12 Haziran 2021, Cumartesi 15:25:09

DHMİ yerli projelerle büyümeye devam ediyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türkiye Verimlilik Vakfınca düzenlenen Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda 8 yerli ve milli projeyle boy gösteriyor.
  • Tübitakta bir ara ışıklı ekmek kutusu yapmıştı. Bunlarda onun gibi
  • Yapılanları okudukça gülesim geldi. Bunları zaten 3. dünya ülkeleri bile üretiyor. Yapmayın ya kendinizi buralarda film etmeyin.
  • Buhar olan milyarlarca dolar,yolsuzluklar,ortaya çıkan ifşalar,paraya ve güce tapınma, betona,çocuklara, gemiciklere, yandaşa,saraylara,uçaklara, araplara,afrikalılara,lükse saçılan paralar olmasa,dindar ve kindar nesil yetiştirmeye çalışılmasa,millet birbirine düşman edilmese,kutuplaştırılmasa, gerçek ve doğru eğitime,insana değer verilse,torpil,hemşehricilik, yandaşçılık,nepotizm, liyakatsizlik olmasa teknoloji, sanayi vs her konuda başarılı olurduk ama olamadık,olamayız da...
  • Bu kurumdan ekmek yiyorum ama bu kadar iğrenç bi kurum daha yoktur türkiyede. İtfaiyecileri, güvenlikleri ne kadar cahil insan varsa doğu meydanlarına müdür diye dikmişer. Adamların havacılığın H si ile alakası yok. Emniyet kültürü sıfır. Böyle kurum olmaz olsun
  • Teknoloji,sanayi alanlarında gelişmek,patentli katma değerli şeyler üretebilmek,her alanda belli bir seviyeye gelmek için kaliteli,gerçek ve doğru eğitime,eşitliğe,adalete,insana değer vermek,yetişmiş insanların ayrımcılıkla göç etmelerinin önüne geçilmesi gerekir,rektörlerin,öğretim görevlilerinin torpille göreve geldiği,yakınlarına okullarda iş imkanı tanıdıkları,sınavların hemen hepsinin şaibeli olduğu,ilkokuldan başlayarak kaliteli eğitimin olmadığı,paraların betona,yandaşa,araplara,afrikalılara,gösterişe saçıldığı,dış borç ve dövizin sürekli arttığı bir ülke her yönden nasıl gelişir,büyür,dışa bağımlılığı biter ki?
  • Atsep ELEKTRONİK personeli her daim görevinin başında milletinin emrindedir.
  • Dhmi ARff yerli ve millidir....NOKTA!!
  • Milli teknoloji güçlü sanayi diyorsunuz ama bilgisayarlar Hp.

Türkiye Verimlilik Vakfınca ATO Congresium'da düzenlenen Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı devam ediyor. Fuara katılan DHMİ ise ilk günden itibaren 8 yerli ve milli projeyle fuar alanında misafirlerini ağırlamaya ve Türkiye'nin teknolojik kabiliyetlerini tanıtıyor.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" vizyonuna vurgu yaparak "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 'Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi' vizyonu ile ülkemizde ve dünyada verimliliğin arttırılmasına katkı sağlayan yerli ve milli projelerimizin sergilendiği 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na 8 önemli proje ile katıldık" ifadelerini kullandı.

DHMİ 12 Haziran'a kadar devam edecek olan Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda, MGR (Milli Gözetim Radarı), FODRAD (Fod Tespit Radarı), KUŞRAD (Kuş Tespit Radarı), Hava Trafik Kontrolörü Eğitim Simülatörü (atcTRsim), AIS Portal, Uçuş Bilgi Sistemi, DHMİ Eğitim Yönetim Sistemi ve Uçuş Rehberim mobil uygulamaları ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

