25 Ocak 2019, Cuma 10:18:11

Bir havayolu şirketi daha yaptırım listesine alındı!

ABD'nin İran'a yönelik yaptırım kararlarına yenileri eklendi. Bir havayolu şirketi ile Mahan Air adına Ermenistan'da faaliyet yürüttüğü belirlenen bir şirket daha yaptırım uygulanacaklar listesine dahil edildi.
  • patates iran dan karşı hamle bekliyoruz!

ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından enerji, havacılık ve taşımacılık sektörlerinde başlattığı yaptırımlara yenileri eklendi.

ABD'nin 5 Kasım 2018'de, İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından enerji, havacılık ve taşımacılık sektörlerinde İran'a yönelik uygulamaya başladığı yaptırımlara yenileri eklendi.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, İran Devrim Muhafızları'nın Suriye'de operasyonlarla bağlantısı nedeni ile Afganistan bağlantılı Fatemiyoun ile Pakistan bağlantılı Zaynabioun kuvvetlerine ve destekçilerine yaptırım uygulanacağı açıklandı. Bu yeni karar kapsamında Ermenistan'da merkezi bulunan ve Mahan Air adına satışlar yaptığı belirtilen Flight Travel ile İran merkezli hava kargo firması Qeshm Fars Air yaptırım uygulanacak kuruluşlar listesine alındı. ABD tarafından İran'a karşı açıklanan yaptırımlar, İran'ın ham petrol satışını engellemek ve uluslararası ticaretini durdurarak ülke üzerinde baskı oluşturmayı hedefliyor. ABD, 5 Kasım 2018'de İran'a yönelik yaptırımlarını açıkladığında Türkiye, Çin, Hindistan, İtalya, Yunanistan, Japonya, Güney Kore ve Tayvan'a 6 ay süre ile ticaret ayrıcalığı tanıyacağını açıklamış ve yaptırımların dışında tutmuştu.

Bir havayolu şirketi daha yaptırım listesine alındı!

Yorumlar

hikaye ~ 5 yıl önce
patates iran dan karşı hamle bekliyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000