04 Mart 2021, Perşembe 18:23:33

Bitlis'te askeri helikopter düştü; 11 Şehit

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter düştü.
  • Başımız sağolsun Allah rahmet eylesin.Bu vatan size minnettardır.
  • Rahmetli YAZICIOĞLU hlcptr.i düşürülüşü geliyor. ACABA mı ???
  • Allah rahmet etsin,ailelerine sabır versin. Eskimiş,sorunlu ve kullanışsız olan Cougar helikopterleri hala kullanmak nasıl bir akıldır? Saraylara,uçaklara,arabalara,araplara,yandaşlara,gösterişe,sözde itibara para var da ülkemizi koruyan,mücadele eden kahramanlarımıza ve kullandıkları araçlara neden yok?
  • Dualarımız şehitlerimizle,Allahım ailelerine sabır dayanma gücü versin,yaralı askerlerimiz şifa bulsun eren-11 operasyonu başlamıştı 9gün önce.Komuta kademesi olduğu söyleniyor şehitlerimizin çok acı...
  • Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.. inşallah bir daha böyle kazalarla karşılaşmayız..
  • Enteresan bir kırım..
  • Füze mi sebebi ???
  • allah rahmet eylesin..mekanları cennet olsun..ülkemizin başı sağolsun...ispanyol malı çakma cn-235 casa uçakları gibi fransız eurocopter malı çakma cougar alıma karar verenlere ne demek lazım şimdi??????
  • Fotoğraflar zaten şartların hem havacılık hem de kurtarma için ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Şu an oralarda görev yapanların ailelerine sabır dilerim. Ölenlerin ailelerinin başları sağolsun.
  • Yanlışım varsa düzeltin 95 96 yılından beri kullanılan bu helikopterler neden artık yenilenmiyor yani aklım almıyor

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter düştü. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

İlerleyen saatlerde yapılan açıklamada şehit sayımızın 11'e yükseldiği belirtildi.



Bitlis'te askeri helikopter düştü; 11 Şehit

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ŞEHİTLERİMİZ ~ 3 yıl önce
Başımız sağolsun Allah rahmet eylesin.Bu vatan size minnettardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKILLARA ~ 3 yıl önce
Rahmetli YAZICIOĞLU hlcptr.i düşürülüşü geliyor. ACABA mı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şehit ~ 3 yıl önce
Allah rahmet etsin,ailelerine sabır versin. Eskimiş,sorunlu ve kullanışsız olan Cougar helikopterleri hala kullanmak nasıl bir akıldır? Saraylara,uçaklara,arabalara,araplara,yandaşlara,gösterişe,sözde itibara para var da ülkemizi koruyan,mücadele eden kahramanlarımıza ve kullandıkları araçlara neden yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şehitlerimiz ~ 3 yıl önce
Dualarımız şehitlerimizle,Allahım ailelerine sabır dayanma gücü versin,yaralı askerlerimiz şifa bulsun eren-11 operasyonu başlamıştı 9gün önce.Komuta kademesi olduğu söyleniyor şehitlerimizin çok acı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.. inşallah bir daha böyle kazalarla karşılaşmayız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eşref Bitlis ~ 3 yıl önce
Enteresan bir kırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jjj ~ 3 yıl önce
Füze mi sebebi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
macron ~ 3 yıl önce
allah rahmet eylesin..mekanları cennet olsun..ülkemizin başı sağolsun...ispanyol malı çakma cn-235 casa uçakları gibi fransız eurocopter malı çakma cougar alıma karar verenlere ne demek lazım şimdi??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 3 yıl önce
Fotoğraflar zaten şartların hem havacılık hem de kurtarma için ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Şu an oralarda görev yapanların ailelerine sabır dilerim. Ölenlerin ailelerinin başları sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli hav.orgiii ~ 3 yıl önce
Yanlışım varsa düzeltin 95 96 yılından beri kullanılan bu helikopterler neden artık yenilenmiyor yani aklım almıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000