DHMİ yerli projelerle büyümeye devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Ekmek ~ 3 yıl önce
Tübitakta bir ara ışıklı ekmek kutusu yapmıştı. Bunlarda onun gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapılanlar ~ 3 yıl önce
Yapılanları okudukça gülesim geldi. Bunları zaten 3. dünya ülkeleri bile üretiyor. Yapmayın ya kendinizi buralarda film etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kafayla hayal ~ 3 yıl önce
Buhar olan milyarlarca dolar,yolsuzluklar,ortaya çıkan ifşalar,paraya ve güce tapınma, betona,çocuklara, gemiciklere, yandaşa,saraylara,uçaklara, araplara,afrikalılara,lükse saçılan paralar olmasa,dindar ve kindar nesil yetiştirmeye çalışılmasa,millet birbirine düşman edilmese,kutuplaştırılmasa, gerçek ve doğru eğitime,insana değer verilse,torpil,hemşehricilik, yandaşçılık,nepotizm, liyakatsizlik olmasa teknoloji, sanayi vs her konuda başarılı olurduk ama olamadık,olamayız da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İğrenç ~ 3 yıl önce
Bu kurumdan ekmek yiyorum ama bu kadar iğrenç bi kurum daha yoktur türkiyede. İtfaiyecileri, güvenlikleri ne kadar cahil insan varsa doğu meydanlarına müdür diye dikmişer. Adamların havacılığın H si ile alakası yok. Emniyet kültürü sıfır. Böyle kurum olmaz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oh oh olsun ~ 3 yıl önce
Sensin iğrenç
Kötü haber ~ 3 yıl önce
Dostum sana kötü haberlerim var maalesef sadece doğu meydanlarında değiller her yerdeler
Shsh ~ 3 yıl önce
Az bile bu kadar ayrım yapılırken normaldi demi adalet deniyor buna daha durun bakalım :)
büyüme ~ 3 yıl önce
Teknoloji,sanayi alanlarında gelişmek,patentli katma değerli şeyler üretebilmek,her alanda belli bir seviyeye gelmek için kaliteli,gerçek ve doğru eğitime,eşitliğe,adalete,insana değer vermek,yetişmiş insanların ayrımcılıkla göç etmelerinin önüne geçilmesi gerekir,rektörlerin,öğretim görevlilerinin torpille göreve geldiği,yakınlarına okullarda iş imkanı tanıdıkları,sınavların hemen hepsinin şaibeli olduğu,ilkokuldan başlayarak kaliteli eğitimin olmadığı,paraların betona,yandaşa,araplara,afrikalılara,gösterişe saçıldığı,dış borç ve dövizin sürekli arttığı bir ülke her yönden nasıl gelişir,büyür,dışa bağımlılığı biter ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atsep ~ 3 yıl önce
Atsep ELEKTRONİK personeli her daim görevinin başında milletinin emrindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At mı ~ 3 yıl önce
Birde siz mi çıktınız
ARFF ~ 3 yıl önce
Dhmi ARff yerli ve millidir....NOKTA!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 3 yıl önce
Aynı zamanda eğitimsizdir
karanlık lord ~ 3 yıl önce
arff adına yorum yazan troller neye hizmet ediyo acaba bilen var mı. bi geçmişi var mutlaka ama neyse
Vizyon ! ~ 3 yıl önce
Milli teknoloji güçlü sanayi diyorsunuz ama bilgisayarlar Hp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon(!) ~ 3 yıl önce
Bu mantıkla herkes kendi yazılım dilini geliştirsin ve onunla programlama yapsın. Yorumlara cahil süzgeci koymanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Her şeyi ~ 3 yıl önce
Kendimiz yapabiliyor olsak zaten Almanya,güney kore olurduk ki o ülkelerde bile her şeyi içeride üretmiyorlar Ayrıca türk markası olarak casper var ama pek satılmıyor yabancı markalar kadar ikincisi casper'ın kendini geliştirmesi lazım.Üçüncüsü hemen olacak şeyler değil ki bu işler zaman ve emek lazım.Bugün bir yazılım geliştirilir ondan sonra yavaş yavaş ileriye devam yarın donanım olur çip olur(ki çok zorlu bir alan )
Asaf ~ 3 yıl önce
:))) işte bu çok iyiydi napsınlar devir 2021 olmuş evde bile yazılım işini hallediyorum ben şahsen kolay işler artık bunlar toplum olarak çok abartıyoruz
her şeyi yazana ~ 3 yıl önce
Almanya teknoloji,sanayi vs konularında ne varsa patentiyle üreten ve dünyaya satan bir ülke, herşeyi içerde üretmemesinin sebebi tamamen maliyetle ilgili. Bmw, Çin'de fabrika açtı sebebi o pazardaki talepleri daha hızlı karşılamak bunu yaparken de oradaki vergi muafiyetleri,ucuz işgücülük vs den yararlanmak için. Kore de Japonya desteğiyle bugünkü seviyesine geldi. Apple, Iphone ekranlarını en büyük rakibi Samsung'a yaptırıyor, niye, yapacak teknolojisi,imkanı yok mu? Var. O da maliyet yüzünden öyle davranıyor. Casper dediğinin altyapısı ve hemen her parçası da uzak doğu tabanlı yani oradan parça geliyor burada birleştiriliyor ayrıca sadece iç pazarda yeri olan bir şirket. Bu işler için öncelikle sistemi oturmuş bir ülke olmalıyız,eğitimi bilgili,yetişmiş insanlar yapmalı,adalet sağlanmalı,fırsatlar herkese eşit verilmeli,ayrımcılık yapılmamalı ve tabii ki iyi bir bütçe olmalı gerisi gelir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000