06 Şubat 2018, Salı 16:12:51

Düşürülen uçak için Türkiye'den yardım talebi

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'nin İdlib bölgesinde düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağının motoru dahil tüm parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istedi.
  • El nusra değil öso vurdu. Bu olay iki ülkenin arasını açacak.
  • Ne zaman bir savaş uçağı kazası duysam görsem aklima AK partinin 2015 Kasım rus uçağını düşürmesi geliyor ne büyük bir krizdi rusya ambargolar koydu turizm vize ucak tur paketleri ticari yiyecek icecek tekstil vb...tc vatandaşlari ne zorluklar çekti rusyada pasaport kontrollerinde biletleri yandi 150 dolar verip aldiklari vizeler yandi esyalari kayboldu benim halkim bunu haketmedi

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'nin İdlib bölgesinde düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağının motoru dahil tüm parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istedi.

Rusya'nın bu şekilde uçağın vurulduğu taşınabilir uçaksavar füzelerinin tipini belirleyebileceği kaydediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'in hava sahasında 3 Şubat'ta taşınabilir bir uçaksavar füzesi ile teröristler tarafından düşürülen Su-25 uçağının tüm parçalarının bulunup ele geçirilmesi konusunda yardım etmesi için Türk tarafına bir talep iletti" deniliyor.

Açıklamaya göre ayrıca, Rus askeri uzmanlar, uçağı düşürmek için kullanılan taşınabilir uçaksavar füzesinin tipinin, üretim yerinin ve Suriye'ye nasıl gittiğinin belirlenmesi için uçağın motorlarının parçalarının ele geçirilmesiyle özellikle ilgileniyor.

Rusya, Türkiye ve İran tarafından İdlib'de oluşturulmasına karar verilen gerilimi azaltma bölgesinde güvenliğin sağlanmasını Türkiye üstlenmişti.

İdlib'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Roman Filipov uçağın vurulması ardından kendini paraşütle fırlatarak yere inmişti. Karada da çatışmaya giren Filipov, çevresi tamamen sarılıncaysa bir el bombası ile kendini havaya uçurmuştu.

Filipov'a ölümünden sonra Rusya Kahramanı nişanı verilmişti.

Bu arada uçağın düşürülmesini El Nusra bağlantılı bir grup olan Heyet Tahrir el Şam üstlenirken, Suriye istihbarat servislerinin Filipov'un cesedinin kurtarılması için çalışmaları sürüyor.

Düşürülen uçak için Türkiye'den yardım talebi

Yorumlar

Kenan ~ 6 yıl önce
El nusra değil öso vurdu. Bu olay iki ülkenin arasını açacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mursi ~ 6 yıl önce
Ne zaman bir savaş uçağı kazası duysam görsem aklima AK partinin 2015 Kasım rus uçağını düşürmesi geliyor ne büyük bir krizdi rusya ambargolar koydu turizm vize ucak tur paketleri ticari yiyecek icecek tekstil vb...tc vatandaşlari ne zorluklar çekti rusyada pasaport kontrollerinde biletleri yandi 150 dolar verip aldiklari vizeler yandi esyalari kayboldu benim halkim bunu haketmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000