01 Eylül 2011, Perşembe 22:38:35

FETHİYE'DE FECİ KAZA!

Fethiye Babadağ'da bu akşam saatlerinde yaşanan feci kazada Caner Güler adlı bir kişi hayatını kaybetti.
  • öncelikle bence ordaki firma yöneticilerini ve uçan pilotları bilinçlendirmek gerek. uçmanın temeli para mantığı olmamalı.pilotların uçuş şartlarının ve uçuş sayısının belirlenmesi ve buna tüm ticari uçanların uyması takip edilmeli.kalıtelı pilot ve fırmalar sayesınde oludenız dah guzel bır tatıl beldesı olcagını dusunuyorum.
  • tandem uçuşu kaldırılmalı. tandemin ticari bir faaliyetten başka hiç bir anlamı yok. pilotlar üç kuruş için günde 5-6 kez uçuş yapıyor. sadece ölüdeniz sahilden 1700 ve diğer pistlere çıkmak bile 45 dakika ve müthiş yorucu bir işken, bu insanlar bu işi günde 5 kez yapıyorlar. hayatında ilk ve son kez yamaç paraşütüyle uçan birinin hiç uçmaması daha hayırlıdır. akla zarar kontrolsüz bir faaliyet var ölüdeniz de. paraşütler havada kum gibi. kaza apaçık haykırıyor geliyorum diye. herşey insanların daha fazla para kazanma hırsı için. bakalım ne canlar yanacak daha.
  • Ekmek parası ama gerçekte durum içler acısı. Bazen paramızı kesmesinler diye uçtuğumuz oluyordu. Halen öyle. Tüm pilotlar risk alıyor ve havacılığın "H"sinden haberleri yok. Acil yardım edilmesi, bazı acentaların kapatılması lazım.
  • babadag da tandem ucus yaparken pilot hatası sonucu yere cakılmıs 2 kez ameliyat olmus ve musteki oldugu dava 2 yıldır devam eden biri olarak soyluyorum:oradaki ucuslar iptal edilmeli.acentaların da hepsi kapatılmalı.savunan arkadaslar da ekmeklerinden olacaklar ama daha fazla canlar gitmesin.cok oldunuz artık...
  • Pilot alabileceği en çok cezayı almalı, şirketinde lisansı iptal edilmeli, bu kalanlarada ders olur, işlerini adam gibi yapsınlar. Parayı saymakla bitmiyor orada işiniz, size emanet edilen can, ona göre dikkatli davranmayacaksan o işi yapmayacaksın. Bu tarz kaza yaşarsan da sesini çıkarmadan sonuçlarına katlanacaksın. Öyle iftara atıp, sıyrılmaya çalışmak hem ölen arkadaşa terbiyesizlik hemde kendi insanlığına terbiyesizlik. Bu ülke iyi evlatlarından birini daha kaybetti, ihmal ve yapılan işi kurallarına uygun yapılmaması yüzünden. Yazık, başkaları yanmasın ne olur bu işi sevenler, güvenlik önlemleri alınması için önayak olsunlar.
  • Ölüdeniz de pilot falan yok. Sadece kalkış ve iniş yapmayı bilen insanlar var. Bu yıl guya standart geldi. Ne geldi? her zaman uçan insanlar gene aynı şekilde uçuşlarına devam etti. Gelen müşterilere bizim pilotlarımızın sertifikası var diye THK nın verdiği sertifikaları gösteriyorlar. Sertifika herhangi bir kaliteyi göstermiyor. Ölüdeniz'de tandem uçmayı düşünenler bir kez daha düşünsün. Duble yollar yapıldı ölümler azalmadı. Ölüdenize standartlar getirildi ölümler azalmadı hatta çok basit pilot hatalarından ölümler oldu. O zaman oturup düşünmek lazım. Ölen arkadaşa allahtan rahmet diler ailesine sabırlar dilerim.
  • Babadağ'da iki kez tandem atlayış yapmış biri olarak tespitim şudur ki; yukarıda çok ciddi ve mümkün olduğunca riske girmeden çok profesyonel vede güncel-modern teknik ekipmanlarla çalışılıyor.Pilot arkdaşlar işini titizlikle yapıyor ki büyük sorumluluk tasıyan bir işte kimsenin böyle bir konuda umursamaz yada kayıtsız davranarak hem kendi hemde yanındaki yolcunun canını riske atacağını düşünmek bile anlamsız.Bir yolcunun bağlantılarını bırakın unutmayı defalarca kontrol etmeden atlayış yapılması kesinlikle mümkün değil.Bence bize henüz yansımayan şeyler var.bu pilot arkadaşın ifadesinde çıkacaktır Lütfen konu hakkında en ufak bır bilgi sahibi olmadan fikir üretmeyelim.Bu güzel aktiviteden insanları gereksiz ve anlamsız yere soğutmayalım
  • bu şekilde birbirimize çatarak bir yere varamıyoruz... zaten toplumu birbiriyle kavga ettirmeye meraklı basın yayın organları ile siyasetçiler yüzünden bu haldeyiz... kimseyi aşağılamak değilki burada amaç... okumamış bir insan bu işi okumuş olandan daha iyi yapabilir, sonuçta bu biraz da kabiliyet işi... ama bu işin eğitiminin daha iyi verilmesi gerekli bence, ayrıca denetleme ile ilgili gelişmeler de olmak zorunda... birbirimizi saygıyla dinleyerek bir yere varabiliriz ancak toplum olarak...
  • Senin yorumunda yazan ve beğenmediğin çobanlarla her gün trafikte dans ediyorsun sen... ilk okulu bitirmemiş, okuma yazması olmayan, cahil ve cani bir sürü cellat var yollarda.. çok biliyorsun madem ki orada olup bitenleri neden medeni bir insan gibi dilekçe vermedin.. fikirlerini kabul ettirmedin???? türbülansın kaç çeşidi vs... demek kolay.. önce sizin gibilerin kafası değişmeli, sonra terimler ve maddeler ile burada hava atılmalı
  • Adamlar senede milyon TL kazanırlarken arabalarına 50 TL verip bir ilkyardım seti almıyorlar. EASY RIDERS daha önce de aynı tip kazalara vesile oldu. Hatta dağda adam dövüp yabancı spor dergilerine konu oldu. Adamlar havacı değil ki, HAYDUT. Kim denetleyecek bunları. Jandarma mı. Kapatılsın bu melanet yuvaları. Kaç tane ocağı söndürdüler.
Bu akşam saatlerinde Fethiye Babadağ’da yamaç paraşütü yapmak üzere hazırlanan Caner Güler adlı Türk turist akıl almaz bir ihmalin kurbanı oldu.

