23 Şubat 2022, Çarşamba 09:11:55

'En Etkin 50 CFO' Ödüllerine Havacılık Sektörü Damgası

Data Expert’in organize ettiği iş ve finans dünyasını bir araya getiren CFO Summit 2022, 22 Şubat 2022 tarihinde İstanbul Mandarin Oriental Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi. THY CFO'su Murat Şeker, TAV CFO'su Burcu Geriş ve İGA CFO'su Selahattin Bilgen de gecede ödül alan isimlerden oldu.
  • TAVa neden vermişler acaba. Bodrumu batırdı diye mi

Data Expert’in organize ettiği iş ve finans dünyasını bir araya getiren CFO Summit 2022, 22 Şubat 2022 tarihinde İstanbul Mandarin Oriental Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın gerçekleştirdiği etkinlikte diğer konuşmacılar QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım, BI Technology Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Çıtak, Re-Pie Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Ergin oldu.

Etkinlikte ayrıca “En Etkin 50 CFO” listesinin ödül töreni de gerçekleştirildi. 

THY, TAV VE İGA CFO'LARI DA ÖDÜL ALDI

Türkiye'nin 'En Etkin 50 CFO'su için düzenlenen ödül törenine havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri damga vurdu. Türk Hava Yolları CFO'su Murat Şeker, TAV Havalimanları Holding CFO'su Burcu Geriş ve İGA CFO'su Selahattin Bilgen Türkiye'nin finans alanındaki en etkin isimleri arasında gösterilerek ödüllerini aldı.

Öte yandan En Etkin 50 CFO listesindeki yöneticilerin yüzde 28’ini kadınlar oluşturuyor. Listede yer alan isimlerin yüzde 44’ü yüksek lisans derecesine sahip yöneticilerden oluşuyor. En Etkin 50 CFO’nun yüzde 16’sı Orta Doğu Teknik Üniversitesi, yüzde 16’sı Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Bu üniversiteleri yüzde 14 ile İstanbul Üniversitesi takip ediyor. Listenin yüzde 12’sinin ise lisans eğitimlerini yurt dışında tamamladıkları görülüyor. Yöneticilerin mezun oldukları bölümler arasında yüzde 24 ile işletme ilk sırada yer alıyor. İşletmeyi yüzde 20 ile iktisat, yüzde 12 ile endüstri mühendisliği takip ediyor.

Şirketlerin finansal performansları ve yöneticilerin etkinliklerinin değerlendirilmesi sonucu hazırlanan listede; Koç Holding, Vestel Şirketler Grubu, Borusan Holding, Zorlu Enerji, Hepsiburada, Aselsan, Türk Hava Yolları, Kalyon Holding, Sabancı Holding, Turkcell, Akfen Holding, Carrefoursa, Mercedes-Benz Türk ve Aras Kargo gibi ulusal ve uluslararası pek çok şirketin başarılı isimleri bulunuyor.

'En Etkin 50 CFO' Ödüllerine Havacılık Sektörü Damgası

Yorumlar

TAV ~ 2 yıl önce
TAVa neden vermişler acaba. Bodrumu batırdı diye mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000