11 Mayıs 2011, Çarşamba 08:15:32

BOEING VE HAVELSAN "VSOC" KONUSUNDA ANLAŞTI

Boeing Firması ve Türkiye’nin yazılım ve sistem geliştirme şirketi Havelsan, Boeing’in Visual Security Operations Console (VSOC) Sentinel’ini ortaklaşa pazara sunmak üzere bir anlaşma muhtırası imzaladı. İmza töreni, İstanbul’da 10. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Anlaşma uyarınca, şirketler satış fırsatlarını desteklemek amacıyla Ankara’da veya Ankara’ya yakın bir yerde bir test merkezi kuracaklar. Bu merkez, potansiyel müşterilere VSOC Sentinel’in devlete ve ticari uygulamalara yönelik altyapı koruma kabiliyetlerine ilk elden bakma fırsatı sunacak.

Havelsan Genel Müdürü Faruk A. Yarman, “Bu anlaşma, Havelsan’ın Boeing ile uzun yıllara dayanan ilişkisi üzerine inşa edilmiş olup Türkiye’de hem sınır güvenliği hem de altyapı koruma kabiliyetlerine yönelik hedeflerimize ilişkin yeni ve genişletilmiş işbirliklerine doğru heyecan verici yönler çizmektedir. Her iki şirket için de stratejik, uzun vadeli değer yaratacak alanlarda Boeing ile çalıştığımız süre boyunca çekirdek kabiliyetlerimizi güçlendirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Boeing’in VSOC Sentinel ürünü, var olan güvenlik, sensör ve alarm sistemlerini, bina ve diğer kritik altyapı varlıklarının yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu modelleri ile birleştiriyor. Bu, - hem yerel hem de uzaktaki - son kullanıcılara olaylar ve alarmların operasyonel alanlarındaki gerçek zamanlı resmini sunuyor.
 
Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, “Boeing, uluslararası alanda genişlemeye odaklanmıştır. Bu yüzden, müşterilere son teknoloji fiziksel güvenlik çözümlerini sunmak amacıyla çalışırken her iki şirketin yetenekleri ve uzmanlığına dayalı bir ülke içi test merkezi geliştiriyoruz. VSOC ürünü, kritik altyapı korumasını geliştirmeye yardımcı olmak için güçlü kabiliyetleri birleştirmektedir ve Havelsan’ın kapsamlı güvenlik sistemleri deneyimi ve pazara erişimi sayesinde bölgede bunu sağlayabiliyoruz” dedi.

BOEING VE HAVELSAN "VSOC" KONUSUNDA ANLAŞTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000