Bir öğretmen paraşütçü ile tandem (İkili) atlayış yapan paraşüt meraklısı genç turist 500 metre yükseklikten yere çakıldı.

Turistin ölümüne sebep olan ihmal ise çok çarpıcı; İddiaya göre özel bir tandem şirketinde öğretmen olan paraşütçünün genç turisti bağlamayı unuttuğu ve atlayış sırasında turistin boşluğa düştüğü belirtildi.

Kazaya 500 metre aşağıda tanık olan turistin eşi sinir krizi geçirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

©AirportHaber.com ÖZEL HABER
FETHİYE'DE FECİ KAZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
öncelikle bence ordaki firma yöneticilerini ve uçan pilotları bilinçlendirmek gerek. uçmanın temeli para mantığı olmamalı.pilotların uçuş şartlarının ve uçuş sayısının belirlenmesi ve buna tüm ticari uçanların uyması takip edilmeli.kalıtelı pilot ve fırmalar sayesınde oludenız dah guzel bır tatıl beldesı olcagını dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tandem uçuşu kaldırılmalı. tandemin ticari bir faaliyetten başka hiç bir anlamı yok. pilotlar üç kuruş için günde 5-6 kez uçuş yapıyor. sadece ölüdeniz sahilden 1700 ve diğer pistlere çıkmak bile 45 dakika ve müthiş yorucu bir işken, bu insanlar bu işi günde 5 kez yapıyorlar. hayatında ilk ve son kez yamaç paraşütüyle uçan birinin hiç uçmaması daha hayırlıdır. akla zarar kontrolsüz bir faaliyet var ölüdeniz de. paraşütler havada kum gibi. kaza apaçık haykırıyor geliyorum diye. herşey insanların daha fazla para kazanma hırsı için. bakalım ne canlar yanacak daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ekmek parası ama gerçekte durum içler acısı. Bazen paramızı kesmesinler diye uçtuğumuz oluyordu. Halen öyle. Tüm pilotlar risk alıyor ve havacılığın "H"sinden haberleri yok. Acil yardım edilmesi, bazı acentaların kapatılması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
babadag da tandem ucus yaparken pilot hatası sonucu yere cakılmıs 2 kez ameliyat olmus ve musteki oldugu dava 2 yıldır devam eden biri olarak soyluyorum:oradaki ucuslar iptal edilmeli.acentaların da hepsi kapatılmalı.savunan arkadaslar da ekmeklerinden olacaklar ama daha fazla canlar gitmesin.cok oldunuz artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilot alabileceği en çok cezayı almalı, şirketinde lisansı iptal edilmeli, bu kalanlarada ders olur, işlerini adam gibi yapsınlar. Parayı saymakla bitmiyor orada işiniz, size emanet edilen can, ona göre dikkatli davranmayacaksan o işi yapmayacaksın. Bu tarz kaza yaşarsan da sesini çıkarmadan sonuçlarına katlanacaksın. Öyle iftara atıp, sıyrılmaya çalışmak hem ölen arkadaşa terbiyesizlik hemde kendi insanlığına terbiyesizlik. Bu ülke iyi evlatlarından birini daha kaybetti, ihmal ve yapılan işi kurallarına uygun yapılmaması yüzünden. Yazık, başkaları yanmasın ne olur bu işi sevenler, güvenlik önlemleri alınması için önayak olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ölüdeniz