08 Kasım 2019, Cuma 10:17:28

Dubai Havalimanı geçtiğimiz yılın gerisinde kaldı!

Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB), 2019 yılının ilk 9 ayında 64.5 milyon yolcuya hizmet verdi.
  • Yoğun olan destinasyonlara bakılırsa ek da km olmak bayağı zor.
  • 3,5 milyon nüfuslu bir yer. 9 Ayda 65 milyon yolcu.. Dünyanin en büyük ve pahali havaalani, 18 milyon nüfus ile Istanbul 45 milyon yolcu. Hüloooogg. Almanya bizi giskaniyeehh.

Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB), 2019 yılının ilk 9 ayında 64.5 milyon yolcuya hizmet verdi.

Dubai Havalimanları tarafından yayınlanan verilere göre, 2019'un üçüncü çeyreğinde toplam 23 milyon 217 bin 492 yolcu DXB'den seyahat ederken 9 aylık süreçte 64 milyon 495 bin 241 yolcuya hizmet verildi. Geçtiğimizin yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında  yüzde 4.5 seviyesinde azalma görüldü. Havalimanı yetkilileri bu düşüşün havalimanında bir pistin Nisan-Mayıs aylarında yenileme çalışmaları nedeniyle kapatılmasından kaynaklandığını ifade etti.

Havalimanına en yoğun trafik 8,8 milyon yolcu ile Hindistan'dan gerçekleşirken, ikinci sırada 4,8 milyon yolcu ile Suudi Arabistan ve 4,6 milyon yolcu ile İngiltere takip etti.

Dubai Havalimanı geçtiğimiz yılın gerisinde kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Ek km ~ 4 yıl önce
Yoğun olan destinasyonlara bakılırsa ek da km olmak bayağı zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arabic ~ 4 yıl önce
3,5 milyon nüfuslu bir yer. 9 Ayda 65 milyon yolcu.. Dünyanin en büyük ve pahali havaalani, 18 milyon nüfus ile Istanbul 45 milyon yolcu. Hüloooogg. Almanya bizi giskaniyeehh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseli ~ 4 yıl önce
Ya sen bu yolculari hep lokal yolcu olarak mi hesapliyorsun? Vay babam vay :))
Anti arap ~ 4 yıl önce
Araplar kümeye
Sigir ~ 4 yıl önce
Adamlarin yaptigi hub. Istanbul’un nufusuyla ne karistiriyosun. Dubai’de ve dunyada ekonomik yavaslama soz konusu bu yuzden yolcu sayisi da karlilik da dusmesi gayet dogal. Bu durumdan karli ve ya en az zararla cikacak olanlar tk, qr ve lh.
Thy ~ 4 yıl önce
Birinin sermayesi petrol kaynakları diğerinin insan.ekonomimiz ortada bu halde bu kadar yolcu taşıyıp dünyada dereceye giriyorsak bu türkün bsşarısıdır.senin beynininde hüloculardan farkı yok beynindeki putlaar başarımızı görmeni bile engelliyor
MBA USA ~ 4 yıl önce
Biraz onceki haberde hep beraber yorum yapmistik, doluluk dusmus evet dusmus bedavaya adam tasimak yerine bilete zam koltuga yer acmak ile karlilik geldi, THY nin tek bildigi Turk yolcuya pahali aktarmali yolcuya rekabete yonelik fiyat vermek, Turk Yolcu Lufthansa yi zengin ediyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000