09 Kasım 2016, Çarşamba 09:22:36

Çarşamba Havalimanı için 'bir yıl' iddiası

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba Havaalanı'nın tadilat gerekçesiyle kapanacak olmasının Samsun'a büyük zarar vereceğini; tadilat ihalesini alan firmanın işi üç ay değil bir yıl içinde bitirme taahhüdünde bulunduğunu ileri sürdü.
  • Insaat firmasi 1 yil icin bir tadilat plani hazirlamis idi. Ancak DHMI Genel Muduru Funda Hn 3 ay sure verdi. Firma da kabul etti. Kisaca olayin ozeti. Teknik olarak 3 ay alt limitlerde bir suredir. Once ucus emniyeti gelir. Gerisi hikaye....
  • Hatırlıyorumda Cumhurbaşkanı seneler önce her ilimizde havaalanı olucak dediğinde buna karşı çıkan ilk sizdiniz ne olduds değere bindi bukadar ?
  • Bekleriz babayiğitler bekleriz. Biz yıllarca oranın kahrını çektik gelin üç beş ay siz buranın sefasını sürün. Modern bir havalimanından uçmanın keyfini yaşayın. Ordu ekonomisine katkısı büyük olacaktır.
  • Abdülbasit mi demek istedin? Sen pistin kaplamasının kaç günde kuruduğunu, uçakların iniş kalkışa uygun mukavemete ulaştığını biliyor musun? mesela ben bilmiyorum, ama böyle bir süreye ihtiyaç varsa muhakkak sebebi de vardır. Seçim öncesi tuğla yığma binanın üstüne kayınvalidenler için kaçak kat çıkmak gibi bir şey sandın herhalde bu işi.. Tam düz mantıksınız ha, Robot 216.
  • Merzifon Havaalanı Samsunlulara iyi günler diler :) Biz 6 ay Samsun yolu çektik birazda Samsunlular çeksin. Adıda Samsun-Amasya-Merzifon-Çorum pardon ya Çorum nerden çıktı :) Adı Samsun-Amasya-Merzifon Havaalanı yapılsın. Samsunlular kullanacak ya, alınmasınlar ;)
  • Adamın pistin yenilenmesi ve inşaası ile ilgili söylediği birşey yok. Bu kadar sure bu iş için fazla değil mi diyor. Doğru düzgün okumadan yorum yapma...
  • Biri hatirlatsin bunlara uçuşta oncelik guvenliktir diye hersey o yorenin insani daha guvenli insin diye yapiliyor siyastinizi baska konudan yapin lutfen

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba Havaalanı'yla ilgili eleştirilerde bulundu.

Akcagöz, "Samsun Çarşamba Havaalanı’nın 1 Mart – 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında, 3 ay süreyle ve tadilat gerekçesiyle kapalı tutulacak olması, Samsun ekonomisine büyük bir zarar vereceği gibi, Samsunlu hemşehrilerimizin ulaşım imkanını da ciddi anlamda kısıtlamış olacaktır. Her vesile ile ecdad edebiyatı yapan AKP hükümeti, tarihten bihaber olduğunu yine göstermiştir.

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu Hisarı'nın tam karşısına Rumeli Hisarı inşaa ettirilmiştir. 30 dönümlük bir alanı kapsayan bu hisarın, 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını biliyoruz. O dönemin şartlarında, 90 günde koskoca Rumeli Hisarı dikilebiliyorken, bugün, aynı sürede basit bir havaalanı tadilatı gerçekleştirilmesini trajik olarak değerlendiriyoruz" dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Akcagöz, firmanın taahhüdünün bir yıl olduğunu ileri sürerek, "Uzun yıllar verilen mücadele sonunda yaptırılan Samsun Çarşamba Havaalanı’nın, aradan geçen zaman nazara alındığında yetersiz kalabilme ihtimali vardır. Ancak, ilave pistin yapımı, bu kadar uzun sürmemelidir. İhale alan firmanın, 3 ay için değil de 1 yıl için taahhütte bulunduğu iddia edilmektedir. Şayet bu doğru ise Samsun halkı 1 yıl hava alanından mahrum kalacaktır. Samsun kamuoyu olarak gerçekleri öğrenmek istiyoruz. Çarşamba Havaalanı pistinde basitçe tamir edilecek çökme, farklı amaçlarla daha uzun bir süreye yayılmak isteniyorsa, bu işi takipsiz bırakmayacağız. CHP Samsun İl Örgütü olarak, Çarşamba Havaalanı'nın akıbetini, başından sonuna takip edeceğiz" diye konuştu.

Çarşamba Havalimanı için 'bir yıl' iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Bilen ~ 7 yıl önce
Insaat firmasi 1 yil icin bir tadilat plani hazirlamis idi. Ancak DHMI Genel Muduru Funda Hn 3 ay sure verdi. Firma da kabul etti. Kisaca olayin ozeti. Teknik olarak 3 ay alt limitlerde bir suredir. Once ucus emniyeti gelir. Gerisi hikaye....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Greyfurt ~ 7 yıl önce
Hatırlıyorumda Cumhurbaşkanı seneler önce her ilimizde havaalanı olucak dediğinde buna karşı çıkan ilk sizdiniz ne olduds değere bindi bukadar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun Havalimanı.. :)) ~ 7 yıl önce
Bekleriz babayiğitler bekleriz. Biz yıllarca oranın kahrını çektik gelin üç beş ay siz buranın sefasını sürün. Modern bir havalimanından uçmanın keyfini yaşayın. Ordu ekonomisine katkısı büyük olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifon ~ 7 yıl önce
Malesef uzaksınız. Merzifon daha uygun Samsun'a.
Basit? ~ 7 yıl önce
Abdülbasit mi demek istedin? Sen pistin kaplamasının kaç günde kuruduğunu, uçakların iniş kalkışa uygun mukavemete ulaştığını biliyor musun? mesela ben bilmiyorum, ama böyle bir süreye ihtiyaç varsa muhakkak sebebi de vardır. Seçim öncesi tuğla yığma binanın üstüne kayınvalidenler için kaçak kat çıkmak gibi bir şey sandın herhalde bu işi.. Tam düz mantıksınız ha, Robot 216.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mzh ~ 7 yıl önce
Merzifon Havaalanı Samsunlulara iyi günler diler :) Biz 6 ay Samsun yolu çektik birazda Samsunlular çeksin. Adıda Samsun-Amasya-Merzifon-Çorum pardon ya Çorum nerden çıktı :) Adı Samsun-Amasya-Merzifon Havaalanı yapılsın. Samsunlular kullanacak ya, alınmasınlar ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorki ~ 7 yıl önce
Adamın pistin yenilenmesi ve inşaası ile ilgili söylediği birşey yok. Bu kadar sure bu iş için fazla değil mi diyor. Doğru düzgün okumadan yorum yapma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatirlatma ~ 7 yıl önce
Biri hatirlatsin bunlara uçuşta oncelik guvenliktir diye hersey o yorenin insani daha guvenli insin diye yapiliyor siyastinizi baska konudan yapin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Bizler insan değilmiyiz başka bize uzak hava limanından uçuyoruz. Sayın il başkanı. Sınıfsız okulda okumuş herhalde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000