de pilot falan yok. Sadece kalkış ve iniş yapmayı bilen insanlar var. Bu yıl guya standart geldi. Ne geldi? her zaman uçan insanlar gene aynı şekilde uçuşlarına devam etti. Gelen müşterilere bizim pilotlarımızın sertifikası var diye THK nın verdiği sertifikaları gösteriyorlar. Sertifika herhangi bir kaliteyi göstermiyor. Ölüdeniz'de tandem uçmayı düşünenler bir kez daha düşünsün. Duble yollar yapıldı ölümler azalmadı. Ölüdenize standartlar getirildi ölümler azalmadı hatta çok basit pilot hatalarından ölümler oldu. O zaman oturup düşünmek lazım. Ölen arkadaşa allahtan rahmet diler ailesine sabırlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Babadağ'da iki kez tandem atlayış yapmış biri olarak tespitim şudur ki; yukarıda çok ciddi ve mümkün olduğunca riske girmeden çok profesyonel vede güncel-modern teknik ekipmanlarla çalışılıyor.Pilot arkdaşlar işini titizlikle yapıyor ki büyük sorumluluk tasıyan bir işte kimsenin böyle bir konuda umursamaz yada kayıtsız davranarak hem kendi hemde yanındaki yolcunun canını riske atacağını düşünmek bile anlamsız.Bir yolcunun bağlantılarını bırakın unutmayı defalarca kontrol etmeden atlayış yapılması kesinlikle mümkün değil.Bence bize henüz yansımayan şeyler var.bu pilot arkadaşın ifadesinde çıkacaktır Lütfen konu hakkında en ufak bır bilgi sahibi olmadan fikir üretmeyelim.Bu güzel aktiviteden insanları gereksiz ve anlamsız yere soğutmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu şekilde birbirimize çatarak bir yere varamıyoruz... zaten toplumu birbiriyle kavga ettirmeye meraklı basın yayın organları ile siyasetçiler yüzünden bu haldeyiz... kimseyi aşağılamak değilki burada amaç... okumamış bir insan bu işi okumuş olandan daha iyi yapabilir, sonuçta bu biraz da kabiliyet işi... ama bu işin eğitiminin daha iyi verilmesi gerekli bence, ayrıca denetleme ile ilgili gelişmeler de olmak zorunda... birbirimizi saygıyla dinleyerek bir yere varabiliriz ancak toplum olarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin yorumunda yazan ve beğenmediğin çobanlarla her gün trafikte dans ediyorsun sen... ilk okulu bitirmemiş, okuma yazması olmayan, cahil ve cani bir sürü cellat var yollarda.. çok biliyorsun madem ki orada olup bitenleri neden medeni bir insan gibi dilekçe vermedin.. fikirlerini kabul ettirmedin???? türbülansın kaç çeşidi vs... demek kolay.. önce sizin gibilerin kafası değişmeli, sonra terimler ve maddeler ile burada hava atılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamlar senede milyon TL kazanırlarken arabalarına 50 TL verip bir ilkyardım seti almıyorlar. EASY RIDERS daha önce de aynı tip kazalara vesile oldu. Hatta dağda adam dövüp yabancı spor dergilerine konu oldu. Adamlar havacı değil ki, HAYDUT. Kim denetleyecek bunları. Jandarma mı. Kapatılsın bu melanet yuvaları. Kaç tane ocağı söndürdüler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000