01 Mart 2021, Pazartesi 10:35:07

Bayrak taşıyıcı hava yolu şirketinden tarihi zarar!

Tayland'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Thai Airways International da Covid-19 salgınının uluslararası havacılığa vurduğu ağır darbeden nasibini aldı. Şirket geçtiğimiz yılı rekor bir zararla kapattı.
  • Bu sene gidemedik çocuklar büyümüş göremedik.

Tayland'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Thai Airways International da Covid-19 salgınının uluslararası havacılığa vurduğu ağır darbeden nasibini aldı.

Şirket geçtiğimiz yılı rekor bir zararla kapattı. 2019 yılının 12 milyar baht kayıpla kapatan hava yolu şirketin 2020 yılı zararı 141,2 milyar bahta (4,6 milyar ABD doları) çıktı.

Tayland Borsası tarafından derlenen verilere göre, yıllık kayıp bir Tayland şirketi için şimdiye kadarki en büyük kayıp oldu.

Thai Airways'in geliri yüzde 73,8 düşerek, 48,3 milyar bahta seviyesinde kaldı.

Bloomberg ve Reuters'ten basında çıkan haberlere göre; Thai Airways, 336,7 milyar baht olan yükümlülüklerini azaltmak ve kârlı bir yapıya dönüşmak amacıyla 2 Mart'a kadar Bangkok'taki iflas mahkemesine bir borç rehabilitasyon planı sunmaya hazırlanıyor.

Havayolu, ek gelir elde etmek ve küresel turizm ve seyahat endüstrisine eşi görülmemiş bir darbeyi hafifletmek için bazı birimlerde hisse sattı. Pandemi sürecinde personel de çıkaran şirket,  uçuş simülatörlerini de halka açtı.

©AirportHaber.com

Bayrak taşıyıcı hava yolu şirketinden tarihi zarar!

Yorumlar

Tilak ~ 3 yıl önce
Bu sene gidemedik çocuklar büyümüş göremedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000