17 Şubat 2015, Salı 08:20:57

ÇİN'DE SEYAHAT TELAŞI!

Çin'de yüz milyonlarca insanın Bahar Bayramı'nı (Çuncie) kutlamak üzere çalıştıkları bölgelerden memleketlerine dönüşüyle birlikte "dünyanın en büyük göçü" başladı.
  • Sağ clik diyen arkadaşa; Sağ click desek daha iyi olur. Bu arada bizim niye 40 gün tatilimiz yok (yaz tatili dışında)?
  • mantar gibi insan yığını 6 gün önce geldim şanghay daydım ne uçuk görgüsüne ne seyahat görgüsüne ne de seyahat etmeye elverişsiz acımasız soyguncu saygısız bir toplum can güvenliği sıfır 40 gün bayram onlara vay vay
  • Sağ tik güzeldi de clik olaydi daha da guzeldi
  • Sag tik cine kirala, guzel di. :D
  • Onur uçakları Çin e kiralık olarak göndersin bu dönemde. Sezonun durgun oldugu bu zamanda uçakları çok iyi bir şekilde değerlendirmiş olur.

Geleneksel ay takvimine göre 19 Şubat'ta "Yılan Yılı"nı geride bırakarak, "Koyun Yılı"na girilecek ülkede, 40 günlük tatil sezonu trafiği (Çunyün) boyunca 2 milyar 800 milyon seyahatin yapılması bekleniyor. Her yıl bu dönemde yurt içi seyahat sayısı bir önceki seneye göre ortalama 200 milyon artıyor.

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de Bahar Bayramı nedeniyle ülkeyi büyük bir telaş kaplarken, köy ve kasabalardan şehir merkezlerine çalışmaya gelen yüz milyonlarca kişi, geride bıraktıkları ailelerini ziyaret amacıyla memleketlerine gidiyor. 

Ülkedeki "büyük göçte" uçak yolculuğu yapanların sayısında geçen yıla oranla yüzde 8'lik artış olduğu belirtiliyor. Bu yıl tatil süresinde 47,5 milyon kişinin uçak yolculuğu yapacağı ülkede, havayolu şirketlerinin biletlerdeki ilave yakıt bedelini çıkarmasıyla uçak biletlerinin normalden daha ucuz olması, bu seyahat türünü tercih edenlerin sayısındaki artışta etkin rol oynuyor.

Çin'in en büyük kentlerinden olan 22 milyonluk Şanghay'da ise 5 milyon 100 bin kişinin tren seyahati yapması bekleniyor. Kentin en büyük tren istasyonlarından Hongçiao Tren İstasyonu'nda eşine az rastlanır bir kalabalık görülüyor.

ÇİN'DE SEYAHAT TELAŞI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sağ clik diyen arkadaşa; Sağ click desek daha iyi olur. Bu arada bizim niye 40 gün tatilimiz yok (yaz tatili dışında)?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
mantar gibi insan yığını 6 gün önce geldim şanghay daydım ne uçuk görgüsüne ne seyahat görgüsüne ne de seyahat etmeye elverişsiz acımasız soyguncu saygısız bir toplum can güvenliği sıfır 40 gün bayram onlara vay vay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sağ tik güzeldi de clik olaydi daha da guzeldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sag tik cine kirala, guzel di. :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wet lease ~ 9 yıl önce
Onur uçakları Çin e kiralık olarak göndersin bu dönemde. Sezonun durgun oldugu bu zamanda uçakları çok iyi bir şekilde değerlendirmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oldu ~ 9 yıl önce
sen bu işleri bilgisayar oyunu sanıyorsun heralde? sağ tık çin'e kirala.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000