleri ülkede 93'de ermeniler katliam yaptıktan sonra bizden yardım talep ettiklerinde özal 'onlar şii biz sünni'yiz,İran'a daha yakınlar onlar yardım etsin' cevabını vermişti. Şimdiki iktidar da özal kafasında,siyasal islamcı ve dinci ama daha çıkarcı ve paragöz olduğundan 'kardeş' ülkeyle araları iyi tabii şimdilik. Ayrıca mevcut iktidarın Bursa'da Türkiye Ermenistan futbol maçına Azerbaycan bayrakları ve pankartlarını stada sokmayışlarını, şehirde Azerbaycan bayraklarıyla gezilmesini yasaklamalarını da unutmadık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mike ~ 3 yıl önce
Yahu hangi şehre inşa edildi? 3lu kodu ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anymore ~ 3 yıl önce
FZL
Türkiye erken secım ~ 3 yıl önce
Erken seçim istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özturk ~ 3 yıl önce
Tebrikler. Kardeş için herşey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ens ~ 3 yıl önce
Azeride Ocakta yapımına başlanan liman 1 sene olmadan bitiyor ama çukurova limanı 10 senedir bitmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülke aç ~ 3 yıl önce
Halk erken seçim istiyor sayın cumhurbaşkanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 3 yıl önce
istemiyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000