06 Ocak 2019, Pazar 09:27:12

Berlin havalimanlarında uyarı grevi

Berlin Tegel ve Schönefeld havalimanlarında güvenlik çalışanları pazartesi günü dört saatlik bir uyarı grevi yapacak. Grev nedeniyle uçuşlarda rötar ya da iptaller gündemde.
  • Şimdi gerçekleri ortaya koyarsam gine bazı kendini beģenmiş arkadaşlar bu yorumumu eksileyecek ama şuda bir gerçekki eğer biz grev yaparsak ortalık ayağa kalkar o yüzden herkes haddini bilmeli
  • Vasifsiz guvenlikciler almanyada 2800 euro maas aliyor bunu bile begenmeyip grev yapiyorlar turkiyede atco bin euro maas aliyor.yazik gunah valla almanyadaki atco maaşını soylemeyeyim herkesin morali bozulur.2.3 grup darilip kusececek muhabettini biraksak da atconun hakkini versek
  • Almanya yı övüp Türkiye ye saldıran ceHape liler noldu?? İşte gelişmiş alamanya..
  • Buraya ne zaman uçsak, yer çalışanlarının çok yavaş hareket etmesinden ve umursamazlığından en az 1 saat gecikme yaşıyoruz. Adamlar zaten çalışmıyor ki, neden grev yapıyorlar anlamak mümkün değil.
  • Yer çalışanı olarak meslektaşlara sevgiler ve desteğimiz onlarla.Bizde yakında aynı şekilde yapacağız.
  • thy de çalışan olarak sonuna kadar destekliyorum meslektaşlarımı..darısı bizim başımıza.
  • Almanların bu yaptığını kınıyorum.ben artık bu greve katılanları fetocu ilan etmeye baslıyorum bu sabah itibari ile..yoksa durun terorist olsunlar daha iyi.tiyatro sahnesine en oturacak bu olur :)
  • İşte Türkiyede bizim yapmamız gereken bu.Oluşumunu yapıyoruz aslında bu şartlarda 2019 da çok güzel günlere herkes şahit olacak.Saltanatın sonu zindan,iddiaya giren?
  • Darısı Turkiyenin basina dicem ama enayi insanlar olduktan sonra bosverin parayi pulu ..Komur makarna yeter kardesim.

Almanya'nın en büyük sendikası olan Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (ver.di) Berlin havalimanlarında çalışanlara yaklaşık dört saatlik grev çağrısı yaptı. Pazartesi günü Almanya saati ile 05.00'te başlayacak olan grev saat 08.45'te sona erecek.

Sendikadan yapılan açıklamada, grevle havalimanlarında güvenlik hizmeti veren yaklaşık 23 bin çalışan için müzakere edilebilir bir öneri sunması için işverene "bir ilk işaret" verilmek istendiği belirtildi.

Sendika, Federal Hava Güvenliği Şirketleri Birliği'nin (BDLS) Noel öncesi yapılan dördüncü tur pazarlık görüşmelerinde masaya "tamamen yetersiz bir öneri" getirdiğini açıkladı. Başka havalimanlarında da grevlerin gündeme gelebileceğini açıklayan ver.di, grev kararı alındığında eyaletlerdeki tatil dönemlerinin dikkate alınacağını ifade etti.

Ver.di'nin yaptığı açıklamaya göre BDLS, müzakerelerde çalışanların iki yılda bir aldığı ücret zammını yüzde 1,8'den yüzde 2'ye çıkartılmasını önerdi. Sendika ise yolcu, kargo, personel ve eşya kontrollerinde saatlik ücretin ülke genelinde 20 euroya çıkartılmasını talep ediyor. Tegel ve Schönefeld havalimanlarında yolcu kontrolünde görev yapan bir güvenlik görevlisi halihazırda saatte 17 euro 12 cent ücret alıyor.

