22 Temmuz 2021, Perşembe 14:55:58

Fransa Yunanistan'a İlk Rafale Savaş Uçağını Teslim Etti

Yunanistan’la Türkiye arasında geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan Doğu Akdeniz krizinin ardından Fransa'dan, 12'si kullanılmış 18 Rafale savaş uçağı alan Yunanistan, ikinci el 12 uçaktan ilkini teslim aldı.
  • Çöp uçak
  • Once thy’deki yunan pilotlar cikarilmalidir. Aralarinda askeri kokenliler de var. yunanistan FETO’culari barindirmaktadir Turkiye’ye teslim etmemektedir. Bir pilot olarak yunanlarla ucarken kendimi guvende hissetmiyorum kokpiti terkedip tuvalete bile cikamiyorum
  • Nerden tutsan elinde kalan bir dis politikamiz var

Yunanistan’la Türkiye arasında geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan Doğu Akdeniz krizinin ardından Fransa'dan, 12'si kullanılmış 18 Rafale savaş uçağı alan Yunanistan, ikinci el 12 uçaktan ilkini teslim aldı.

İlk uçak, Çarşamba akşamı, Rafale uçaklarının üreticisi Dassault havacılık şirketinin CEO'su Eric Trappier tarafından, Savunma Bakanı Nikolaos Panayotopoulos'a teslim edildi.

Yunanistan’la sözleşmeyi imzaladıktan 6 aydan kısa bir süre sonra Fransız Le Figaro gazetesinin de sahibi olan Dassault Aviation, Atina tarafından sipariş edilen 18 Rafale'in ilkini teslim etti. Fransız ordusuna ait ilk uçak, Istres uçuş test merkezinden (Bouches-du-Rhône) Yunan Hava Kuvvetleri'nce (HAF) götürüldü.

Fransa'nın teslim ettiği uçaklar, Yunanistan'daki Tanagra Hava Üssü'nde konuşlandırılacak. Dassault Havacılık, geri kalan 17 Rafale uçağını Eylül 2023'e kadar teslim etmeyi planlıyor. Diğer uçakların teslimatı gerçekleşmeden önce Fransız Hava Kuvvetleri ve Dassault Aviation, Yunan Hava kuvvetleri pilotları ve teknisyenlerini Fransa'da eğitecek.

Birkaç aydır eğitim almış ilk pilot grubu, diğer pilotların eğitimlerini tamamlamak için Dassault'un Merignac'taki dönüşüm eğitim merkezine gidecekler.

ABD'ye rakip mi geliyor?

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panayotopoulos, 21 Temmuz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın özellikle Doğu Akdeniz'de Türkiye'den gelen "potansiyel istikrarsızlık" bağlamında "toprak bütünlüğünü" sağlama niyetinde olduğunu ve bunun için hava kuvvetlerini modernize etmek istediğini söyledi.

Yunanistan, Fransız savaş uçağını seçen ilk AB ve NATO üyesi ülke. Dassault Aviation CEO'su Eric Trappier, teslimata ilişkin "Yunanistan'ın bu seçimi, 'herşey tümüyle Amerikalı' sözünün bir alternatifinin mümkün olduğunu gösterdi. Trappier, “Bu sözleşme aynı zamanda Fransa ve Yunanistan arasındaki stratejik ilişkilerin gelişmesinin yanı sıra Dassault'un, Yunan Hava Kuvvetleri (HAF) ile 45 yılı aşkın süredir kesintisiz ve sağlam bir ortaklıkla devam eden işbirliğinin olağanüstü kalitesini göstermektedir" dedi.

Dassault Havacılık, Yunan Hava Kuvvetleri'ne 1974'te Mirage F1, 1985'te Mirage 2000 ve 2000'de Mirage 2000-5 satmıştı. Trappier "Rafale, HAF için stratejik bir oyun değiştiricidir ve Yunanistan'ın büyük bir bölgesel güç olarak liderliğini sağlamada aktif bir rol oynayacaktır" diye konuştu.

Fransa Yunanistan'a İlk Rafale Savaş Uçağını Teslim Etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Pilot ~ 3 yıl önce
Çöp uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilot ~ 3 yıl önce
Once thy’deki yunan pilotlar cikarilmalidir. Aralarinda askeri kokenliler de var. yunanistan FETO’culari barindirmaktadir Turkiye’ye teslim etmemektedir. Bir pilot olarak yunanlarla ucarken kendimi guvende hissetmiyorum kokpiti terkedip tuvalete bile cikamiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt 787 ~ 3 yıl önce
O zaman aha kapi. Ucma sende. Bilgine ve becerine guceniyorsan yabanci sirketlere git hirto! Kafa tascimisin nesin?
Kripto pilot ~ 3 yıl önce
Sen oncelikle kendi arkadaslarina bir fetocu demeyi kes, dusmanlastirma ve ayrimciliktan vazgec ondan sonra bakilir tabi ki yerli pilot istihtamina. Bir bitmedi sizin gibi irkci fasistler.
2.sinif vatandas ~ 3 yıl önce
Yorumunuz cok dogru maalesef halkimiz THY cockpit personelini turk saniyor,acaba bilseler birdaha THY ile yolculuk yaparlarmi?
Nerden ~ 3 yıl önce
Nerden tutsan elinde kalan bir dis politikamiz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav he he ~ 3 yıl önce
Verin gazı verin.
Enes ~ 3 yıl önce
Dis politikamizi bu haberle nasil kiyasladin. Pes valla...
Ercan ~ 3 yıl önce
Sorun istemeyen !!! Yani her şeye tamam diyen kuklalık isteyenler !!! Başka kapıya. Biraz tarih oku. Mandacılık bitecek.
Sunnetci ~ 3 yıl önce
Sende ucundan tut

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000