16 Aralık 2019, Pazartesi 12:50:37

Boeing MAX üretimini durduracak mı?

ABD'li üretici Boeing'in, üretim hatası nedeniyle 346 kişinin öldüğü iki kazaya karışan 737 Max serisi yolcu uçaklarının üretimini durdurmayı düşündüğü kaydedildi.
  • Caution yanıyor bakıp arıza ne diye troubleshoot etmemiz gerekiyor acaba neresi bozuldu, hangi checklist daha uygun vs vs. En ucuz araba bile diyor benim buyum bozuldu diye. Cebimdeki telefon biliyor arızasını söylüyor.
  • F-35 Boeing'in ne kadar art niyetli olduğunun tescildir!
  • Sen daha gazla kazanacağım diye, kalite süreçlerinden ödün verirsen, olacağı bu! 777 nin yeni versiyonu da sıkıntılı! Bakalım ne olacak ileride
  • Ben bu kadar yatırım yapılmış bir sistemin abd gibi kapitalist duzen uzerine kurulu bir anlayis tarafindan hemen rafa kaldirilacagina inanmiuorum. Yoksa boeing tarih olabilir. Bence isim ve sistemsel bazı değişikliklerden sonra üretim devam edecektir. Yani asagiki yorumlarda yazıldığı gibi 737-8000 gibi mesela. Üretilen uçaklar da da change vb. Fabrika seviyesi modifiyeler yapılır. Aradan biraz da zaman geçince insanlar unutur.( havacılık sektörü unutmasana yolcular hatırlamaz) Böylece uçuş güvenliği onaylanırsa yeni BOEİNG 737-8000 gibi bisey gökyüzünde süzülür. Bunlar tahmin sedece bakalım BOEING ve FAA ne diyecek???
  • Bu nedenle Cin ve Rusya da uretim isine daha agirlik verirse bu iki sirketin tekelinden hizmet saglayici sirketler kurtulmus olacak.
  • 1960 kasa uçağın kaymağını daha ne kadar yemeyi düşünüyorlardı acaba?
  • artık bitmeli,şahine yeni motor takmakla olmaz bu işler. yeni bir tasarımda geç kaldılar.
  • Yani pessss
  • Kendileri de vazgeçti artık zararın neresinden dönersek kârdır diye dusünüyorlar.Bu uçak bir daha uçmayacak.
  • daha önce yazdım yine yazıyorum. max projesi mundar olmuş bir projedir ve rafa kalkmıştır. boeing şu an farklı bir proje üzerinde çalışmalarını yürütüyor. muhtemelen adı da 737-8000 olacak. ancak airbusa karşı yenilgiyi kabul etmişler durumda. bu sektörün lideri bundan sonra airbustır. boeing beyaz bayrak çekmiş durumda. bükemediği eli öpmüştür. boeinge yeni projesinde başarılar diliyorum.

ABD'li üretici Boeing'in, üretim hatası nedeniyle 346 kişinin öldüğü iki kazaya karışan 737 Max serisi yolcu uçaklarının üretimini durdurmayı düşündüğü kaydedildi.

Wall Street Journal'in haberine göre, Boeing yönetim kurulu, Chicago'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda şirket yöneticileri, birçok ülkenin operasyonlarını durdurduğu ve hava sahalarını kapattığı 737 Max uçaklarını ele aldı.

Şirket kaynaklarına göre, 737 Max'in üretimini nisan ayında azaltma kararı alan Boeing yönetimi, her geçen gün söz konusu uçak modelinin üretimini geçici olarak durdurma seçeneğine daha da yaklaşıyor.

Boeing'in konuyla ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.

ABD Federal Havacılık Kurumu, Boeing'i "uçakların yeniden havalanmasına ne zaman izin verileceği konusunda gerçekçi olmayan beklentiler oluşturduğu" için uyarmıştı. (Haberler)

Boeing MAX üretimini durduracak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

X37FO ~ 4 yıl önce
Caution yanıyor bakıp arıza ne diye troubleshoot etmemiz gerekiyor acaba neresi bozuldu, hangi checklist daha uygun vs vs. En ucuz araba bile diyor benim buyum bozuldu diye. Cebimdeki telefon biliyor arızasını söylüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş Uçakları ~ 4 yıl önce
F-35 Boeing'in ne kadar art niyetli olduğunun tescildir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aç gözlü Boeing ~ 4 yıl önce
Sen daha gazla kazanacağım diye, kalite süreçlerinden ödün verirsen, olacağı bu! 777 nin yeni versiyonu da sıkıntılı! Bakalım ne olacak ileride

