27 Mayıs 2023, Cumartesi 16:56:56

Çin ordusu filoyu yeniliyor

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri envanterinde eskiyen J-7 ve J-8 savaş uçakları, J-16 uçakları ile değiştiriliyor.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri envanterinde eskiyen J-7 ve J-8 savaş uçakları, J-16 uçakları ile değiştiriliyor.

Çin devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Halk Komutanlığı’na bağlı bir tugay yakın zamanda yeni J-16 savaş uçaklarını teslim aldı. Ek olarak bahse konu savaş uçakları ile ilk eğitim uçuşunun da gerçekleştirildiği açıklandı. Doğu Çin’in Jiangsu eyaletindeki bir havaalanından havalanan J-16’ların ilk eğitim uçuşunu Tayvan Boğazı çevresinde gerçekleştirdiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tugay Komutanı Zhang Zhencheng, yeni J-16 uçağının öncekilere kıyasla üstün aerodinamik konfigürasyona ve gelişmiş kontrol performansına sahip olduğunu belirtti. Zhencheng, pilotların yeteneklerini tam olarak kullanmak için uçuş tekniklerini uyarlamaları gerektiğini de belirtti.

Özellikle Tayvan Boğazı ve Japonya çevresinde tatbikat gerçekleştiren Çin, tatbikatlarda eskiyen envanterini yenileriyle değiştirmeyi sürdürüyor. J-7 ve J-8 savaş uçakları ile başlayan bu süreç ile birlikte envanterde eskiyen diğer uçakların da güncel uçaklar ile modernize edilmesi bekleniyor. Çin’in bölgedeki en önemli iki düşmanından biri olan Tayvan ve Japonya’nın envanterini yeni uçaklarla değiştirmesi Çin’in de hava unsurlarını güçlü tutmasını zorunlu kılıyor. (defenceturk)

Çin ordusu filoyu yeniliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000