20 Mayıs 2009, Çarşamba 08:08:47

Ercan'da yakalanan uyuşturucu tacirinin inanılmaz taktiği

Ercan Havalimanı’nda ezdiği sarımsakların altına gizlediği yaklaşık 4 kilo hintkeneviri ve ham afyon ile yakalanan İran uyruklu Mehdi Şahbodogi’nin 10 Mart’ta meydana gelen bir başka uyuşturucu olayıyla ilgili olarak arandığı ortaya çıktı.

Önceki gün yeniden mahkemeye çıkarılan Şahbodogi’nin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı. Bu arada polis, olayla ilgili bir kişiyi daha arıyor.

Ercan Havalimanı’nda 15 Mayıs Cuma günü, ezilmiş sarımsakların altına gizlenerek ülkeye sokulmak istenen uyuşturucunun türü ve miktarı belirlendi. Polis, kesin analiz raporlarını almamakla birlikte ele geçen uyuşturucunun yaklaşık 3 kilosunun hintkeneviri, 1 kilosunun ise ham afyon olduğunu açıkladı. Öte yandan, uyuşturucuları ülkeye sokmaya çalışan İran uyruklu Mehdi Şahbodogi isimli zanlının, Lapta’da 10 Mart’ta polisin ele geçirdiği yine eroin, hintkeneviri ve ham afyon ile ilgili olarak da arandığı ortaya çıktı.

İranlı Mehdi Şahbodogi, önceki gün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhine başlatılan soruşturma çerçevesinde tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı.

Şahbodogi, 16 Mayıs Cumartesi günü mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında, 2 günlük tutukluluk emri almıştı.

Tahkikat sorumlusu şahadet verdi

Meselenin tahkikat sorumlusu olan polis çavuşu Mehmet Emin dün yeminli şahadet vererek, olayla ilgili ilk bulguları mahkemeye sundu.

Polis çavuşu Emin, Lapta’da 10 Mart 2009 tarihinde meydana gelen “eroin”, “ham afyon” ve “hintkeneviri tasarrufu” meselesiyle ilgili aranmakta olan İranlı Mehdi Şahbodogi’nin, 15 Mayıs Cuma günü Ercan Devlet Hava Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığı sırada yakalanarak göz altına alındığını belirtti.

Köpeklerin koku almaması için ezilmiş sarımsak

Mehmet Emin, zanlının yanında getirdiği yeşil bavulun içerisinde, köpeklerin koku almaması için ezilmiş sarımsak bulduklarını belirtti. Sarımsakların altındaysa karbon kağıda sarılı 18 poşet içerisinde yaklaşık 4 kilo uyuşturucu madde bulduklarını belirten tahkikat memuru Mehmet Emin, toplam uyuşturucu miktarının tam olarak henüz ellerine ulaşmadığını belitti

Polis Çavuşu Emin, bu paketlerin 12 tanesinin hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğunu, üzerinde Arapça yazalar bulunan 6 paketin de ham afyon olduğunu belirterek, 3 kiloya yakın hintkeneviri, 1 kiloya yakın da ham afyon olduğuna inanılan uyuşturucu madde olduğunu söyledi.

Mehmet Emin, işlenen suçun çok ağır olduğunu, meseleyle ilgili 1 şahısın daha arandığını belirterek, zanlının serbest kalması halinde aranan şahısa etki edeceğini söyledi. Alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emarelerin olduğunu söyleyen polis çavuşu Emin, mahkemeden zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Doktor kontrolünden geçecek

Verilen şahadetin ardından söz alan Şahbodogi’nin Avukatı Özgür Dayıoğlu, müvekkilinin aleyhindeki tutukluluk talebine itirazda bulunmadı ancak, zanlının sağlık problemi nedeniyle doktor kontrolünden geçmesini talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’de, doktor kontrolüyle ilgili polisin gereken neyse onu yapmasını söyledi ve  tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Ercan'da yakalanan uyuşturucu tacirinin inanılmaz taktiği

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000