10 Temmuz 2016, Pazar 09:14:53

Barış Kartalı'ndan sınır ötesi görev

Konya'dan kalkıp Varşova semalarına ulaşan Türk gözetleme uçağı, üzerindeki 360 derecelik görüş açısı ve 500 kilometre menzilli radarıyla elde ettiği resimleri NATO'ya aktardı. İki sorti yapan uçaklar toplamda havada 23 saat geçirdi.
  • Baris kartali ne ya kartal baris ne alaka
  • GORUNUSTE OSMANLİ MASALLARİ,GERCEKTE HACLİ ORDUSU NEFERİYİZ. NERDE MAZLUM MUSLUMAN VAR. HEMEN ORADAYİZ ZULMETMEK İCİN. TURKİYE SOZ SAHİBİYSE MAYAMMARA MUDAHALE ETTİRSİN.
  • Bir zamanların Varşova Paktının üzerinde Nato uçakları uçuyor.SSCB bakiyesi Rusya tek başına,korku dağları deliyor....Ne oldum değil ne olacağım diyor galiba.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde, Konya'dan kalkan 'Güney' adlı Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı iki sorti yaparak toplamda 23 saatlik gözetleme ve kontrolü başarıyla tamamladı.

Zirvenin hava sahasının güvenliğini sağlayan uçaklardan biri, Konya'da konuşlanan Türk Hava Kuvvetleri' uçağıydı. HİK Grup Komutanlığı'nın ilk yurt dışı görevini tamamladığı uçuşta, Konya'dan kalkan 'Güney' yaklaşık üç saatlik sürenin ardından Varşova hava sahasındaki görev yerine ulaştı.

Zirvenin başladığı saatlerde Polonya semalarında görev yapan uçak, üzerindeki sabit 360 derecelik görüş açısı ve 500 kilometreye varan menzilli radarıyla elde ettiği hava resmini NATO unsurlarına aktardı.

Yaklaşık 31 bin fit yükseklikte görevini başarıyla tamamlayan HİK ekibi, uçağın içinde tarihi günün mutluluğunu birbirlerini kutlayarak yaşadı.

18 saat uçabiliyor

'Güney' uçağı Varşova semalarında görev yaparken İncirlik'ten kalkan uçaktan havada yakıt ikmali yaptı. 20 dakika süren ikmalde 16 ton yakıt uçağa aktarıldı.

HİK uçakları, yakıt ikmalsiz 10 saate kadar havada kalabiliyor. Havada yakıt ikmali yapıldığında ise uçakların gökyüzündeki görev süresi 18 saate kadar uzayabiliyor.

İki saat fazla kaldılar

HİK uçakları bugüne kadar 900 sorti uçuşu ve 5 bin saat gözetleme görevi yaptı. 131. Havadan İhbar Kontrol Grup Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Hakan Dinç, bu uçuşların yaklaşık 1200 saatini terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya karşı yapılan harekatların oluşturduğunu söyledi.

Albay Dinç, uçuşlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"NATO'nun Polonya'da bize tevdi ettiği görevi icra ettik. Bu görevi İngiltere ve Fransa ile paylaştık. Buraya geldikten sonra İngiltere'den görevi devraldık. Toplamda 23 saat görev yaparak NATO zirvesi güvenliğine havadan kontrol ve gözetleme yaparak katkı sağladık. Bu görev HİK uçağımızın yurt dışındaki ilk görevidir. HİK uçaklarının tam harekat yeteneğine kavuşmuş olarak yurt dışında NATO görevini başarıyla icra etmesini önemli ve tarihi bir gün olarak değerlendiriyoruz. Gelen istek üzerine bölgede iki saat daha fazla kaldık."

Türkiye'nin Güney'le aynı özelliklere sahip üç uçağı daha bulunuyor. Bu uçakların adı Kuzey, Doğu ve Batı.

Barış Kartalı'ndan sınır ötesi görev

Yorumlar

Ha ~ 8 yıl önce
Baris kartali ne ya kartal baris ne alaka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAÇLİ ORDUSU ~ 8 yıl önce
GORUNUSTE OSMANLİ MASALLARİ,GERCEKTE HACLİ ORDUSU NEFERİYİZ. NERDE MAZLUM MUSLUMAN VAR. HEMEN ORADAYİZ ZULMETMEK İCİN. TURKİYE SOZ SAHİBİYSE MAYAMMARA MUDAHALE ETTİRSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 8 yıl önce
Vallahi öyle olsa dahi son eleştirecek insanlar zümresinde kalın lütfen. Mr.MAYAMMAR
Nereden nereye... ~ 8 yıl önce
Bir zamanların Varşova Paktının üzerinde Nato uçakları uçuyor.SSCB bakiyesi Rusya tek başına,korku dağları deliyor....Ne oldum değil ne olacağım diyor galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000