27 Mayıs 2010, Perşembe 08:12:53

Emektar Atlantis'in görevi sona erdi

NASA’nın emektar uzay mekiği Atlantis, son görevini tamamlayarak Dünya’ya indi.
  • atlantisin pilotları emekli olacakmış...uzaya giden ve gelen pilotlar neden emekli yapılır acaba...uzayda gördüklerini paylaşmasınlar diye,döndüklerinde hafıza sistemlerinde müdahale edilip emekli mi yapılıyorlar acaba...atlantis pilotu olmak isterdim..son söz uzaya gidip gelen pilotlar dünyaya geldikten sonra bir daha zihnen iflah olamıyorlar
  • Mekiklerin müze vb gibi yerlere satılacağını duymuştum. Bunlardan birisi alınıp İzmirdeki uzay kampına konulsa ne güzel olur. Turizm geliri bile buna ödenecek parayı zamanla karşılayabilir.

12 günlük son görevi kapsamında 6 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürüp getiren Atlantis, böylece 25 yıllık uçuş kariyerini tamamlamış oldu.

32’nci ve son uçuşunu tamamlayan Atlantis’i, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ne dün yaptığı iniş sırasında 1200 davetli karşıladı.

Görev komutanı Kenneth Ham, inişin ardından, “Atlantis’in mirasını artık tarih yazacak” dedi. Böylece NASA’ya son iki insanlı uzay programını yapmak için iki mekik kaldı.
 

Emektar Atlantis'in görevi sona erdi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
atlantisin pilotları emekli olacakmış...uzaya giden ve gelen pilotlar neden emekli yapılır acaba...uzayda gördüklerini paylaşmasınlar diye,döndüklerinde hafıza sistemlerinde müdahale edilip emekli mi yapılıyorlar acaba...atlantis pilotu olmak isterdim..son söz uzaya gidip gelen pilotlar dünyaya geldikten sonra bir daha zihnen iflah olamıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mekiklerin müze vb gibi yerlere satılacağını duymuştum. Bunlardan birisi alınıp İzmirdeki uzay kampına konulsa ne güzel olur. Turizm geliri bile buna ödenecek parayı zamanla karşılayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000