25 Ağustos 2019, Pazar 09:56:20

Bakan Pakdemirli'nin çağrısına yanıt geldi: "Uçmaya hazırım"

İzmir’de gerçekleşen yangınlarda uçak kullanımıyla ilgili “Orman personeli binmek istemiyor emniyetli bulmadığı için. Emniyetli bulan varsa buyursunlar uçsunlar” açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çağrısına yanıt geldi.
  • Ülkemizdeki yangın piyasası bile rant olmuş vah vah vah.. ANLAYANA
  • Bakan, pilotlar degil orman personeli ucmak istemiyor dedi. Bu arkadas ucmak istemeyenlerin isine talip. Pilot olarak ucmak istedigini soylememis. Ormanci olarak ucacak.
  • Iyi de bu cocuk lisansli pilot bile degil, sana niye devlet egitim versin kardesim. Zaten bu gune kadar devlet okutmus, sen de hizmet etmeden ayrilmissin. Piyasada bir suru lisansli issiz pilot var veya bu goreve talip binlerce saatlik ucusu olan kaptan var. Sen ne uyaniksin oyle comez.
  • DEVLET ORMAN YANGINLARI İÇİN ACİLEN KENDİ UÇAK VE HELİKOPTER FİLOSUNU OLUŞTURSUN.ONA BUNA AĞIZ EĞMEYE GEREK YOK
  • herkes show peşinde yok uçarlarmış yok kaçarlarmış yok hoplar yok zıplarlarmış...yaaa bırakın bu boş işleri herkes görevini yapsın yeter...o kadar boşta gezen pilot varken sana mı düşecek bu işler
  • İki gün sonra kıytırıktan bir atpl alıp THY’ye kaçar... Havacılık camiasında pilot diyeceğim iki gurup var, biri Sahil Güvenlik ve TSK’daki jet ve helikopter pilotları, diğeri yangın söndürme pilotları... THY’de Pegasus’ta falan uçan ağır vasıta şöförüdür, bunu unutmayın. İşkembeden sallamak kolay, THK’nın yangın söndürme uçakları gerçekten Allah’a emanet uçuyor. Pilot arkadaşlar uçmak istememişse kimse niye gitmedin diyemez.
  • Benim Fethiye'de yamaçparaşütü ile 2 sortim var devlet eğitim verirse THY'de kaptan pilot olarak uçabilirim. :))) Adamdaki fanteziye bak lan
  • Arkadaslar bu uçaklar verimli degil
  • herkeze fetöcü diyorsunuz ayıptı ya fetönün en büyük kankalrı mecliste
  • vatandaş bakandan daha duyarlı konuya.

İzmir’de gerçekleşen yangınlarda uçak kullanımıyla ilgili “Orman personeli binmek istemiyor emniyetli bulmadığı için. Emniyetli bulan varsa buyursunlar uçsunlar” açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çağrısına bir yanıt da 2016 yılında Hava Harp Okulu’ndan dilekçe vererek ayrılan Harun Çakmakçı’dan geldi.

Gazete Duvar'dan Ahmet Tiraj Kaya'nın haberine göre; Çakmakçı, “Gerekli temel eğitimler karşılandığı taktirde seve seve bu görevi üstlenebilirim” diyerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurdu.

Bakan Pakdemirli, İzmir’in Karabağlar ilçesinde 2 gündür süren orman yangının kontrol altına alındığını açıklamış, basın mensuplarının “Uçaklar kullanılsa yangın daha kısa sürede söndürülür müydü?” sorusu üzerine de, “Biz bir ağaç daha az yanmasın diye mücadele ediyoruz ama insan hayatı da bizim için önemli. Dışarıdan kiralama yaptığımızda orman personelini bu araçlar içinde görevlendiriyoruz. Orman personeli binmek istemiyor emniyetli bulmadığı için. Emniyetli bulan varsa, bu kadar çok savunan varsa apronda duruyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar” cevabını vermişti.

‘SEVE SEVE BU GÖREVİ ÜSTLENEBİLİRİM’

Bakanın açıklamasının ardından CİMER’e başvuru yapan Çakmakçı başvuru notunda şunları ifade etti: “Sayın Tarım Bakanımızın yangın söndürme uçaklarıyla ilgili ‘…isteyen varsa buyursun uçursun…’ açıklamasını az önce internette gördüm, 5 sene Askeri Hava Lisesi, 3 sene Hava Harp Okulu’nda okumuş, 12 sorti planör, 11 sorti T-41D uçuşu olan bir vatandaş olarak, gerekli temel eğitimler karşılandığı taktirde seve seve bu görevi üstlenebilirim. İlginize arz ederim.”

