19 Mayıs 2018, Cumartesi 13:20:16

Düşen uçakta inceleme çalışmaları başladı

Dün Küba'nın başkenti Havana'da kalkışından hemen sonra düşen uçakta inceleme çalışmaları başladı.
  • Merabalar dun Havana'ya goreve geldim. Malum öncelikle ülkede ciddi yas var Allah hiç kimseye vermesin, hele bu camiada olduğumuz için bu işin sanayideki oto tamirinden farklı olduğunu umarım birileri anlamıştır... Kaza net olmamakta burdaki elemanlarla / medyada bilgilere göre; PFD & ND ler kalkıştan HEMEN sonra Gştmiş, sonrasında tekrar inişe geçmek istediklerinde TAHMINEN uçak extrem roll yapmış Hatta görenler elektrik kaplılarına da takılıp maalesef disaster. 2- uçak Küba'ya ait fakat tüm ekip teknik wet leasing olsa gerek? Mexica adına uçan şirkettenmiş
  • hayattan önemli hiçbirşey yok sayın yetkililer bırakın 5dakika uçak rötara girsin yeterki bakımları tam yapılsın. tekniğin değerini ve kıymetini anlayın bizim tek amacımız şu teyyarenin güvenli bir şelikde uçması...
  • 39 yaşında
  • ABD nin uyguladığı ambargolar yüzünden dünyanın birçok ülkesinde eski, bakımsız, ömrünü tamamlamış uçaklar kullanılıyor, İran ve Küba bunun bariz örnekleri, sonuç olarak olan insanlara oluyor.
  • Kalkisa muteakip, bir sebeple(kus carpmasi vs) iki motor inoperate olmus ve devaminda da geri donup inmek icin hem yeterli irtifa hem de surat olmadigindan dolayi muhtemel donus manevrasinda stall’a girip maalesef dusmus olabilir. Acizane cahilane fikrimdir. Tabiki uzman kisiler tarafindan bir sorusturma yurutulecek ve sebep ortaya cikacaktir. Tecrubeli arkadaslara saygilarimla.
  • Uçan tabutmuş yani
  • Havaciligin kurallari maalesef kanla yaziliyor. Gecmis olsun yakinlarina.
  • 1979 mu? Ayol geç bile kalmış, isabet olmuş.. Yarın birgün tepemize düşmesinden iyidir...

Dün Küba'nın başkenti Havana'da kalkışından hemen sonra düşen uçakta inceleme çalışmaları başladı.

Yerel basına yansıya haberlere göre; uzmanlar tarafından toplanan parçalar incelemeye alındı. Henüz kaza nedenine ilişkin bir açıklama yapılmazken, kısa bir süre sonra ilk değerlendirmenin yapılacağı kaydedildi.

Cubana de Aviacion'a ait Boeing 737-200 tipi yolcu uçağının ilk uçuşunu 1979'da yaptığı öğrenildi. Kazada 110 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de ağır yaralı olarak kurtuldu.

Hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirleme çalışmaları da sürüyor.

Düşen uçakta inceleme çalışmaları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

TK183/ Teknik ~ 6 yıl önce
Merabalar dun Havana'ya goreve geldim. Malum öncelikle ülkede ciddi yas var Allah hiç kimseye vermesin, hele bu camiada olduğumuz için bu işin sanayideki oto tamirinden farklı olduğunu umarım birileri anlamıştır... Kaza net olmamakta burdaki elemanlarla / medyada bilgilere göre; PFD & ND ler kalkıştan HEMEN sonra Gştmiş, sonrasında tekrar inişe geçmek istediklerinde TAHMINEN uçak extrem roll yapmış Hatta görenler elektrik kaplılarına da takılıp maalesef disaster. 2- uçak Küba'ya ait fakat tüm ekip teknik wet leasing olsa gerek? Mexica adına uçan şirkettenmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 dk Rötar ~ 6 yıl önce
hayattan önemli hiçbirşey yok sayın yetkililer bırakın 5dakika uçak rötara girsin yeterki bakımları tam yapılsın. tekniğin değerini ve kıymetini anlayın bizim tek amacımız şu teyyarenin güvenli bir şelikde uçması...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1979 ne ya ~ 6 yıl önce
39 yaşında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABD nin politikaları ~ 6 yıl önce
ABD nin uyguladığı ambargolar yüzünden dünyanın birçok ülkesinde eski, bakımsız, ömrünü tamamlamış uçaklar kullanılıyor, İran ve Küba bunun bariz örnekleri, sonuç olarak olan insanlara oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalnizca ilk tahmin ~ 6 yıl önce
Kalkisa muteakip, bir sebeple(kus carpmasi vs) iki motor inoperate olmus ve devaminda da geri donup inmek icin hem yeterli irtifa hem de surat olmadigindan dolayi muhtemel donus manevrasinda stall’a girip maalesef dusmus olabilir. Acizane cahilane fikrimdir. Tabiki uzman kisiler tarafindan bir sorusturma yurutulecek ve sebep ortaya cikacaktir. Tecrubeli arkadaslara saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabut uçak ~ 6 yıl önce
Uçan tabutmuş yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Havaciligin kurallari maalesef kanla yaziliyor. Gecmis olsun yakinlarina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
1979 mu? Ayol geç bile kalmış, isabet olmuş.. Yarın birgün tepemize düşmesinden iyidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan mısın? ~ 6 yıl önce
Nesin sen?
Ayıptır!! ~ 6 yıl önce
Bu nasıl bir yorumdur??? Tamam belli ki teknik hata çok büyük uçak çok eski, ama isabet olmuş ne demek???
Lemana ~ 6 yıl önce
Keske ölsen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000