13 Temmuz 2019, Cumartesi 17:18:36

Dalaman uçağında ırkçı saldırı

Dalaman'dan Londra'nın Gatwick havaalanına giden uçakta, yolculuk sırasında iki 'ırkçı' İngiliz kadının uçaktaki beyaz cübbeli üç Müslüman erkeğe "terörist" ve "tehdit" diye bağırdıkları gerekçesiyle uçaktan indirildi.
  • Bizdeki cogu kaptan ve ucan garsonlar her ucusta, ozellikle arap ulkeleri, pakistan, banglades, endonezya vb ucuslarinda muslumanlara hakaret ediyor. Bunlari ben de hepsini gizli gizli rapor ediyorum.
  • Tipik ingiliz.
  • Parasının değerinin olmayan ama deniz kum güneşi olan bir ülke olunca... Yerel halk gelenleri kral gibi karşılar. İngiltere de asgari ücret 12 pound hal böyle olunca 2 günlük maaşı ile 1 hafta uçak transfer yarım pansiyon otel tatiline gelebiliyor. Sonuç : EKONOMİN NE KADAR GÜÇLÜ İSE O KADAR KONUŞURSUN
  • tipik bir panik atak ve akabinde ırkçı duyguların dışa vurumu. Aslında her uçakta var, kapılar kapanana dek öleceğim duygusuyla yaşayan yolcu.
  • Ayip bisey ya
  • Bizim ülkede çok mevcut öyle çağdaş gerici yobazz.
  • Ne kadar al tabaka avrupalı var türkiye’de
  • Turk yasalarına gore yargılancaklar zaten onlarda serbest kalcaklarını biliyorlar aynı ucak ingiltere den kalkarken yapsana sıkar biraz
  • ben anlamadim madem bu kadar irkicin . neden turkiyeye tatile geliyorsun ? cevabi kolay. basit ucuz bir ingilizsin turkiyede ucuz ..
  • Kaşın bakalım avrupa kaşın. Kaşıyacağız yakında.

Dalaman'dan Londra'nın Gatwick havaalanına giden uçakta, yolculuk sırasında iki 'ırkçı' İngiliz kadının uçaktaki beyaz cübbeli üç Müslüman erkeğe "terörist" ve "tehdit" diye bağırdıkları gerekçesiyle uçaktan indirildi. 

Video görüntülerinde, polis tarafından uçaktan çıkarılan kadınlardan biri görünüyor. Görüntülerde diğer yolcuların uçaktan çıkarılan kadınlardan birine hakaret ettiği ve bencil olduğunu söylediği görüldü. Bir başka yolcunun ise "Şimdi İngiltere'ye nasıl döneceksiniz?" dediği görüntülere yansıdı. Uçaktaki Belçikalı Mario Van Poppel ise kadının 'çılgın bir ırkçı' olduğunu söyledi.

"Thomas Cook uçağımızdaki bir yolcu, beyaz namaz elbiseli üç sakallı adam uçakta olduğu için uçmak istemedi" dedi.

Bu iki İngiliz kadının, kabin memurlarından 3 Müslüman erkeğin uçaktan çıkarılmasını istemelerinden önce, uçakta sıkıntılı bir şekilde bir aşağı bir yukarı yürüdüğü iddia edildi. Yolcular, istekleri, görevliler tarafından geri çevrilen kadınların uçmayacaklarını söylediklerini aktardı.

Yolcu Shanea Kerry, kadınlardan biri çantaları toparlamaya geldiğinde, oldukça az sayıda yolcunun 'ırkçı yorum yapmaması çağrısında' bulunduğunu, ancak kadının bu üç sakallı adamla birlikte uçakta kaldıkları için yolcuların aptal olduğunu söylediğini ifade etti.

Shanea, bu kadına "İslami değerleri olan bir ülkeye seyahat edip, Müslümanlara karşı ayrımcılık yaptığı için aptal olduğunu söyledim" diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

Thomas Cook Havayolları'ndan bir sözcü, "Dalaman'dan Londra'ya uçuş yapan MT105 uçuşunda iki yolcu, uçakta saldırgan davranışlarının ardından polis tarafından uçaktan çıkarıldı. Yolcularımızın ve ekibimizin güvenliği her zaman ilk önceliğimizdir ve bu tür davranışları uçaklarımızda kabul etmiyoruz. Uçuşta yaşanan gecikme için tüm yolcularımızdan özür dileriz." açıklamasında bulundu. 

Dalaman uçağında ırkçı saldırı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

O bir sey mi ~ 5 yıl önce
Bizdeki cogu kaptan ve ucan garsonlar her ucusta, ozellikle arap ulkeleri, pakistan, banglades, endonezya vb ucuslarinda muslumanlara hakaret ediyor. Bunlari ben de hepsini gizli gizli rapor ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bati medeniyeti ~ 5 yıl önce
Tipik ingiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomi ~ 5 yıl önce
Parasının değerinin olmayan ama deniz kum güneşi olan bir ülke olunca... Yerel halk gelenleri kral gibi karşılar. İngiltere de asgari ücret 12 pound hal böyle olunca 2 günlük maaşı ile 1 hafta uçak transfer yarım pansiyon otel tatiline gelebiliyor. Sonuç : EKONOMİN NE KADAR GÜÇLÜ İSE O KADAR KONUŞURSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
offf ~ 5 yıl önce
hemen genellemelere felsefelere gecilmis yorumlarda. iki kisinin cikardigi olaydan ingiltere ve turkiye’nin sosyo-ekonomik analizi!
Ekonomi'ye ~ 5 yıl önce
Zaten kendi ülkenizi (türkiye) küçümsemezseniz ölürsünüz alimünyum. Yazdığın yorumla haberin ne alakası var? Sen ne yaptın ülken için eleştiri yapmaktan başka?
Sentez ~ 5 yıl önce
Haydi birde yeni havalimani istemiyoruz yorumu alalim sicak sicak, olsun ucak dalamana gidiyor ama siz bir kulp bulursunuz...
panik atak ~ 5 yıl önce
tipik bir panik atak ve akabinde ırkçı duyguların dışa vurumu. Aslında her uçakta var, kapılar kapanana dek öleceğim duygusuyla yaşayan yolcu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lan ~ 5 yıl önce
Ayip bisey ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aybastı ~ 5 yıl önce
Bizim ülkede çok mevcut öyle çağdaş gerici yobazz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 5 yıl önce
Ne kadar al tabaka avrupalı var türkiye’de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RoyKeane ~ 5 yıl önce
Turk yasalarına gore yargılancaklar zaten onlarda serbest kalcaklarını biliyorlar aynı ucak ingiltere den kalkarken yapsana sıkar biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tursu suyu ~ 5 yıl önce
ben anlamadim madem bu kadar irkicin . neden turkiyeye tatile geliyorsun ? cevabi kolay. basit ucuz bir ingilizsin turkiyede ucuz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
scratch ~ 5 yıl önce
Kaşın bakalım avrupa kaşın. Kaşıyacağız yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
United ~ 5 yıl önce
Avrupa özentisi çok galiba kardeş baksana artı yok. Çoğunun Avrupa’yı görmüşlüğü bile yoktur kesin. Yolcu hem İslam düşmanı hemde kalkmış nüfusunun %99’unun müslüman olduğu bir ülkeye tatil yapmaya gelmiş.
Scratch 'a ~ 5 yıl önce
Ne gibi? Ne yapmayi planliyorsun Avrupa 'ya? Viyana kapilarina topla mi dayanacaksin mesela ?
Helal. ~ 5 yıl önce
Nasıl ve ne ile.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000