11 Mayıs 2018, Cuma 10:10:04

F-35'ler nerede konuşlandırılacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri, ilk teslimatının 21 Haziran'da yapılacağı belirtilen F-35 savaş uçaklarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
  • Yanlız bize.verdiklerinin Vertical Take Off and Landing özelliği yok. Onlar uçak gemileri için tasarlandı diye biliyoruz. Malum, bzde de uçak gemisi yok. (Seçim döneminde bir tane yumurtlamazlar ise tabi.)
  • 3 senedir p3d ve fsxde kullanırım bu uçağı ne yalan söyleyim hiç beğenmedim sürüşü, bir de çok yakıyor. Bence başka bi tane bulalım
  • F-35 ler 172 nci filoda konuşlanacak Binaları 21 temmuza yetişmez .Dünyadaki bütün F35 lerin bskım onarımı ABD de ABD Li personel tsrafından yapılacak F35 ler dünya bir devlet mantığı ön planda tutularak yapılmıştır Her ülkenin sahip olduğu F35 yazılımı farlıdır Malatyads konuşlanmasınım sebebi ise KÜREÇİKTEN kaynaklanıyor Yazılımlara diğer ülke pilotlarının girilmesine izin verilmiyor Sevgilerimle
  • F 35 ler mi.? Gelen sadece 1 tane.. o da 2 yıl sonra hizmete girecek. Diğerleri artık ne zaman gelir Allah bilir.
  • Keşke Merzifon'a gelseydi :-)
  • C sürücüsü altında Jets/photoshop klasörüne konuşlandırın bence
  • ne iş hani abd ye rüzgar yapıyorduk şimdi abd malı uçak gelecek diye seviniyoruz!
  • Bugün kuyruğunda Türk bayraklı ilk F35 imizin fot. gördüm ve gurur duydum . Sorunsuz teslimleri , savunmamıza yüksek katkıları ve daha iyilerini yapabilmemiz dileğiyle hayırlı olsun .
  • Gelin gelin başımızın üstünde yeriniz var

Türk Silahlı Kuvvetleri, ilk teslimatının 21 Haziran'da yapılacağı belirtilen F-35 savaş uçaklarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'ye ilk teslimatının 21 Haziran'da yapılacağı belirtilen F-35 savaş uçakları için Hava Kuvvetleri Komutanlığında hazırlıklar devam ediyor.

İlk uçağın Türkiye'ye teslimatının ABD'deki törenle yapılması planlanıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli iki savaş pilotu da bu ülkede eğitime başladı. Pilotlara uçakla ilgili özel eğitim veriliyor.

Eğitimlerin tamamlanması ve diğer uçağın da tesliminin ardından F-35'lerin gelecek yıl eylül ayında Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor. Eğitimlerini tamamlayan pilotlar iki uçakla ABD'den gelecek, uçaklara seyahatleri sırasında tanker uçaktan yakıt ikmali de yapılacak.

F-35 savaş uçaklarının Malatya'da konuşlu 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlanıyor. F-4'lerin yerini alacak uçaklar için 7. Ana Jet Üs Komutanlığında hazırlıklara başlandı. Bu kapsamda üs komutanlığındaki F-4 uçaklarına göre inşa edilen bazı uçak bakım hangarlarının yerine yenileri yapılacak. Bazı uçak sığınakları ise F-35'ler için modernize edilecek.

Geçen yılın sonunda başlayan inşaat çalışmalarının gelecek yılın ilk aylarında tamamlanması planlanıyor.

Türk savunma şirketleri projede önemli rol oynuyor

Tek pilot ve tek motorlu, beşinci nesil JSF/F-35 müşterek taarruz uçağı, hava-yer taarruz, keşif, taktik ve savunma gibi çok maksatlı görevleri düşük görünürlük özelliğiyle gerçekleştirebilen avcı savaş uçağı olarak dikkati çekiyor.

