09 Eylül 2019, Pazartesi 09:07:36

Bakan Pakdemirli yangın söndürme uçaklarını inceleyecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rus üretimi yangın söndürme uçaklarını yerinde incelemek üzere Rusya’ya gidiyor.
  • Niye uçak bakıyor ki yandaş helikopter ler varya yazık dikersin tekrar bir ağaç altı üstü 50 ile yüz yılda büyüyor ölenlerde ölmüş zaten gerek yok masrafa
  • TAI iki adet yangın söndürme uçağı yapmıştı, S-2'ler modifiye edilmişti. Ama devletimiz ihale verip rus helikopteri almayı aha uygun buldu. A400M ile envanterden çıkacak askeri kargo uçakları tekrardan yangın söndürme uçağına çevrilebilir. google amcaya "tai yangın söndürme s-2" yazın ve görün. Ayrıca yangın söndürme kitli C-130'lar.
  • Iyi de bu uçak dar vadilere giremez ..küçük barajdan su alamaz ki cl215 veya cl415 tek ilacıdır.. yanlış adrese gidiliyor...
  • 9/09/19 06:17:50Air Tractor AT-802F bu ülke için en iyi yangın mücadele uçağıdır. Engebeli coğrafi yapı nedeni ile çift motorlu büyük uçaklar uygun değil maalesef. Air Tractor AT-802F ile daha yangın çıkmadan devriye atabilir, ilk kıvılcımlara müdahale ederek büyümeden söndürebilirsiniz.
  • Aynen, kendi filonu kur, thy teknik ile de anlaş, tamam. THK da eğitim işi yapsın sadece
  • Güya kendi uçağını,jetini en kısa zamanda yapacak olan ülkeyiz niye hala orda burda satın almak için uçak inceliyoruz? Bu arada bakan'ın kardeşi feto'dan içerde ama kendisi bakan hani fetoyla mücadele ediliyordu nerede? Yersen...

Tarım ve Orman bakanı Bekir Pakdemirli, beraberinde Savunma Sanayi Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü uygulayıcı ekiplerinden oluşan bir heyet ile Rusya'nın Taganrog Şehrinde Beriev Firmasının tesislerinde inceleme ve test uçuşu gerçekleştirecek. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, orman yangınlarıyla havadan mücadelede etkin rol üstlenen amfibik uçak hava gücünün bakanlık bünyesinde oluşturulmasının hem ülke ormanları hem de Akdeniz Havzası ve komşu ülkelerde yapılacak hava desteği kapsamındaki operasyonlar için önem arz ettiği belirtildi.

Bu uçakların yüksek tonajda su atma ve hızlı intikal etme kabiliyetleriyle yangınla mücadelede etkin rol oynayacağı kaydedilen açıklamada, uzun süredir amfibik hava gücünü oluşturma yönünde çalışmalar ve incelemelerin sürdürüldüğü bildirildi.

Kanada, Rusya ve Japonya'nın ürettiği amfibik uçakların kendi ülkelerinde ve dünya genelinde kullanıldığı aktarılan açıklamada, sadece yangın söndürme maksatlı ve 6 ton su atma özelliğine sahip Kanada yapımı CL-415 serisi uçakların genellikle ABD ve Avrupa ülkelerince tercih edildiği vurgulandı.

Bakan Pakdemirli yangın söndürme uçaklarını inceleyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Akbakan ~ 5 yıl önce
Niye uçak bakıyor ki yandaş helikopter ler varya yazık dikersin tekrar bir ağaç altı üstü 50 ile yüz yılda büyüyor ölenlerde ölmüş zaten gerek yok masrafa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI ~ 5 yıl önce
TAI iki adet yangın söndürme uçağı yapmıştı, S-2'ler modifiye edilmişti. Ama devletimiz ihale verip rus helikopteri almayı aha uygun buldu. A400M ile envanterden çıkacak askeri kargo uçakları tekrardan yangın söndürme uçağına çevrilebilir. google amcaya "tai yangın söndürme s-2" yazın ve görün. Ayrıca yangın söndürme kitli C-130'lar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zzz ~ 5 yıl önce
Iyi de bu uçak dar vadilere giremez ..küçük barajdan su alamaz ki cl215 veya cl415 tek ilacıdır.. yanlış adrese gidiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 5 yıl önce
9/09/19 06:17:50Air Tractor AT-802F bu ülke için en iyi yangın mücadele uçağıdır. Engebeli coğrafi yapı nedeni ile çift motorlu büyük uçaklar uygun değil maalesef. Air Tractor AT-802F ile daha yangın çıkmadan devriye atabilir, ilk kıvılcımlara müdahale ederek büyümeden söndürebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filo ~ 5 yıl önce
Aynen, kendi filonu kur, thy teknik ile de anlaş, tamam. THK da eğitim işi yapsın sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mümkünse ~ 5 yıl önce
THK ve emekli askerler karışmasın artık.
herşeyleri pahavra ~ 5 yıl önce
Güya kendi uçağını,jetini en kısa zamanda yapacak olan ülkeyiz niye hala orda burda satın almak için uçak inceliyoruz? Bu arada bakan'ın kardeşi feto'dan içerde ama kendisi bakan hani fetoyla mücadele ediliyordu nerede? Yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hemen olmaz ~ 5 yıl önce
150 sene sonra ancak
Aviator ~ 5 yıl önce
Saman mi yiyorsun sen? Ucak oyle iki gunde mi yapiliyor ne ahmaksiniz
Kilo kilo x-ray ~ 5 yıl önce
Daha az yabancı dizi izle hayattan kopmazsın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000