02 Şubat 2022, Çarşamba 09:53:38

Berlin Brandenburg Havalimanı'na 1.7 Milyar Euro'luk devlet desteği

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, AB Komisyonu'nun Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın (BER) iflasını önlemek için 1,7 milyar avroluk devlet desteğini onayladığını bildirdi.
  • Bizim İGA’da olsa ortalık ayağa kalkardı

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, AB Komisyonu'nun Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın (BER) iflasını önlemek için 1,7 milyar avroluk devlet desteğini onayladığını bildirdi. Havalimanının maliyeti planlanandan 3 kat fazla olmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Berlin-Brandenburg Havalimanı'nı işleten FBB’ye "Kovid-19 krizinden en çok etkilenen firmalara devlet desteği" kapsamında 1,7 milyar avroluk ödemeye onay verildiğini duyurdu.

Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında inşa edilen ve 14 yılda tamamlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı yaklaşık 10 yıl gecikmeyle Kovid-19 nedeniyle hava yolculuğunda küresel bir düşüşün yaşandığı Ekim 2020’de hizmete girmişti.

TOPLAM MALİYET 3 KATINA ÇIKTI

Başlangıçta yapımının 2 milyar avroya mal olması planlanan havalimanının toplam maliyeti yaşanan sorun ve aksaklılar sebebiyle 3 kattan fazla artarak 6 milyar avroyu geçmişti.

Frankfurt ve Münih’ten sonra Almanya’nın üçüncü büyük havalimanı konumundaki BER, Kovid-19 salgını sebebiyle havacılık sektörünün karşı karşıya kaldığı sorundan dolayı başlangıçta çok daha az yolcuya hizmet vermişti.

Havalimanını geçen yıl 10 milyondan az yolcu kullanırken, bu yıl 17 milyon yolcu hedefleniyor.

Berlin ve Brandenburg eyalet hükümetleri her biri FBB'de yüzde 37 hisseye sahipken, şirketin yüzde 26 hissesi de Alman federal hükümetinde bulunuyor. FBB'nin toplamda 2,4 milyar avroya ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Berlin Brandenburg Havalimanı'na 1.7 Milyar Euro'luk devlet desteği

Yorumlar

Noldu ~ 2 yıl önce
Bizim İGA’da olsa ortalık ayağa kalkardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noldu diyene ~ 2 yıl önce
İga normalin kaç katına mal edildi önce onu öğren...
Mayerli ~ 2 yıl önce
Berlin Havalimanı kaç sen üzerine açıldı ve 1.9 milyar Euro düşünülen maliyet kaça çıktı? 2011 de açılması gereken havalimanı 2020 de açıldı. 1.9 milyar Euroya çıkması gerekir ken 6 milyara çıktı ve havalimanı hâlâ devlet yardımlarıyla ayakta duruyor. Alınan yardımlar maliyetin dışında. Hangisi ölü yatırım olmuş...? İşiniz gücünüz karalama...
Mayerli'ye ~ 2 yıl önce
Adamların ekonomik gücüyle bizimki bir mi? Euro adamın para birimi yani kendi para birimiyle inşaat,yatırım vs yapıyor biz ise onların parasını ve icatlarını kullanarak. Bizim gibi kervan yolda düzülür mantığıyla iş yapmıyorlar,orada hesap soran da var veren de, o yüzden bu proje uzun sürdü. Ayrıca yandaşlar para kazansın diye, havalimanı yapmanın çok riskli olduğu bir yere yapılan İga'nın ederinin kaç katına mal olduğunu, korkunç bir zararda olduğumuzu da herkes biliyor, kar yağdı gördük neyin ne olduğunu Ahl'ye uçak indi oraya inemedi, senin de işin gücün sahiplerine yalakalık, gönüllü avukatlık !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000