09 Ağustos 2017, Çarşamba 09:22:41

DutyFree yönetmeliği yenilendi!

Free Shop olarak bilinen gümrüksüz satış mağazalarının kuralları sil baştan değişti. Bundan sonraki dönemde, free shoplardaki parfüm ve kozmetik numuneleri devlet tarafından yakından takip edilecek.
  • Bende sandım havaalanında çalışanlarlara kısıtlama şartı ile free shoplardan alış veriş yapabilecek alkol ve sigara serbest olsun alan personellerin hepsine
  • Biz yurtdışı dutyfree lerden alacağımızi zaten aliyoruz. Sizin yasağınız bizim harcayacağımiz paranin yurtdışına gitmesine sebep oluyor. Hepsi bu.
  • Neden uçaktan alamıyor kabin ekibi ....???? Ben artık uçaktan alışveriş yapmak istiyorum ...havada yolcuya satış yapıcaz diye uğraşıyoruz ama biz aşağıdan alışveriş yapabiliyoruz...sonra o yolcu bizi aşağıdan alırken görüp nasıl yani yoksa siz yukarıda kalitesiz ürün mü satıyorsunuz diyor!!!!bıktık artık gerçekten ..uçaktan alabilelim artık!!!!!!!!
  • Dükkana giderken reyonlarda üzerimize iki fıs sıkıyorduk, şimdi peşimize düşerler kovalarlar bizi
  • İçki, sigara serbest; çikolata yasak. Hey Allah'ım akıl fikir ver insanlara. Neyin hesabını yapıyorsunuz? İsteyen istediğini alsın. Yabancı Duty Free'lerde herşey neden serbest o zaman?
  • Birsey sorabilirmiyim?? Neden Istanbul ve Antalya'da Duty free farklı yani birinde Martini 18 Antalya'da 19 avro. .Gibi Türkiye de Alanlarda fiyatlar farklı..Bu farklı İşletmeden dolayimi? ? Bide Gumruksuz (alkol) hariç diğer hersey daha pahali Ben Oxford dan Breathing saat aldım. .Antalya da aynısı daha pahaliydi..Cantalarda pahali..Sadece puro aliyorum. .haa bide Pound da geçsin lütfen yaa ...
  • Gümrükçüler Doymadınız be kardeşim.Şimdi de numuneleri toplayıp bol bol sıkınırsınız.Yuh
  • Nakil vasıtaları "sürücüleri" ve hizmetlileri derken ?
  • yakında dury free den iyimser hali ile lego çikolata ve banyo tuzu alırsınız
  • Ayak seslerini duyuyormusunuz... evet iyi dinleyin ...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliğini yeniledi. Yönetmelikle, bu mağazaları ve depolarını açmak için gerekli olan sermaye oranları artırıldı. Halen 500 bin lira olan ödenmiş sermaye şartı 1 milyon TL’ye çıkarılırken, kurumsal vergisinin ortalaması da 20 bin liradan 50 bin liraya çıkarıldı. Halihazırda mağaza açma ve işletme izni almış ve faaliyette bulunan firmalar, yönetmelikte belirtilen sermaye şartını bir yıl içinde yerine getirecek. Bu süre içinde gerekli sermaye şartını sağlamayan firmaların faaliyetleri, şartı sağlayıncaya kadar durdurulacak. Ayrıca devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçu işleyenler de, free-shop açamayacaklar arasında eklendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, mağazalarda satılacak ürünlere sınırlama getirme yetkisine sahip olacak.

BOŞ ŞİŞELER BİLDİRİLECEK

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Artık free-shoplardaki parfüm ve kozmetik numuneleri için de yeni bir dönem başlıyor. Buna göre, söz konusu numunelerin boş şişeleri birer aylık dönemler itibariyle, gümrük müdürlüğüne ibraz edilecek ve gümrük müdürlüğünün gözetiminde tutanak düzenlenerek imha edilecek. Mağaza işletmecilerinin kusur ve hatalarından ileri gelmeyen kayıp, çalınma ve diğer haller dolayısıyla meydana gelen ve gümrük müdürlüğüne ispat edilebilen eksiklikler hariç olmak üzere, boş şişesi gümrük idaresine ibraz edilemeyen her bir parfüm numunesi için, gümrük vergileri tahsil edilecek. Bu şekilde boş şişesi gümrük idaresine ibraz edilemeyen parfüm numunelerinin toplam sayısının, aylık satış listesine göre o ay içerisinde satışı yapılan parfüm sayısının yüzde 1’ini aşması durumunda, idari para cezası uygulanacak. Mağazalarda müşterilere bedelsiz olarak verilen azami 10 ml’lik eşantiyonlar ise, bu kapsamda olmayacak. Tüm mağaza ve depoların bir ay içinde bu şarta uygun hale getirilmesi gerekecek.

3 GÜN ŞARTI KALDIRILDI

Yeni yönetmeliğe göre, nakil vasıtaları sürücüleri ve hizmetlileri, sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yaparken, en fazla 100 cl’lik 1 adet alkollü içki ve en fazla 120 ml’lik 1 adet parfümü, sınır kapılarında açılan mağazalardan satın alabilecekler. Bakanlık yetkilileri bu sınırlamanın sadece “nakil vasıtaları” için geçerli olduğunu belirtirken; daha önce bu tür girişlerde free-shop alışverişi için geçerli olan “gittikleri ülkede en az 3 gün kalma şartınının” da kaldırıldığını belirtti. Yetkililer, diğer yolcu alışverişlerindeki free-shop alışveriş limitleriyle ilgili olaraksa, herhangi bir değişikliğin bulunmadığı bilgisini verdi. 

