09 Ağustos 2019, Cuma 00:03:23

Erciyes Üniversitesi'nde tarihi uçak parçalandı

Kayseri Erciyes Üniversitsi'nde yer alan C47A tipi uçak parçalandı.
  • 2000 senesi Kasım ayında Kayseri'de bu uçağı görmüştüm.Terbiyesiz herifler. Bu zihniyet Nusret mayın gemisinide parcalamisti
  • Tarihi bile nerelere çekmişsin varsa elinde rus uçağı yada suud uçağı sergiliyelim hemi
  • Bu üniversiteye Hv.K.K.lığının bir daha değil uçak, selam bile vermemesini diliyorum. Başka sergi uçağı da varsa derhal geri alınmalıdır. Daha önce yapıldığı gibi, diğer hatıra uçakları da incelenmeli, gerekli ihtimamı gösterilmeyenler geri alınmalıdır. Gerekli özeni gösterenler de, Büyükçekmece Cumhuriyet Anıtında olduğu gibi, teşekkür edilmeli ve destek verilmelidir.
  • SEVGİLİ EROL YÜCEL KAPTAN’IN KULAKLARI ÇINLASIN, ALLAH SAĞLIK VERSİN...
  • Amerikan uçağını onlardan daha çok savunan batı yalakaları basmış burayı. Bizle alakası olmayan eski bir uçak hurdasının temizlenmesi olayıdır. Çokta iyi yapmişlar. Amerikan hurdasına övgüler düzen ne kadar çok ezik varmış..
  • YAZIKLAR OLSUN SİZE TARİHİNİ BİLMEYENDEN NE FAYDA GELECEK MEMLEKETE YAZIKLAR OLSUN
  • Uçak resmen parçalanıyor, adam hala mevzuata uygun taşınıyor, diyor. Yuh be...
  • Taşıma parası neyse verirdim bana verseydiniz, bi müzeye bağışlardım ,neden parçalıyorsunuz yazık değil mi?
  • icin cok kirlenmis. olayi hic baska yere cekme. bunu parcalayan hvkk'dir!
  • Konu hakkında bilgisi olmadan haber yapan ve yorum yazan arkadaşların aşağıdaki linkte bulunan açıklamayı okumalarını öneririm. https://www.erciyes.edu.tr/Duyuru-Haber/Kamuoyu-Duyurusu/13290

Kayseri Erciyes Üniversitsi'nde yer alan Douglas C47A tipi uçak parçalandı.

Normandiya Çıkarması ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan Douglas C-47A tipi uçak Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde yer alıyordu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda uçağın parçalandığı belirtilerek duruma tepki gösterildi.

Bir sosyal medya kullanıcısı olaya şöyle tepki gösterdi; "Burası Kayseri Erciyes Üniversitesi.. Zamanında ülkeye çok hizmetleri dokunmuş Normandiya Çıkarması ve Kıbrıs Harekatı'nda görev almış tarihi bir C-47A göz göre göre parçalandı. Bu uçaklar insanların havacılığa ilgisi artsın diye havacılık bilinci gelişsin diye koyuluyor. Siz önce tarihinize sahip çıkacaksınız ki bu ülkede havacılık gelişecek. Siz bir üniversite olarak bunu yapıyorsanız yazıklar olsun size Erciyes Üniversitesi".

REKTÖR ÇALIŞ'TAN AÇIKLAMA
Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da sosyal medya üzerinden bir kamuoyu açıklaması yaptı. Çalış, yaptığı açıklamada uçağın teknolojik gelişmeler sebebi ile eğitim ve öğretimde kullanılamadığını gerekçe gösterdi. 

