30 Mart 2020, Pazartesi 08:56:46

Dreamliner'dan kalkış sonrası parça düştü!

All Nippon Airway uçağına ait bir parça kalkış sonrası düştü.
  • Bos cikti bu ucak, alan pisman oluyor
  • belki dizayn gereği böyle birşey yaptılar herkez 2 vida ile tutturulmuş diyor sanki 787 nin herşeyi biliyorsun herkez mühendis oldu
  • Bu parça 2 vidayla tutturulur mu yahu ? Şaka gibi...
  • Bu ebatta bir parçayı ortasından 2 vidayla tutturmaya çalışan zihniyet uçak yapmayı bıraksın. Veya önceden yaptığı gibi parçayı kenarları boyunca bir çok vida ile sabitlesin. Boeing de kalite departmanı iyi çalışmıyor her halde.

All Nippon Airways’e ait JA837A kuyruk tescilli B787-900 tipi uçak NH919 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştirmek üzere Tokyo Narita Havalimanı’ndan kalkışını gerçekleştirdi. Kalkış sırasında motor panellerinden bir parça düştü.

Uçağın Şangay’a varışına mütakip NH920 sayılı dönüş seferi için yapılan kontrollerin sağlanması sonucunda, 2 numaralı motordaki panelde, bir parçanın eksik olduğu saptandı.

30cm x 15 cm boyutlarında 100 gram olan parça bir evin bahçesinde bulunurken, parçanın düşmesi sonucunda yaralanan veya maddi hasar meydana gelmedi.

©️AirportHaber


 

Dreamliner'dan kalkış sonrası parça düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Fos ~ 4 yıl önce
Bos cikti bu ucak, alan pisman oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
belki dizayn gereği böyle birşey yaptılar herkez 2 vida ile tutturulmuş diyor sanki 787 nin herşeyi biliyorsun herkez mühendis oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes ~ 4 yıl önce
Bu parça 2 vidayla tutturulur mu yahu ? Şaka gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilmiş diye yazana ~ 4 yıl önce
Sözüm sana
Ulan beğenmeyen güruh ~ 4 yıl önce
737, 787 yi döver. Bilip bilmeden konuşmayın. Her iki uçakta da hatırı sayılır tecrübeme binaen söylüyorum. Hadi şimdi dağılın... Evden de çıkmayın.
Minibüs Şöförü ~ 4 yıl önce
Görselden anladığım kadarıyla parça 3 vida ile tutturulmuş, 3. vida ve parçanın bir kısmı halen uçak üzerinde olabilir. Görselde parçanın eksik olan kısmında metal yorgunluğu söz konusu. Ya daha önce düşen bir vida fark edilmemiş ya da yanlış vida kullanılmış.
Motor Mühendis ~ 4 yıl önce
Pekçok neden olabilir gibi gözüksede, montaj için daha farklı bir teknik kullanımı gerekliydi elbette. İhmal ve teknik yetersizlik tavan yapmış.
Sn min şöförü ~ 4 yıl önce
Metal yorgunluğu dediğiniz composite malzemedir bilginiz olsun.
35X15 CM ~ 4 yıl önce
Bu ebatta bir parçayı ortasından 2 vidayla tutturmaya çalışan zihniyet uçak yapmayı bıraksın. Veya önceden yaptığı gibi parçayı kenarları boyunca bir çok vida ile sabitlesin. Boeing de kalite departmanı iyi çalışmıyor her halde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil67 ~ 4 yıl önce
Siz kaçtane uçak yaptınız
Mühendismisinde konuşuyorsun ~ 4 yıl önce
Ya kardeşim ne boş yaptın daha parçanın ne işe yaradığını bilmeden boş boş konuşma lütfen hem fotoğrafa bakarsan parçanın vida deliklerinde herhangi bir deformasyon yok yani vida gerilmeye dayanamayıpta kopmamış vida hiç takılmamış
Atilla ~ 4 yıl önce
30×15 aklı ile yorum yapan Arkadaş,,,o parcayi gosterseler fırıncı küreği sanırsın... Kalkmış uçak mühendisi edasıyla BOEİNG i elestiriyorsun. Dış kapının kolunu takamazssin ... Sadece haberi oku, otur oturduğun yerde
Asil 67 ye ~ 4 yıl önce
Ülen zırlama bak fotoğrafta duruyor parça yakışıklı yakışıklı. Ney miş? İki vida tutmuyormuş demekki... Anladın ? 3 üncü vida sağlam tuttuğundan parça kırılarak ayrılmış gördün?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000