24 Temmuz 2021, Cumartesi 09:28:45

Boko Haram'a karşı savaş uçağı aldılar

Batı Afrika ülkesi Nijerya, terör örgütü Boko Haram'a karşı daha güçlü mücadele verebilmek için harekete geçti. Bu kapsamda, ülke ABD'den savaş uçağı aldı.
  • Bu uçak Brezilyalı Embarer firmasına ait ABD ile bir alakası yok.
  • Neden bizden uçak almadılar

Batı Afrika ülkesi Nijerya, terör örgütü Boko Haram'a karşı daha güçlü mücadele verebilmek için harekete geçti. Bu kapsamda, ülke ABD'den savaş uçağı aldı. Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Sözcüsü Edward Gabkwet, ABD'den satın alınan 12 "A-29 Super Tucano" saldırı uçağın 6'sının Nijerya'ya ulaştığını söyledi. Gabkwet, geri kalan 6 uçağın da ekimde geleceğini belirtti.

OBAMA UÇAK SATIŞINI ERTELEMİŞTİ

Öte yandan, uçakların satışı, eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından Nijerya ordusunun insan hakları ihlalleri gerekçe gösterilerek ertelenmişti. Mart 2020'de teslim edilebileceği açıklanan uçakların teslim süresi 2021'e ötelenmişti.

ASKERİ EĞİTİM DE VERİLECEK

Nijerya uçaklar için 400 milyon dolarlık ödeme yaptı. Anlaşma kapsamında uçaklar dışında askerî teçhizat ve eğitimin de verilmesi planlanıyor. "A-29 Super Tucano" saldırı uçakları, Afrika'da Gana, Angola, Burkina Faso ve Moritanya'da kullanılıyor.

Boko Haram'a karşı savaş uçağı aldılar

Yorumlar

Lula Da Silva Bolsarano ~ 3 yıl önce
Bu uçak Brezilyalı Embarer firmasına ait ABD ile bir alakası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 3 yıl önce
Neden bizden uçak almadılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000