İşvereni temsil eden iş sözleşmesi komisyonunun başkanı Rainer Friebertshäuser sendikayla aralık ayında yapılan müzakereler sonrasında "Ver.di belli ki iş sözleşmesini müzakere etmek değil grev yapmak istiyor" yorumunu yapmıştı. Sendikanın 20 euro talebinde katı olduğunu belirten Friebertshäuser bu zammın kimi iş sözleşmelerinde yüzde 55'e varan ücret zammı anlamına geldiğini söylemişti. Friebertshäuser işverenin çalışanlara yılda yüzde 2 ila yüzde 8,1 oranında değişen zam önerdiğini belirtmişti.

İşverenle sendika arasındaki müzakerelere 23 Ocak tarihinde devam edilecek.

Berlin havalimanlarında uyarı grevi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Kahraman arff ~ 5 yıl önce
Şimdi gerçekleri ortaya koyarsam gine bazı kendini beģenmiş arkadaşlar bu yorumumu eksileyecek ama şuda bir gerçekki eğer biz grev yaparsak ortalık ayağa kalkar o yüzden herkes haddini bilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paraya bak gariban ATCO ~ 5 yıl önce
Vasifsiz guvenlikciler almanyada 2800 euro maas aliyor bunu bile begenmeyip grev yapiyorlar turkiyede atco bin euro maas aliyor.yazik gunah valla almanyadaki atco maaşını soylemeyeyim herkesin morali bozulur.2.3 grup darilip kusececek muhabettini biraksak da atconun hakkini versek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev protesto bitmez ~ 5 yıl önce
Almanya yı övüp Türkiye ye saldıran ceHape liler noldu?? İşte gelişmiş alamanya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 5 yıl önce
En azindan grev yapabiliyorlar. Türkiye’de grev yapmaya kalksan isten atilirsin terorist ilan edilirsin vatan haini olursun. Hakkini arayamamak biseyleri istemenin suc oldugu bir ulke gelismis sayilamaz. Bu arada chp li de degilim . Almanya nin gelismisligini tartisamayiz. Sonucta cumhurbaskaninin kullandigi araba, uçak alman mali degilmi? Herkes malum alman marka arabalarinin arkasindan agzi acik hevesle keske benim olsa diye bakmiyormu? İnsanlar beyaz esya alirken bile bosch marka olsun saglam demiyormu? Adamlara camur atacagimiza cabalayalim bizde yapalim . Adamlarin yaptiklarini biz hayal bile edemiyoruz. Tek isimiz insaat baska bisey yok . Oda zaten uzun olcekde gelir getirmez. Uretip satacaksin adamlar yapiyor begen veya begenme
Berlin TXL ~ 5 yıl önce
Buraya ne zaman uçsak, yer çalışanlarının çok yavaş hareket etmesinden ve umursamazlığından en az 1 saat gecikme yaşıyoruz. Adamlar zaten çalışmıyor ki, neden grev yapıyorlar anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meltem ~ 5 yıl önce
Yer çalışanı olarak meslektaşlara sevgiler ve desteğimiz onlarla.Bizde yakında aynı şekilde yapacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkan ~ 5 yıl önce
thy de çalışan olarak sonuna kadar destekliyorum meslektaşlarımı..darısı bizim başımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tiyatro ~ 5 yıl önce
Almanların bu yaptığını kınıyorum.ben artık bu greve katılanları fetocu ilan etmeye baslıyorum bu sabah itibari ile..yoksa durun terorist olsunlar daha iyi.tiyatro sahnesine en oturacak bu olur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saltanat ve zindan. ~ 5 yıl önce
İşte Türkiyede bizim yapmamız gereken bu.Oluşumunu yapıyoruz aslında bu şartlarda 2019 da çok güzel günlere herkes şahit olacak.Saltanatın sonu zindan,iddiaya giren?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
almanyadan ~ 5 yıl önce
Darısı Turkiyenin basina dicem ama enayi insanlar olduktan sonra bosverin parayi pulu ..Komur makarna yeter kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000