27 Eylül 2018, Perşembe 12:48:11

Bakan Ersoy havalimanı otelleri temsilcileriyle buluştu

İstanbul Yeni Havalimanı'nın devreye girmesiyle uçuşlara kapatılacak olan Atatürk Havalimanı'nın çevresindeki otel yatırımcıları ve temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi.
  • Atatürk havalimanı ortadoğu ve avrupanın business jet havalimanı merkezi olsun business jet bakım idare eğitim kiralama işlemlerini yapmak için önemli bir merkez ayrıca pilot açığını kapatmak için eğitim uçuşlarına da imkan verilsin
  • Bu yila.kadar gecirdiginiz fiyatlar yetersize
  • Üzülürsem çalışanlara üzülürüm. Gerisi boş. Otelleri yaparken bana mı sordular ? Hiç acımam hiç.
  • Devasa havalimani yapılacağına yine Atatürk ahl kalsaydı, Saw büyüklüğünde orta ölçekli 3.havlimani yapılsaydı. Yani aktif 3 tane havalimani olması dah mantıklıydı
  • Atatürk havalimanı disneyland olsun, hem çevre oteller hem de alan değerlenir.
  • herkes birşey istiyor tmm ama para nerde!!! yok işte yok:(
  • yeni havalimanıyla beraber inşaatına başlayan oteller var. Yeni havalimanı yapılacağı açıklandığı halde halen ek bina vs. ile bölgeye yatırım yapıldı. birazcık vizyon sahibi olsaydınız şimdi o oteli göktürkte yada yeni havalimanı civarına dikmiş ellerinizi ovuşturarak müşteriyi bekliyor olurdunuz. böyle ağlamazdınız. ha yine bi kaybınız olmayacak, kongre merkezi vs. olacak. sadece bir süre boşluğunuz olur onu da cnr fuarları ıvır zıvırla idere edin.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın devreye girmesiyle uçuşlara kapatılacak olan Atatürk Havalimanı'nın çevresindeki otel yatırımcıları ve temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi.

İstanbul Atatürk Havalimanı bölgesindeki oteller bölgenin geleceği konusunda görüş ve önerileri değerlendirmek üzere Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından düzenlenen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi. Oteller Ersoy'la havalimanı bölgesiyle ilgili önerilerini iletti.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) yönetimi Ağustos ayında Bakan Ersoy’u ziyaretinde de Atatürk Havalimanıyla ilgili konuyu gündeme getirmişti. Ersoy'a rapor sunan TÜROB, Atatürk Havalimanı bölgesiyle ilgili önerilerini şöyle sıralamıştı:

"Atatürk Havalimanı’nın kapanma süreci sektörü olumsuz etkilemeyecek şekilde planlanmalıdır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde açıklandığı üzere, İstanbul'da 3. havalimanının yolcu hizmetlerinin faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı, 29 Ekim 2018 itibariyle kademeli olarak kapatılacak ve bu alan Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesine dönüştürülecektir. Söz konusu sürecin, bölgede yer alan otel işletmelerinin iş hacimlerinde yaratacağı etki ve sürecin sektörümüz açısından değerlendirilmesi bölge ve İstanbul turizmi için oldukça önemlidir.

Dünyanın diğer metropol şehirlerindeki birden fazla havaalimanı faaliyet gösteriyor. Örneğin Londra’da 5, Moskova’da 6, Paris’te 3 havaalanı var. Atatürk Havalimanının çevresinde oluşan altyapı ve oluşturduğu ekonominin yanında ülkemizin milli güvenliğinin bekası için stratejik konumu dikkate alınarak havalimanının normal faaliyetlerine devam etmesi gerekmektedir.

Atatürk Havalimanı tamamen veya kısmen kapatılacak ise; İstanbul’un fuar&etkinlik merkezi eksikliği dikkate alınarak, havalimanı terminallerinin yeniden düzenlenerek ‘Fuar,Kongre ve Etkinlik Merkezi’ olarak değerlendirilmesi bölgenin mevcut gelişmiş altyapısı ve ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından önem taşımaktadır. Bununla beraber, özellikle Disnayland benzeri uluslararası marka olan eğlence merkezleri/tema parklar ile anlaşma sağlanabilmesi ülke turizmimiz adına oldukça önemli bir atılım olacaktır."

Bölgedeki otel sayısı: 62

Bölgedeki toplam oda sayısı: 13.233

Toplam yatak sayısı: 27.000

Bölge otellerinin 2017 yılı ortalama doluluk oranı: Yüzde 62,5

Bölge otellerinin 2018 yılı ortalama doluluk oranı: Yüzde 80

2017 yılı konaklama geliri: 230,4 milyon Euro

2018 yılı konaklama geliri (yıl sonu beklenti): 291,2 milyon Euro

Yan gelirleriyle sağladığı yaklaşık yıllık katma değer: 500 milyon Euro

Sağlanan istihdam:Çarpan etkisiyle 50 bin kişi

Bakan Ersoy havalimanı otelleri temsilcileriyle buluştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Business jet ~ 6 yıl önce
Atatürk havalimanı ortadoğu ve avrupanın business jet havalimanı merkezi olsun business jet bakım idare eğitim kiralama işlemlerini yapmak için önemli bir merkez ayrıca pilot açığını kapatmak için eğitim uçuşlarına da imkan verilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekin ~ 6 yıl önce
Bu yila.kadar gecirdiginiz fiyatlar yetersize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 6 yıl önce
Üzülürsem çalışanlara üzülürüm. Gerisi boş. Otelleri yaparken bana mı sordular ? Hiç acımam hiç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 6 yıl önce
Devasa havalimani yapılacağına yine Atatürk ahl kalsaydı, Saw büyüklüğünde orta ölçekli 3.havlimani yapılsaydı. Yani aktif 3 tane havalimani olması dah mantıklıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delicevat ~ 6 yıl önce
Atatürk havalimanı disneyland olsun, hem çevre oteller hem de alan değerlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 6 yıl önce
herkes birşey istiyor tmm ama para nerde!!! yok işte yok:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizyon ~ 6 yıl önce
yeni havalimanıyla beraber inşaatına başlayan oteller var. Yeni havalimanı yapılacağı açıklandığı halde halen ek bina vs. ile bölgeye yatırım yapıldı. birazcık vizyon sahibi olsaydınız şimdi o oteli göktürkte yada yeni havalimanı civarına dikmiş ellerinizi ovuşturarak müşteriyi bekliyor olurdunuz. böyle ağlamazdınız. ha yine bi kaybınız olmayacak, kongre merkezi vs. olacak. sadece bir süre boşluğunuz olur onu da cnr fuarları ıvır zıvırla idere edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000