DutyFree yönetmeliği yenilendi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Onur ~ 7 yıl önce
Bende sandım havaalanında çalışanlarlara kısıtlama şartı ile free shoplardan alış veriş yapabilecek alkol ve sigara serbest olsun alan personellerin hepsine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasaklayın ~ 7 yıl önce
Biz yurtdışı dutyfree lerden alacağımızi zaten aliyoruz. Sizin yasağınız bizim harcayacağımiz paranin yurtdışına gitmesine sebep oluyor. Hepsi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyu free ~ 7 yıl önce
Neden uçaktan alamıyor kabin ekibi ....???? Ben artık uçaktan alışveriş yapmak istiyorum ...havada yolcuya satış yapıcaz diye uğraşıyoruz ama biz aşağıdan alışveriş yapabiliyoruz...sonra o yolcu bizi aşağıdan alırken görüp nasıl yani yoksa siz yukarıda kalitesiz ürün mü satıyorsunuz diyor!!!!bıktık artık gerçekten ..uçaktan alabilelim artık!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memuristan ~ 7 yıl önce
Dükkana giderken reyonlarda üzerimize iki fıs sıkıyorduk, şimdi peşimize düşerler kovalarlar bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
İçki, sigara serbest; çikolata yasak. Hey Allah'ım akıl fikir ver insanlara. Neyin hesabını yapıyorsunuz? İsteyen istediğini alsın. Yabancı Duty Free'lerde herşey neden serbest o zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
£ ~ 7 yıl önce
Birsey sorabilirmiyim?? Neden Istanbul ve Antalya'da Duty free farklı yani birinde Martini 18 Antalya'da 19 avro. .Gibi Türkiye de Alanlarda fiyatlar farklı..Bu farklı İşletmeden dolayimi? ? Bide Gumruksuz (alkol) hariç diğer hersey daha pahali Ben Oxford dan Breathing saat aldım. .Antalya da aynısı daha pahaliydi..Cantalarda pahali..Sadece puro aliyorum. .haa bide Pound da geçsin lütfen yaa ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldu o zaman ~ 7 yıl önce
Başka isteğin de varsa, çekinmeden söyleyebilirsin , biz seninleyiz :))
Kira ~ 7 yıl önce
Magaza kiraları farklıysa fiyatlarda fark ediyor.
Bulut ~ 7 yıl önce
Tabiki farkli isletmeler 2010 yilinda tekellesti
Cpt ~ 7 yıl önce
Gümrükçüler Doymadınız be kardeşim.Şimdi de numuneleri toplayıp bol bol sıkınırsınız.Yuh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yont ~ 7 yıl önce
Harbiden gumrukcu abilerimiz kuralda kendileri koyar kurali da kendilerine yontar
Airbus Captain ~ 7 yıl önce
Nakil vasıtaları "sürücüleri" ve hizmetlileri derken ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacııı ~ 7 yıl önce
Senden bahsediyo ;)
cenk ~ 7 yıl önce
tur kamyon suruculeri teknisyeni muavini gibi
kompleks yapmayın ~ 7 yıl önce
ulaşım sektöründe olan sürücü ve hizmetliler işte,neyi anlamadınız!
camiryo ~ 7 yıl önce
pilot host hostes
Arkadaş ~ 7 yıl önce
Senden bahsediyor işte. ; ) bu arada ben de boeingçiyim...;)))
Airbus Captain ~ 7 yıl önce
"hacıı" nasıl benden bahsediyo? daha öncedende bu konuda çok tepki almışlardı sonra düzelttiler ve özür dilediler. pilota pilot denir, hostese ise kabin memuru. bunları yazmak çokmu zor ? dünyanın hangi ülkesinde pilota driver dendiği görülmüştür ? bir tek tr de bu pilotu şoförlerle kıyaslama olayı var. nasıl bi düşünce yapısı sendeki ?
.... ~ 7 yıl önce
Şöferrrr muavinnn :)
Gümrük ~ 7 yıl önce
Girişi sadece havalimanlarında yok, kara nakil vasıtaları da gümrükten geçiyor, Kapıkule gibi...
... ~ 7 yıl önce
yakında dury free den iyimser hali ile lego çikolata ve banyo tuzu alırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çikolata mı ~ 7 yıl önce
Çikolata yasaklanalı yıllar oluyor...
Beğenmeyen adam ~ 7 yıl önce
Arkadaş bu yorumun neyini beğenmedin?? Çikolata yasaklanalı yıllar oluyor ...
... ~ 7 yıl önce
Ayak seslerini duyuyormusunuz... evet iyi dinleyin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 7 yıl önce
Neyin ayak sesleri??? Almanya ya 3 paketden fazla sigarayla girmek yasak ama duty freeden istersen 20 karton al. 3 paketten fazlasının hem vergisini hem de cezasını öde bak nasıl oluyor..
... ~ 7 yıl önce
Neyinayak sesleri Gökhancım sen alda century de yaşıyorsun da gündemmi ilginç gelmedi sana sebilden zemzemi dayadığında anlarsın ayağı bacağı dağılabilirsiniz şimdi hade evlere :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000