07 Haziran 2018, Perşembe 08:18:57

Düşen uçakta patlayıcı madde bulgularına rastlandı!

Smolensk faciasını araştırmak üzere Polonya Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan alt komisyon yeni bulguları açıkladı. Uçağın enkaz parçalarında ve kazada ölen kurbanlarının üstünde patlayıcı madde kalıntıları bulundu.
  • Humanist gecinen koministlerden aciklama bekliyoruz

Smolensk faciasını araştırmak üzere Polonya Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan alt komisyon yeni bulguları açıkladı.

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński ve eşi Maria Kaczyńska başta olmak üzere aralarında üst düzey görevlilerin de bulunduğu ve 8 yıl önce Rusya’nın Smolensk Havaalanı yakınlarında düşen Polonya Hava Kuvvetleri'ne ait Tupolev Tu-154 enkaz parçalarında ve kazada ölen kurbanlarının üstünde patlayıcı madde kalıntıları bulundu.

Kırım Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; 96 kişinin ölümüyle sonuçlanan Smolensk faciasını araştırmak üzere Polonya Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan alt komisyondan gelen açıklamada, “Bulunan kanıtlara göre, özel ekipmanla incelenen uçak enkazının bir çok parçasında ve en az bir kurbanın cesedinde patlayıcı maddenin kalıntıları bulundu.” denildi.

Öte yandan uçağın düştüğü bölgedeki toprakta patlayıcı maddenin bulunmadığı bildirildi.

UÇAK 2 PATLAMA SONUCU HAVADA PARÇALANDI

Daha önce, Smolensk faciasını araştırmak üzere Polonya Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan alt komisyonun faciaya ilişkin sunduğu raporda, Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski’nin de bulunduğu uçağın düşmeden önce havada en az 2 patlama sonucu parçalandığı belirtildi.

Raporda, oluşan hasarın sadece bir patlayıcı maddenin patlaması sonucu meydana gelebileceği, cesetlerin yerdeki vaziyetlerinin cesetlerin uçak daha havadayken yere düşmeye başladığını açıkça gösterdiği belirtildi.

SMOLENSK FACİASI

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński ve eşi Maria Kaczyńska başta olmak üzere aralarında üst düzey görevlilerin de bulunduğu Polonya Hava Kuvvetleri'ne ait Tupolev Tu-154 model uçak, 10 Nisan 2010 tarihinde Rusya'ya bağlı Smolensk şehri yakınlarında düşmüş ve uçaktaki 96 yolcudan kurtulabilen olmamıştı. Cumhurbaşkanı Kaczyński ve beraberindeki üst düzey heyet, 1940 yılında Stalin'in emriyle 22 bin Polonyalı subay ve sivilin başlarına birer kurşun sıkılmak suretiyle vahşice öldürüldüğü, Katyn Katliamı'na dair anma töreni için Smolensk kentine gitmekteydi.

Düşen uçakta patlayıcı madde bulgularına rastlandı!

Yorumlar

Komkom ~ 6 yıl önce
Humanist gecinen koministlerden aciklama bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000