Rektör Çalış durumla ilgili şunları söyledi; "Üniversitemize Hava Kuvvetlerimizce protokol kapsamında verilen C47 Uçağının, teknolojik gelişmeler nedeniyle eğitim-öğretimde kullanılmaması nedeniyle kullanım dışı kalmıştır. Bu nedenle uçağın bütün olarak kuruma iade edilmesi zorunluluğu maddesi gereğince iade edilmiştir. Üniversitemizin ilgili uçağı hurdaya ayırma ve taşıma yetkisi yoktur.Protokol kapsamında hibe edilen uçağı ilgili kurum mevzuat kapsamında teslim almış ve taşımıştır. Bu yalan haberi paylaşan sosyal medya kullanıcıları hakkında gerekli adli işlemler başlatılacaltır" dedi. 

Erciyes Üniversitesi'nde tarihi uçak parçalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Aydınlı ~ 4 ay önce
2000 senesi Kasım ayında Kayseri'de bu uçağı görmüştüm.Terbiyesiz herifler. Bu zihniyet Nusret mayın gemisinide parcalamisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He ~ 5 yıl önce
Tarihi bile nerelere çekmişsin varsa elinde rus uçağı yada suud uçağı sergiliyelim hemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Bu üniversiteye Hv.K.K.lığının bir daha değil uçak, selam bile vermemesini diliyorum. Başka sergi uçağı da varsa derhal geri alınmalıdır. Daha önce yapıldığı gibi, diğer hatıra uçakları da incelenmeli, gerekli ihtimamı gösterilmeyenler geri alınmalıdır. Gerekli özeni gösterenler de, Büyükçekmece Cumhuriyet Anıtında olduğu gibi, teşekkür edilmeli ve destek verilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil ~ 5 yıl önce
Uçağı parçalayan ve geri dönüşüm işlemi yapan Hv.K.komutanlığı zaten.
C47 DAKOTA ~ 5 yıl önce
SEVGİLİ EROL YÜCEL KAPTAN’IN KULAKLARI ÇINLASIN, ALLAH SAĞLIK VERSİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne tarihi? ~ 5 yıl önce
Amerikan uçağını onlardan daha çok savunan batı yalakaları basmış burayı. Bizle alakası olmayan eski bir uçak hurdasının temizlenmesi olayıdır. Çokta iyi yapmişlar. Amerikan hurdasına övgüler düzen ne kadar çok ezik varmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEHMET ~ 5 yıl önce
YAZIKLAR OLSUN SİZE TARİHİNİ BİLMEYENDEN NE FAYDA GELECEK MEMLEKETE YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmazlık diz boyu. ~ 5 yıl önce
Uçak resmen parçalanıyor, adam hala mevzuata uygun taşınıyor, diyor. Yuh be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Taşıma parası neyse verirdim bana verseydiniz, bi müzeye bağışlardım ,neden parçalıyorsunuz yazık değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yusuf ~ 5 yıl önce
icin cok kirlenmis. olayi hic baska yere cekme. bunu parcalayan hvkk'dir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce bilgiye sahip olmalıyız ~ 5 yıl önce
Konu hakkında bilgisi olmadan haber yapan ve yorum yazan arkadaşların aşağıdaki linkte bulunan açıklamayı okumalarını öneririm. https://www.erciyes.edu.tr/Duyuru-Haber/Kamuoyu-Duyurusu/13290

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler ~ 5 yıl önce
Duyuruda, uçağın eğitim öğretimde kullanılamayacak kadar eskimiş ve yıpranmış olduğu, üniversitenin uçağı hava kuvvetlerine geri iade ettiği, iade işlemi için üretici firma (McDonnell Douglas) ve savunma bakanlığının bilgilendirildiği, taşınma ve parçalanma işleminin üniversite ile bir ilgisi olmadığı, zaten üniversitenin böyle bir yetkisi olmadığı, bu olayın sosyal medya üzerinden üniversiteyi karalamaya ve yıpratmaya yönelik olduğundan bahsediliyor. Kısaca internette her okuduğunuz habere hemen inanmayın, önce bir araştırın. Yoksa vatan millet düşmanlarının tuzağına düşmüş oluyorsunuz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000