14 Şubat 2019, Perşembe 09:00:02

DHMİ karpuz gibi ikiye ayrılacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün yapısında radikal değişiklikler alınması kararı alındı. Yeni yapı nasıl olacak?
  • Şunun şurasında ne kaldı yerel seçimlere.. sonrasında yeniden yapılanmaya giden, işletme ve seyrüsefer hizmetlerinin ayrıldığı bir Avrupai model kurulur umarım..
  • Arff lerde aldı haklarını bu Atc ler hala hayal peşinde . Sendikaları haklarını alacakmış .keskin kandırıp gönderdi Telegram grubunda ağlaşıyorlar hepsi. Anonim şirket olacaklarda haklarını alacaklarmış. Herkese hak dağıtılırken hiç bi şey alamayanlar seçimden sonra hiç bir şey alamazlar . Atc ler çok ağlar bu ego ile
  • Hava Traffic 230 bin papeli alamadi
  • Senelerdir tazminat gelecek diye sosyal medyadan personeli oyaladilar sonuç ne boş yazık günah şimdi de Anonim Şirket olacak diye ortalığı bulandırıyorlar hiç bi şey olduğu yok giyim yardımını zamanında versinler yeter
  • Atc ler yine kandırıldı . Çoluk çocuk sendikasını Hüseyin keskin tokatlayıp yolladı. Ek ödeme dediler aimciler kendilerini ekledi tazminat dediler olmayacak bir taslakla kaç ay oyaladı . Ek gösterge aime gelmeyecek olduğu için aim tarafından rica edilip çıkarıldı . Kurum 6 ay öteledi. Seçimden sonra da kit dönüşümü diye kandırılır bu sene de böyle gider . Çok kişi olmak değil aim gibi az ve öz olmak lazım . Derneğimiz adımızı çıkarmadan her şeye ekletti . Atc ler daha çok ağlar bu sene .
  • Yiyin birbirinizi ete para vermeyin arkadaşlar e mi?
  • Ne anlatıyorsun sen birader ya?...
  • Hiçbiriniz memurlar sitesinde tek laf etmiyorsunuz çünkü biliyorsunuz ki diğer kurumlarda çalışan insanların en az iki katı maaş alıyorsunuz. Allah yedirmesin hiçbirinize. Bu kurumda ve buna benzer kurumlarda çalışanlar aldıkları ikişer üçer kat maaş ile başka kurumda çalışanların haklarını yiyorlar. Herkes kamu çalışanı ama her ne hikmetse bazıları kaymak kamu çalışanı. Siz hava ulaşımını sağlıyorsanız insanlar karda kışta karayolu, baraj ve tünel yapıyor aldıkları maaşlar sizin üçte biriniz. Bunun hesabını yaradan sormaz mı? Ayrıca kara ulaşımı özelleşti deniz ulaşımı özelleşti ama hava limanları bir türlü özelleştiremediler.
  • Şubat 15 maaş 305
  • Atc,Aim ve Elektroniği birbirine düşürmek için beyhude çabalar.uydur uydur yaz.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün yapısında radikal değişiklikler alınması kararı alındı. Yeni yapı nasıl olacak?

Türk sivil havacılığının son yıllardaki gelişimi ile birlikte sektöre ayak uydurmak için daha hızlı hareket etmek zorunda olan DHMİ’nin yapısında radikal değişiklikler yapılacağı öğrenildi. Türkiye’de bulunan havalimanlarının işletilmesi, Türkiye Hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevini yürüten Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürlüğü, iki birimi birbirinden ayırarak hareket kabiliyetini artıracak.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre,1984 yılından bu yana Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak faaliyet gösteren DHMİ, Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı ve İşletme Daire Başkanlığı birimlerini birbirinden ayırarak ikiye bölünecek. Hava seyrüsefer birimi, adından da anlaşılacağı üzere Türkiye’deki tüm hava sahası operasyonunu idare edecek. İşletme ise sadece kiralara bakacak.

KİRALAR VARLIK FONUNA!

Ziraat Bankası, Halkbank, THY, TPAO, Botaş ve Çaykur gibi birçok kurumdaki kamu hisselerinin 2017 yılında Varlık Fonu’na devredilmesinden sonra DHMİ’nin de fona devredilmesi çok konuşulmuştu. Ancak geçen süreçte buna ilişkin somut bir adım atılmasa da, DHMİ’nin seyrüsefer ve işletme olarak ikiye ayrılmasından sonra işletme tarafının topladığı kira gelirlerinin Varlık Fonu’na aktarılacağı öğrenildi.

Türkiye’deki Atatürk Havalimanı, Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman ve Ankara Esenboğa gibi yap işlet devret modeli ile inşa edilen havalimanlarından her yıl hatırı sayılır miktarda kira geliri bulunan DHMİ’nin, milyonlarca TL’yi fona devretmesi bekleniyor.

