16 Mayıs 2022, Pazartesi 10:33:09

easyJet'ten personel krizi için "primli çözüm"

İngiltere merkezli hava yolu şirketi easyJet, sezon boyunca şirkette kalan kabin memurlarına prim vereceğini duyurdu.
  • Aynı teklifi Türkiye'de yapsan kötü sözcükler kullanırlar :) THY personeline hakikaten iyi bakıyor. Vasıfsız yabancı dil bilmeyen yer hizmetleri personeline nerden baksan yılda 4 maaş ikramiye , bayram ikramiyesi, yıl sonu performans ödülü ki o da 4 maaş yapıyor, harekat için yılda ekstradan 54 bin TL yapıyor. Dümdüz, rusça ingilizce almanca bilmeyen herhangi bir eğitimi olmayan harekat memuru,yhm personeli TR'de 160 bin TL gelir elde ediyor yıllık TGS'den..
  • Bizimkilerde nereden kessek derdinde
  • TECNIK AŞ TAŞORANLARIN DURUMU NE OLCAK ŞİRKET DURUMU NE KIMSE SOYLEMIYOR ORTALIK KARIŞIK MİİLET MADDI ANLAMDA RAHATLIK LAZIM AMA İHALEDEN SES SEDA YOK
  • Easyjet’te km aylik maas 2000-2500 pound’dir. km’ler maas harici baska isler de yaparlar gecinebilmek icin. Sehir disi yerlerde bile kira 1000-1500 pound’dir. ulkemizde asgari ucret 4500 tl iken yeni giren km 3 ayda bir cift maas dahil aylik 16000 tl maas aliyor. Baska is yapmalarina gerek yok. Oturdukleri yere yeni tasinmadilar, 4000-5000 tl kira veriyorlar max. Tek yasiyorlarsa tabi. 2 senelik tecrubeli km’ler aylik 20 000 tl’yi geciyor. Oyleyse bir soru, neden yurtdisinda km’lere bu kadar dusuk maas verilirken Turkiye’de km’ler asgari ucretin 3-4-5 kati maas aliyor?
  • Sag elden primi almak ve sol elden vergi ödemek. Avrupanin çakaliği, Bu primden sadece vergo dairesi faydalaniyor.
  • thy de elindeki kabin elemanlarını tutmak için bir şeyler yapmalı

EasyJet, yeni ve mevcut kabin ekibine, yaz tatili sezonunun sonunda, havayolları personeli elde tutmak ve işe almak için savaşırken 1.000 sterlin prim verecek.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, seyahatlerin Covid-19 pandemisi öncesi seviyelere yakın olduğu ve personelin özverisi nedeniyle böyle bir karar alındığı ifade edildi.

British Airways'in de geçtiğimiz ay şirkete yeni katılanlara "Altın Merhaba" olarak aynı miktarı teklif ettiği ortaya çıktı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle birçok personeli ile yolları ayıran şirketler şimdi artan talebi karşılamak için adeta birbirleriyle savaş veriyor. 

©AirportHaber.com

easyJet'ten personel krizi için "primli çözüm"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Komik Prim.. ~ 2 yıl önce
Aynı teklifi Türkiye'de yapsan kötü sözcükler kullanırlar :) THY personeline hakikaten iyi bakıyor. Vasıfsız yabancı dil bilmeyen yer hizmetleri personeline nerden baksan yılda 4 maaş ikramiye , bayram ikramiyesi, yıl sonu performans ödülü ki o da 4 maaş yapıyor, harekat için yılda ekstradan 54 bin TL yapıyor. Dümdüz, rusça ingilizce almanca bilmeyen herhangi bir eğitimi olmayan harekat memuru,yhm personeli TR'de 160 bin TL gelir elde ediyor yıllık TGS'den..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Bizimkilerde nereden kessek derdinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAŞORON ~ 2 yıl önce
TECNIK AŞ TAŞORANLARIN DURUMU NE OLCAK ŞİRKET DURUMU NE KIMSE SOYLEMIYOR ORTALIK KARIŞIK MİİLET MADDI ANLAMDA RAHATLIK LAZIM AMA İHALEDEN SES SEDA YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Easy Jet KM maasi ~ 2 yıl önce
Easyjet’te km aylik maas 2000-2500 pound’dir. km’ler maas harici baska isler de yaparlar gecinebilmek icin. Sehir disi yerlerde bile kira 1000-1500 pound’dir. ulkemizde asgari ucret 4500 tl iken yeni giren km 3 ayda bir cift maas dahil aylik 16000 tl maas aliyor. Baska is yapmalarina gerek yok. Oturdukleri yere yeni tasinmadilar, 4000-5000 tl kira veriyorlar max. Tek yasiyorlarsa tabi. 2 senelik tecrubeli km’ler aylik 20 000 tl’yi geciyor. Oyleyse bir soru, neden yurtdisinda km’lere bu kadar dusuk maas verilirken Turkiye’de km’ler asgari ucretin 3-4-5 kati maas aliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Şirkete göre değişir bu oran.
X ~ 2 yıl önce
Sag elden primi almak ve sol elden vergi ödemek. Avrupanin çakaliği, Bu primden sadece vergo dairesi faydalaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prim ~ 2 yıl önce
thy de elindeki kabin elemanlarını tutmak için bir şeyler yapmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye uğraşsın ki ~ 2 yıl önce
Vasıfsız,vay kahve servisi yapabilecek üniversite mezunu bile olmasına gerek olmayan binlerce kişiyi hemen bulabilir.ucan çaycı olmak gayet de kolay.
Mal beyanı ~ 2 yıl önce
Yeni gelenler ne sinyote ne kural tanıyorlar ne ingilizce var.bu aşşağıladığınız kmlerde kalite düşünce bakalım 100 bin maaş alabilecek misin? Yolcu gelmeyince beklersin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000