‘AÇIKLAMA BENİ TATMİN ETMEDİ’

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan 25 yaşındaki Çakmakçı, 2008 yılında Işıklar Askeri Hava Lisesi’ne kayıt olduğunu, 2013 yılında da Hava Harp Okulu’na katıldığını belirterek 2016 yılında kendi isteğiyle dilekçe vererek bu kurumdan ayrıldığını ifade etti. Okul hayatı boyunca çok sayıda uçuş yaptığını belirten Çakmakçı, orman yangınlarının ve uçakların uçurulamamasının önemli olduğunu kaydederek şöyle devam etti: “Bildiğim kadarıyla tarım ve orman bakanlığı o uçakların ihalesini ve bakımını yapıyor. Yani en azından bakımından sorumlu. Dürüst olmak gerekirse bakanımızın açıklaması beni tatmin etmedi, herhangi bir politik iğneleme, eleştirme ya da hakaret etme amacı gütmeden CİMER’e böyle bir yazı yazdım. Farkındalık oluşsun, ormanlarımızı kurtarmak için gerekirse bir gönüllülük akımı başlasın istedim." (Cumhuriyet)

 

Bakan Pakdemirli'nin çağrısına yanıt geldi: "Uçmaya hazırım"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Vay be ~ 5 yıl önce
Ülkemizdeki yangın piyasası bile rant olmuş vah vah vah.. ANLAYANA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ormanci ~ 5 yıl önce
Bakan, pilotlar degil orman personeli ucmak istemiyor dedi. Bu arkadas ucmak istemeyenlerin isine talip. Pilot olarak ucmak istedigini soylememis. Ormanci olarak ucacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanik comez ~ 5 yıl önce
Iyi de bu cocuk lisansli pilot bile degil, sana niye devlet egitim versin kardesim. Zaten bu gune kadar devlet okutmus, sen de hizmet etmeden ayrilmissin. Piyasada bir suru lisansli issiz pilot var veya bu goreve talip binlerce saatlik ucusu olan kaptan var. Sen ne uyaniksin oyle comez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abi tavsiyesi ~ 5 yıl önce
Di mi ama sen kimsin ki seni ucursunlar kardesim, bir suru tecrubeli pilot var, senin Atpl lisansin bile yok ankadigim kadariyla. Sen en iyisi derslerini bitir sinavkari gec, ucus eksigini tamamls, lisansini aldiktan sonra is basvurularina basla, bu isin yolu bu. Bu halinle hickimsenin isine yaramazsin.
DEVLET BAŞA ~ 5 yıl önce
DEVLET ORMAN YANGINLARI İÇİN ACİLEN KENDİ UÇAK VE HELİKOPTER FİLOSUNU OLUŞTURSUN.ONA BUNA AĞIZ EĞMEYE GEREK YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh onemli olan ~ 5 yıl önce
VIP i, salla gerisini
scorpion ~ 5 yıl önce
herkes show peşinde yok uçarlarmış yok kaçarlarmış yok hoplar yok zıplarlarmış...yaaa bırakın bu boş işleri herkes görevini yapsın yeter...o kadar boşta gezen pilot varken sana mı düşecek bu işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 yıl önce
İki gün sonra kıytırıktan bir atpl alıp THY’ye kaçar... Havacılık camiasında pilot diyeceğim iki gurup var, biri Sahil Güvenlik ve TSK’daki jet ve helikopter pilotları, diğeri yangın söndürme pilotları... THY’de Pegasus’ta falan uçan ağır vasıta şöförüdür, bunu unutmayın. İşkembeden sallamak kolay, THK’nın yangın söndürme uçakları gerçekten Allah’a emanet uçuyor. Pilot arkadaşlar uçmak istememişse kimse niye gitmedin diyemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökce Boztepe ~ 5 yıl önce
Zat-i aliniz isimsiz bir duayen olarak kendinizi otorite ilan etmiş olabilirsiniz. Fakat şu pilottur bu hikayedir, gibi iddialı bir giriş yapmış olmanıza rağmen, adınızı yazmakta aynı cesarete sahip olmadığınızı üzülerek görmekteyim. Buraya adını yazmadan ülke pilotlarını bu denli basit görmek esas işkembeyi kübradan sallamaktır.
Ormancı ~ 5 yıl önce
Siz nereden biliyorsunuz o uçakların allahlık uçtuğunu? Herkes herşeyi mi bilir be arkadaş bu ülkede
Sacmalama! ~ 5 yıl önce
Niye Allah’a emanet ucsun kardesim, Kaptan olarak ucan her pilot da gerekli egitimler verildikten sonra ucurur bu ucaklari. Ben pilotum, 6 bin saat ucusum var, ben de ucururum. Bu ucakta ucan pilotlari da gozlemceileri de taniyorum. Zamaninda Efes havalimaninda Adnan Menderes’te oturmuslugumuz olmustur. Siz kimsiniz boyle yargilarda bulunacak onu merak ediyorum, pilot bile degilsiniz belli. Hicbir pilot cikip da ben bu ucaklarda ucamam demez.
Cemal Kesan ~ 5 yıl önce
Bizler sizden daha iyi pilotlariz akademiden selam
Fethiye ~ 5 yıl önce
Benim Fethiye'de yamaçparaşütü ile 2 sortim var devlet eğitim verirse THY'de kaptan pilot olarak uçabilirim. :))) Adamdaki fanteziye bak lan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 yıl önce
:)
Thk ~ 5 yıl önce
Arkadaslar bu uçaklar verimli degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 5 yıl önce
kesinlikle.çünkü kanada şartlarında gayet verimle uçan piston motorlar bizim coğrafya için uygun değil.zamanın genel başkanı bunları çok ucuza aldığını söylemişti.Oysa muadili dediği avrupada türboprop modelleri uçuyor.havacılığın ucuzu yoktur.
Motor ~ 5 yıl önce
Takın turboprop motor.Pahalı?Al yenisini o zaman.
ali ~ 5 yıl önce
herkeze fetöcü diyorsunuz ayıptı ya fetönün en büyük kankalrı mecliste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 5 yıl önce
vatandaş bakandan daha duyarlı konuya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000