15 Ağustos 2013, Perşembe 07:43:36

BALON TURLARINA BÜYÜK İLGİ

Ramazan Bayramı süresince Kapadokya'da düzenlenen balon turlarına ilgi büyük oldu.
  • korusun diyebiliyorum...
  • Pazar büyük, rekabet var, parada geliyor turizm sektöründen, pekiiii Neden kimse balon yapalım demiyor? Uçmayan uçaklar gibi üzerinde bir Atatürk imzasıyla orduya satamazsın tabi. Getirisi az kim uğraşacak.

Yaklaşık 20 şirketin uçuş yaptığı bölgeye Kapadokya'nın eşsiz güzelliğini havadan görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yavaş yavaş süzülen balon üzerinden doğanın muhteşem manzarasına izlemenin unutulmaz bir anı olduğunu ifade eden turistler tur sonunda mutluluklarını şampanyalarla kutladılar. Bölgedeki balon sayısında son yıllarda artış oluğunu belirten Kapadokya'nın en eski balon şirketlerinden biri olan Kapadokya Balon operasyon müdürü Tuncay Ay, "Bölgede balon turları düzenleyen şirket ve balon sayılarında geçen yıllara göre yüzde yüzden fazla artış olduğunu ifade ederek, "Balonculuk faaliyetinin, ticari olarak dünyada en fazla yapıldığı yer Kapadokya. Kapadokya'ya gelen turistlerin, yaklaşık yüzde 10'u balon turlarına katılıyor. Bayram boyunca binden fazla turisti ağırladık. Balonlar gün doğumuna göre her gün 06.00-07.00 saatleri arasında havalanıyor ve yaklaşık 300 metre yüksekliğe çıkıyoruz. Ziyaretçiler güneşin doğuşu ve Kapadokya manzarasının seyrederek, fotoğraf çekiyor. Balonları rüzgar elverdiği ölçüde vadi içlerine giriyor. Ziyaretçiler, dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyecekleri bir deneyim yaşıyorlar" dedi.

Ay, ayrıca bayram boyunca balon turlarına en büyük ilgiyi Avrupalı turistlerin gösterdiğini de kaydetti.

BALON TURLARINA BÜYÜK İLGİ

Yorumlar

sadece Allah ~ 11 yıl önce
korusun diyebiliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
balon yap ~ 11 yıl önce
Pazar büyük, rekabet var, parada geliyor turizm sektöründen, pekiiii Neden kimse balon yapalım demiyor? Uçmayan uçaklar gibi üzerinde bir Atatürk imzasıyla orduya satamazsın tabi. Getirisi az kim uğraşacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000