04 Ocak 2014, Cumartesi 11:29:24

DEV HELİKOPTER İHALESİ İPTAL EDİLDİ!

Hindistan savunma bakanlığı, İtalyan helikopter üreticisi Finmeccanica firmasıyla yaptığı helikopter ihalesini, rüşvet iddialarından dolayı iptal etti.
  • Dış mihraklar:)
  • Bu karanlik guclerin bir komplosudur....
  • Turkiyeyi Hindistan , Irak , Pakistan gibi ulkelerle karsilastiran Hep Ayni rumuzlu arkadas , Turkiyenin olusu bile bu ulkelerden daha iyidir. Irak ile TR karsilastiralamaz bile. Kendi ulkeni bu kadar kucuk gorme! Bir Hindistana gitde gor bakayim, 1 ay sonra TR cennetmis diye kacarsin !
  • akp liler iyi okuyun. bak öküze tapan dediğin ne yapıyor?
  • Faiz lobisi :)))))
  • turkiye,hindistan,pakistan,irak vs hep ayni ulkeler hep ayni toplumlar hep ayni rezillikler...geri kalmis ulkelerde ki bunlarin cogu musluman ulkeler,rusvet,yolsuzluk,torpil,haram almis basini gitmis kimse de allah korkusu kalmamis bu kafalarla bu zihniyetle mi ileri gidecekler ???
  • Rüşvet ve ihale iptali başlıklarını yan yana görünce bizde olmadığını anlamıştım zaten.
  • darısı bizim başımıza.

Hindistan Savunma Bakanlığı, İtalyan helikopter üreticisi Finmeccanica ile yaptığı 770 milyon dolarlık helikopter ihalesini iptal etti.

Hindistan hükümeti, İtalyan helikopter üreticisi Finmeccanica firması yöneticisinin rüşvet suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, firmadan almayı kararlaştırdığı 12 AW101 helikopterlerine yaptığı ödemeleri dondurmuştu. Firma yöneticisinin, uluslararası savunma ihalelerini almak için devlet yöneticilerine rüşvet verdiği iddia ediliyordu.

Hindistan savunma bakanlığı geçtiğimiz Şubat ayından bu yana ödemelerini durdurduğu firma ile anlaşmalarını iptal ettiğini açıkladı. Ülke medyasına yansıyan bu rüşvet iddialarının Mayıs 2014'te yapılması planlanan seçimler öncesinde Hindistan hükümetini zor durumda bıraktığı söyleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Finmeccanica yetkilileri, firmalarının tüm işlem ve anlaşmalarının yasal prosedürler çerçevesinde yapıldığını ve etik kurallarına tamamen uyulduğu ifade edildi. Firma yetkilileri haklı olduklarını ve kendilerini savunacaklarını kaydetti.

Hindistan'ın İtalyan firmasıyla anlaşmasını iptal etmesinin ardından, diğer ülkelerin üretici firmaları Hindistan pazarına yönelmiş durumdalar.

Hindistan İtalyan firmasından sipariş ettiği helikopterlerin üç tanesini teslim almış durumda. Ödemesi yapılan ancak henüz teslim edilmeyen helikopterlerle ilgili atılacak adımlar ise henüz netlik kazanmış değil. (Dünya Bülteni)

DEV HELİKOPTER İHALESİ İPTAL EDİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Dış mihraklar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arastirdim ! ~ 10 yıl önce
Bu karanlik guclerin bir komplosudur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanada ~ 10 yıl önce
Turkiyeyi Hindistan , Irak , Pakistan gibi ulkelerle karsilastiran Hep Ayni rumuzlu arkadas , Turkiyenin olusu bile bu ulkelerden daha iyidir. Irak ile TR karsilastiralamaz bile. Kendi ulkeni bu kadar kucuk gorme! Bir Hindistana gitde gor bakayim, 1 ay sonra TR cennetmis diye kacarsin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 10 yıl önce
akp liler iyi okuyun. bak öküze tapan dediğin ne yapıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Faiz lobisi :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep ayni !!! ~ 10 yıl önce
turkiye,hindistan,pakistan,irak vs hep ayni ulkeler hep ayni toplumlar hep ayni rezillikler...geri kalmis ulkelerde ki bunlarin cogu musluman ulkeler,rusvet,yolsuzluk,torpil,haram almis basini gitmis kimse de allah korkusu kalmamis bu kafalarla bu zihniyetle mi ileri gidecekler ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
sen çok ileri gittinde
Bizde Olmaz ~ 10 yıl önce
Rüşvet ve ihale iptali başlıklarını yan yana görünce bizde olmadığını anlamıştım zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
darısı bizim başımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000