YATIRIMLAR ALT YAPI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Öte yandan, DHMİ’nin yatırımları da bir başka kuruluşa bağlanacak. İddiaya göre DHMİ’nin yatırımları da Alt Yapı Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yürütülecek.

©AirportHaber.com ÖZEL

DHMİ karpuz gibi ikiye ayrılacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (2300)

Eytisio ~ 29 gün önce
Şunun şurasında ne kaldı yerel seçimlere.. sonrasında yeniden yapılanmaya giden, işletme ve seyrüsefer hizmetlerinin ayrıldığı bir Avrupai model kurulur umarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 1 ay önce
Arff lerde aldı haklarını bu Atc ler hala hayal peşinde . Sendikaları haklarını alacakmış .keskin kandırıp gönderdi Telegram grubunda ağlaşıyorlar hepsi. Anonim şirket olacaklarda haklarını alacaklarmış. Herkese hak dağıtılırken hiç bi şey alamayanlar seçimden sonra hiç bir şey alamazlar . Atc ler çok ağlar bu ego ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 1 ay önce
Hava Traffic 230 bin papeli alamadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller ve Gerçekler. ~ 1 ay önce
Senelerdir tazminat gelecek diye sosyal medyadan personeli oyaladilar sonuç ne boş yazık günah şimdi de Anonim Şirket olacak diye ortalığı bulandırıyorlar hiç bi şey olduğu yok giyim yardımını zamanında versinler yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Htk sen :) ~ 1 ay önce
Atc ler yine kandırıldı . Çoluk çocuk sendikasını Hüseyin keskin tokatlayıp yolladı. Ek ödeme dediler aimciler kendilerini ekledi tazminat dediler olmayacak bir taslakla kaç ay oyaladı . Ek gösterge aime gelmeyecek olduğu için aim tarafından rica edilip çıkarıldı . Kurum 6 ay öteledi. Seçimden sonra da kit dönüşümü diye kandırılır bu sene de böyle gider . Çok kişi olmak değil aim gibi az ve öz olmak lazım . Derneğimiz adımızı çıkarmadan her şeye ekletti . Atc ler daha çok ağlar bu sene .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aim Uzmanı ~ 1 ay önce
Aimle atcnin arasını bozmaya çalışmayın, sonra buradaki çoluk çocuk ciddiye alıp bileniyorlar birbirlerine. Herkes birbirlerinin emeklerine, mesleklerine saygı göstersin, daldaki iki kuş için insanlıktan çıkmasın.
Htk sen :) 'e ~ 1 ay önce
Sinsi sinsi Atc ile Aim'i karşı karşıya getirmeye çalışan biri daha. Gerçi ben bunun gibilerden çok şurada kimin yazdığı belli olmayan mesajlarla mesai arkadaşlarına bilenenlere kızıyorum. Anonim yorumlardan hareketle fikir sahibi olanların aklına turp suyu sıkmak lazım. Yok ben bilenmeden duramam diyenler, feysteki grup bunun için daha elverişli. En azından mesajın sahibini, beğeni ve tepkilerin kimlerden geldiğini falan görürsünüz
Aim ~ 1 ay önce
Aim'e helal olsun ufaktan ufaktan kararlı adımlarla yolunu buldu bakarsınız bir sabah pilotlar ile eşitlenmişler :)
Yorumsuz Doyumsuz ~ 2 ay önce
Yiyin birbirinizi ete para vermeyin arkadaşlar e mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canan ~ 2 ay önce
Ne anlatıyorsun sen birader ya?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 2 ay önce
Hiçbiriniz memurlar sitesinde tek laf etmiyorsunuz çünkü biliyorsunuz ki diğer kurumlarda çalışan insanların en az iki katı maaş alıyorsunuz. Allah yedirmesin hiçbirinize. Bu kurumda ve buna benzer kurumlarda çalışanlar aldıkları ikişer üçer kat maaş ile başka kurumda çalışanların haklarını yiyorlar. Herkes kamu çalışanı ama her ne hikmetse bazıları kaymak kamu çalışanı. Siz hava ulaşımını sağlıyorsanız insanlar karda kışta karayolu, baraj ve tünel yapıyor aldıkları maaşlar sizin üçte biriniz. Bunun hesabını yaradan sormaz mı? Ayrıca kara ulaşımı özelleşti deniz ulaşımı özelleşti ama hava limanları bir türlü özelleştiremediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karpuz ~ 2 ay önce
Şubat 15 maaş 305

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 2 ay önce
O kadar maasi rüyanda goremezsin
TangoZulu ~ 2 ay önce
Atc,Aim ve Elektroniği birbirine düşürmek için beyhude çabalar.uydur uydur yaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000