25 Haziran 2017, Pazar 14:12:55

Bakan Arslan: "2017 yeni havalimanlarının yılı olacak"

Bakan Arslan, "Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane'ye yapacağımız havalimanlarının yapımı ihalesine yıl içinde çıkacağız. 2017'yi havalimanları yılı yapacağız." dedi.
  • Yurtdışında en fazla Gurbetçi kitlesi olan Karaelmas dıyarının feryadına artık Kulak verin lütfen. Hükümet Zonguldak Çaycuma Havalimanı na ilgi göstererek Devlet gurbetcisine sahip çıkmış olur. En kötü sezonda Zonguldak a doluluk oranı 99% ile Sefer yapan Germania bir Alman şirketidir. Fiyatlar da çok sıkıntı var ..rakip rekabet yok......yoksa Gurbetçilere sahip çıkıyor diye tebrik etmek gerekirdi.. Dernek Yönetimi
  • Siirte neden uçak inmiyor? Potansiyel var.şimdiye kadar borajet firması embraer tipi uçakla 7 yıl boyunca geldi. Şimdi borajet çekildi. İşlem basit ya borajet ten uçak alın yada yurtdışından kiralayın hem tokat hemde siirt için kullanın. Tabi illaki biri gidecek elini masaya vuracak neden uçak gitmiyor yada neden çözüm yok diyecek ertesi gün hemen halledecekler. Ayıp ya bunlara gerek yok. Ülkenizi seviyorsanız elinizden geleni halkınız için yapın.
  • Tokat Havalimanında uçuş yok yeni liman için kamulaştırma dediler öylece kaldı sanıRIM sayın bakanımız tokat ı saymadıgına göre hükümete en çok desteği veren il gereken desteği bekliyor Tokat'ın her alanı santiyeye dönmesi gerek
  • Kas civarina havaalani yapacaklarin elleri kirilsin. Rant diyerek ulkenin icine ettiniz. Birakin biz 5 saat otobusle gideriz Kas'a. Cekin elinizi ustumuzden!!!!
  • Karaman'a havalimanı yapılan zafer havalimanı gibi ölü yatırım olur. Konya büyükşehir olarak sivil bir havalimanını hakediyor. Konya karaman arasına yapılacak yeni bir havalimanı konya karaman ve aksaray illerine rahatlıkla hizmet verir. Lütfen yapmış olmak için havalimanı yapılmasın.
  • Uc maymunlari oynayanlar.Birgun Allah sizden hesap soracak,sizleri ALLAH hava ediyorum,eeyyy avrupa diyenler avrupalilara yalakaligin allahini yapiyorsunuz, muslunaniz derken musluman kardeslerinizI issiz ve ac birakiyorsunuz. Rabbi im islah eylesin iki yuzlu leri .
  • YOZ gata havalimanı yapılması tamamen israf olur benceYazık olur kıymeti bilinmez..Onun yerine Niģde ve Aksaray arasına ortak bir havalimanı yapılmali...
  • Ülkeye daha çok havaalanı yapılsın.Ancak yapılırken yanlış yere yanlış proje yapılmasın..Denizin üzerine inşaa edilen Ordu Giresun Havalimanı dünyaya örnek gösterilen proje.. Ne varki, proje yapılırken teknik hatalar yapılmış..Pistin iniş açısı deniz yerine karaya verilmiş.Bu nedenle az bir siste iniş gerçekleşmiyor..Ordu Giresun olarak iptallerden bıktık..Ordu Giresun'un görüş mesafesinin düştüğü anlarda iniş şartlarını Trabzon Havalimanı şartlarına çekin yeter..Ovanın düzüne yapılan Çarşamba Havalimanının şartlarını istemiyoruz...Yok bu cihazı koyduk, yok şu cihaz monte edilecek.Artık sonuça gelin.. Sayın Cumhurbaşkanı Ordu Giresun Havalimamında yaşanan bu sıkıntıyı bilse kesin bu problem çözülür..Bölgenin iki başbakan yardımcısı var ama sonuç ortada...
  • SİİRT ZİRAAT ODASI BAŞKANI OLARAK SESLENİYORUM; BAKAN BEY, BAK BİZE. MAKAMINA BORÇLU OLDUĞUN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I BİZ BAŞBAKAN YAPTIK. BİZİM HAVAALANIMIZDA İN-CİN TOP OYNUYOR HABERİN VAR MI?
  • dikkat ediyorum ve sık sık da bu sitenin haberlerine göz atarım hükümet yetkilileri her nedense Çukurova Havalimanından bahsetmekten özellikle imtina ediyorlar emin olmaya başladım artık ne kadar geciktirirsek o kadar iyi mantığındalar, sayın site yetkilileri sizde şu anda akıbeti ne durumda hiç haber yapmıyorsunuz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "havayolu, halkın yolu" düşüncesiyle havaalanı altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, "Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane'ye yapacağımız havalimanlarının yapımı ihalesine yıl içerisinde çıkacağız. Dört şehrimizi daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacağız." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü, müreffeh ve söz sahibi bir ülkenin en etkin bileşenlerinden birisinin ulaşım olduğunu, bu alanın birçok sektör için de tetikleyici nitelik taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde ulaşım altyapısında Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarının gerçekleştirildiğine dikkati çeken Arslan, "Özellikle havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken, Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu." diye konuştu.