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isim değişir adı unutulur bikac parca sistem vb. değişiklik ve devam ~ 4 yıl önce
Ben bu kadar yatırım yapılmış bir sistemin abd gibi kapitalist duzen uzerine kurulu bir anlayis tarafindan hemen rafa kaldirilacagina inanmiuorum. Yoksa boeing tarih olabilir. Bence isim ve sistemsel bazı değişikliklerden sonra üretim devam edecektir. Yani asagiki yorumlarda yazıldığı gibi 737-8000 gibi mesela. Üretilen uçaklar da da change vb. Fabrika seviyesi modifiyeler yapılır. Aradan biraz da zaman geçince insanlar unutur.( havacılık sektörü unutmasana yolcular hatırlamaz) Böylece uçuş güvenliği onaylanırsa yeni BOEİNG 737-8000 gibi bisey gökyüzünde süzülür. Bunlar tahmin sedece bakalım BOEING ve FAA ne diyecek???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uretim seceneklerinin artmasi ~ 4 yıl önce
Bu nedenle Cin ve Rusya da uretim isine daha agirlik verirse bu iki sirketin tekelinden hizmet saglayici sirketler kurtulmus olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1960 ~ 4 yıl önce
1960 kasa uçağın kaymağını daha ne kadar yemeyi düşünüyorlardı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 4 yıl önce
Kasa derken? Sen bu işi e70 kasa falan sandin herhalde.
Havacı ~ 4 yıl önce
Kasa derken aslında pekte yanlış olmayan bir tabir kullanılmış o yüzden olumsuz karşılamak doğru olmayacaktır 1960'lı yılların düşük by-pass rate li motorlarına göre tasarlanmış alçak yapı ve o dönemin motor ağırlığına göre konfigüre edilmiş kanat pozisyonlarının bu uçağa pekte üzerinde değişiklik yapılmadan uygulanmasından kaynaklanıyor.
Cenk ~ 4 yıl önce
Adam doğru söylemiş 60 kasa
37 ~ 4 yıl önce
artık bitmeli,şahine yeni motor takmakla olmaz bu işler. yeni bir tasarımda geç kaldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hala üretiyorlar mı??? ~ 4 yıl önce
Yani pessss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bohem ~ 4 yıl önce
Kendileri de vazgeçti artık zararın neresinden dönersek kârdır diye dusünüyorlar.Bu uçak bir daha uçmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
daha önce yazdım yine yazıyorum. max projesi mundar olmuş bir projedir ve rafa kalkmıştır. boeing şu an farklı bir proje üzerinde çalışmalarını yürütüyor. muhtemelen adı da 737-8000 olacak. ancak airbusa karşı yenilgiyi kabul etmişler durumda. bu sektörün lideri bundan sonra airbustır. boeing beyaz bayrak çekmiş durumda. bükemediği eli öpmüştür. boeinge yeni projesinde başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sergeant ~ 4 yıl önce
737 Max eleştirisine katılıyorum. Ama Airbus'ın Boeing'i geçtiğini söylemek pek doğru değil. İki firmanın en büyük rekabeti dar gövdedeydi ve Airbus rakibini geçti bu doğru ama şuan Airbus'ın daha fazla üretim yapabileceğini sanmıyorum çünkü çok fazla sipariş aldı ve daha fazlasını üretecek kapasitesi yok. Boeing sektör lideri yapan sadece 737 serisi değildi geniş gövdede Airbus'tan ciddi anlamda daha güçlü. Airbus'ta her ne kadar gelişmeye devam etse de uzun vadede geniş gövdede Boeing Airbus'tan güçlü olmaya devam edecektir.Boeing gerçekten de art niyetli bir firma umarım diğer alanlarda da tekeli kırılır.
sergeant a ~ 4 yıl önce
yanılıyorsun dostum geniş gövde de dar gövde de airbus farkı açmıştır boeing sadece daha eski şirket olmasından kaynaklı farkı var ama gelen siparişlere bakılacak olursa boeing airbusın çook gerisinde kaldığını görürsün

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000