28 Mart 2018, Çarşamba 15:36:00

Fenerbahçe'de oynamıştı, şimdi Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor

Fenerbahçe alt yapısında oynadıktan sonra geçen sezon Bursa Nilüfer Basketbol takımında yer alan 23 yaşındaki Mehmet Şanlı'nın hayatı yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle alt üst oldu.
  • Gel veleybol oynayak
  • bu arkadaş ukraynaya gitmişti dönüş biletide olmadıgı için aramızda para toplayıp biz almıştık o zamanki haline gerçekten üzülmüştüm allah yardımcısı olsun
  • Bazı yorumları gördükçe ben şok. Adam psikolojik olarak hasta durumda tedavi görüp normalleşmesi lazım iken bazıları versinler vizeyi bizi abd de temsil etsin demiş . Siz daha da hastasınız bence.
  • GECEN HAZIRAN AYINDAN BERIDIR HAVALIMANINDA KIMSEDE BISEY YAPMIYOR.
  • İşte insanımızın durumu, ne hale getirdiniz.. Biri yardım etse KHK ile tutuklayacak vaziyette iken , bu duruma vesile olanlar , şimdi arabesk ile duygu sömürüsü yapıyor... Neden bu duruma düştü diye soran yok, acaba Federasyon ne iş ile meşgul?Basketbol oynadığı bu güzide kulüp hiç bu sporcudan haberi yokmu? Tedavi ise takip eden yok.. Allah yar ve yardımcımız olsun, umarım tez zamanda Allah'ın izni ile sağlığına kavuşur...herşeye rağmen hayat güzel..
  • Allah yardımcısı olsun aileler ne kadar önemli insan hayatında duygulandım yardım edenlere tkürler
  • Rabbim ona ve onun.gibi sıkıntılar yaşayan bütün kardeşlerimize şifa ve huzur versin.zor zorr..
  • Allah yardım etsin arkadaşlar bir el atalım bu kardeşimise
  • Daha önce AHLde yaşayan iki evsizin daha haberi yapılmıştı. Gerçekten terminalde yaşamak mümkün mü?
  • Burdan taniyan bilen varsa , egerki gecerli bir abd vizesi varsa biletini ben alacaģim... yardimci olursaniz sevinirim.

Fenerbahçe alt yapısında oynadıktan sonra geçen sezon Bursa Nilüfer Basketbol takımında yer alan 23 yaşındaki Mehmet Şanlı'nın hayatı yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle alt üst oldu. ABD'ye gitmek üzere geldiği havalimanında aylardır kalan Şanlı, havalimanı çalışanların yardımıyla hayatını sürdürüyor.

Pasaport kontrolünden yasak geçmeye çalışıyor

Annesini çocuk yaşta kaybettikten sonra psikolojik sorunlar yaşadı. Yaşadığı sıkıntılara rağmen basketbola devam eden Şanlı, Fenerbahçe ve bir çok kulüpte basketbol oynadı. Geçen sezon Bursa’nın Nilüfer Takımında yer alan genç basketbolcu ilaçlarını düzenli kullandığı için bir sıkıntı yaşamadı. Ancak babasının desteğini kendisinden çekmesi üzerine genç basketbolcu bunalıma girdi. İlaçlarını artık kullanmamaya başlayan Mehmet Şanlı, babasının da kendisiyle ilgilenmeyince yurt dışına gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi.

Havalimanında yatıp kalkan ve ABD'ye gitmek için zaman zaman pasaport kontrol noktasına gelerek şansını deneyen genç basketbolcu polis tarafından alınarak tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisi ardından Türkiye Basketbol Federasyonu’nun desteğiyle kendisine maaş bağlanan Şanlı'ya kalacak ev verildi. İlaçlarını aksatan ve ağır psikolojik hastalığıyla pençeleşen Şanlı, yine pasaportunu alarak 2-3 ay önce geldiği ve bir süre kaldığı Atatürk Havalimanı’na yeniden geldi. Burada ABD uçuşlarını takip eden Şansı, zaman zaman pasaport kontrolünden geçmeyi deniyor.

ABD’ye gitmek istiyorum

Atatürk Havalimanı’nı evi gibi gören genç basketbolcu, yaklaşık 1 aydan beri Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde kontuarlar bölgesinde yaşamaya başladı. Burada bankların üzerinde uyuyan Mehmet Şanlı’nın yemek ihtiyaçlarını havalimanı personeli karşılıyor. Personele "Ben ABD’ye gitmek istiyorum San Francisco’da basketbol oynamak istiyorum beni ne olur oraya gönderin" dediği öğrenildi.

Kariyeri genç yaşta bitti

2013 yılında 3 sezon boyunca Fenerbahçe Ülker altyapısında oynayan 1995 doğumlu Mehmet Şanlı daha sonra sarı lacivertli takımla karşılıklı olarak yollarını ayırdı. Sakarya’da düzenlenen ve Fenerbahçe Ülker‘in 2. Bitirdiği Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası‘nda 9.5 sayı-12.2 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekti. Ayrılık sonrası Beşiktaş Integral Forex forması giyen Mehmet Şanlı daha sonra sırasıyla İBB, İTÜ, Final Gençlik, Muğla Ormanspor ve geçen sezon Bursa Nilüfer Belediyespor A takımı formaları giymişti. 



Fenerbahçe'de oynamıştı, şimdi Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Arff ~ 6 yıl önce
Gel veleybol oynayak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c.o ~ 6 yıl önce
bu arkadaş ukraynaya gitmişti dönüş biletide olmadıgı için aramızda para toplayıp biz almıştık o zamanki haline gerçekten üzülmüştüm allah yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyniniz nerede ? ~ 6 yıl önce
Bazı yorumları gördükçe ben şok. Adam psikolojik olarak hasta durumda tedavi görüp normalleşmesi lazım iken bazıları versinler vizeyi bizi abd de temsil etsin demiş . Siz daha da hastasınız bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAHIPSIZ ~ 6 yıl önce
GECEN HAZIRAN AYINDAN BERIDIR HAVALIMANINDA KIMSEDE BISEY YAPMIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 6 yıl önce
İşte insanımızın durumu, ne hale getirdiniz.. Biri yardım etse KHK ile tutuklayacak vaziyette iken , bu duruma vesile olanlar , şimdi arabesk ile duygu sömürüsü yapıyor... Neden bu duruma düştü diye soran yok, acaba Federasyon ne iş ile meşgul?Basketbol oynadığı bu güzide kulüp hiç bu sporcudan haberi yokmu? Tedavi ise takip eden yok.. Allah yar ve yardımcımız olsun, umarım tez zamanda Allah'ın izni ile sağlığına kavuşur...herşeye rağmen hayat güzel..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Allah yardımcısı olsun aileler ne kadar önemli insan hayatında duygulandım yardım edenlere tkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Offf ~ 6 yıl önce
Rabbim ona ve onun.gibi sıkıntılar yaşayan bütün kardeşlerimize şifa ve huzur versin.zor zorr..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardım ~ 6 yıl önce
Allah yardım etsin arkadaşlar bir el atalım bu kardeşimise

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Daha önce AHLde yaşayan iki evsizin daha haberi yapılmıştı. Gerçekten terminalde yaşamak mümkün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÚNKAR ~ 6 yıl önce
Burdan taniyan bilen varsa , egerki gecerli bir abd vizesi varsa biletini ben alacaģim... yardimci olursaniz sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000