Uçaklar, konvansiyonel (yatay) iniş kalkış yapabilen, kısa kalkış-dikine iniş yapabilen ve uçak gemisine inebilen (F-35C / CV) olmak üzere üç versiyonda üretiliyor. Programda Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Norveç ve Danimarka, diğer katılımcı ülkeler olarak yer alıyor.

Türkiye'nin, Müşterek Taarruz Programı olarak da bilinen F-35 projesinin ana yüklenicisi savunma devi Lockheed Martin'le iş birliği, F-16 savaş uçaklarının alındığı 1990'lara dayanıyor. Türk firmaları, sistem geliştirme ve tatbikat alanında F-35 projesi kapsamında da Lockheed Martin ile iş birliğine devam ediyor.

Endüstriyel katılım bakımından Türk savunma sanayisi, program süresince F-35 programının parça tedarikçisi olarak programda önemli rol oynuyor. Aralarında ASELSAN, Kale Havacılık, Mikrodalga ve Elektronik Sistemleri (MiKES), ROKETSAN ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ-TAI) gibi önemli firma ve kuruluşların da bulunduğu 10 şirket, F-35 uçakları için parça ve elektronik sistem üretiminde ve motor bakımında tedarikçi olarak görev alıyor.

F-35'ler nerede konuşlandırılacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

VTOL ~ 6 yıl önce
Yanlız bize.verdiklerinin Vertical Take Off and Landing özelliği yok. Onlar uçak gemileri için tasarlandı diye biliyoruz. Malum, bzde de uçak gemisi yok. (Seçim döneminde bir tane yumurtlamazlar ise tabi.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
3 senedir p3d ve fsxde kullanırım bu uçağı ne yalan söyleyim hiç beğenmedim sürüşü, bir de çok yakıyor. Bence başka bi tane bulalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
128.1 ~ 6 yıl önce
F-35 ler 172 nci filoda konuşlanacak Binaları 21 temmuza yetişmez .Dünyadaki bütün F35 lerin bskım onarımı ABD de ABD Li personel tsrafından yapılacak F35 ler dünya bir devlet mantığı ön planda tutularak yapılmıştır Her ülkenin sahip olduğu F35 yazılımı farlıdır Malatyads konuşlanmasınım sebebi ise KÜREÇİKTEN kaynaklanıyor Yazılımlara diğer ülke pilotlarının girilmesine izin verilmiyor Sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firavun ~ 6 yıl önce
F 35 ler mi.? Gelen sadece 1 tane.. o da 2 yıl sonra hizmete girecek. Diğerleri artık ne zaman gelir Allah bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eagle ~ 6 yıl önce
Keşke Merzifon'a gelseydi :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifonlu ~ 6 yıl önce
Cazibe merkezi merzifona gelmesini istiyorum
Falcon ~ 6 yıl önce
Merzifonun cazip nesi olabilir ki.?
C: DRIVE ~ 6 yıl önce
C sürücüsü altında Jets/photoshop klasörüne konuşlandırın bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne iş? ~ 6 yıl önce
ne iş hani abd ye rüzgar yapıyorduk şimdi abd malı uçak gelecek diye seviniyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur Duydum ~ 6 yıl önce
Bugün kuyruğunda Türk bayraklı ilk F35 imizin fot. gördüm ve gurur duydum . Sorunsuz teslimleri , savunmamıza yüksek katkıları ve daha iyilerini yapabilmemiz dileğiyle hayırlı olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pehhh ~ 6 yıl önce
o zamn uzay mekiğine fotosdhopla bayragımızı koyalım ona da sevin!
Gururlu ~ 6 yıl önce
Onlar alisik birader. Malum medya hergün en az 5 tane müjdeler dolusu haberler veriyor. korkunc seviniyorlar. Icerik önemli degil. yeter ki ruhlarini oksayacak bir haber olsun. Hele bir de Reis naralar atarak Verdi mi müjdeyi. tadindan yenmiyor.
Sefaköye ~ 6 yıl önce
Gelin gelin başımızın üstünde yeriniz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000