Son 14 yılda 26 olan aktif havaalanı sayısının iki katını da aşarak 55’e çıktığını anımsatan Arslan, mevcut havalimanlarının ise yenilendiğini kaydetti.

Arslan, yapılan çalışmalar neticesinde "havayolunun halkın yolu" haline getirildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin hiçbir şehrinde, hiçbir vatandaşımızın havayoluna ulaşamama gibi bir sıkıntısı olmasını istemiyoruz. Bu nedenle de tüm şehirlerimizi karayolları ve demiryollarının yanı sıra havayoluyla da birleştirmek için çalışıyoruz. Aktif havalimanı sayısını iki katın üstünde artırdık diye durmuyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Havalimanı bulunmayan diğer şehirlerimize de havalimanı yapılmasına yönelik çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda etüt ve proje çalışmaları tamamlanan 3 havalimanının yapımı ihalesine bu yıl içinde çıkılacak."

"3 havalimanı 2020'de hazır olacak"
Arslan, Karaman ve Yozgat havalimanlarının yapımı ihalesine temmuz-eylül aylarında çıkmayı planladıklarını, bölgesel nitelik taşıyacak Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın ihale sürecini de kasım-aralık aylarında başlatmayı planladıklarını bildirdi.

Bu havalimanlarına ilişkin ihale çalışmalarının sürdüğünü anlatan Arslan, "İnanıyorum ki inşa edeceğimiz 3 havalimanıyla bu dört şehrimizi daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacağız." ifadesini kullandı.

Arslan, söz konusu 3 havalimanının yaklaşık 800 milyon lira bedelle yapılacağına dikkati çekerek, 2 milyon kapasiteli havalimanlarının üçünün de inşasını 2020 yılında tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Bakan Arslan: "2017 yeni havalimanlarının yılı olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Avrupa Zonguldaklılar Derneği ~ 7 yıl önce
Yurtdışında en fazla Gurbetçi kitlesi olan Karaelmas dıyarının feryadına artık Kulak verin lütfen. Hükümet Zonguldak Çaycuma Havalimanı na ilgi göstererek Devlet gurbetcisine sahip çıkmış olur. En kötü sezonda Zonguldak a doluluk oranı 99% ile Sefer yapan Germania bir Alman şirketidir. Fiyatlar da çok sıkıntı var ..rakip rekabet yok......yoksa Gurbetçilere sahip çıkıyor diye tebrik etmek gerekirdi.. Dernek Yönetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siirtli ~ 7 yıl önce
Siirte neden uçak inmiyor? Potansiyel var.şimdiye kadar borajet firması embraer tipi uçakla 7 yıl boyunca geldi. Şimdi borajet çekildi. İşlem basit ya borajet ten uçak alın yada yurtdışından kiralayın hem tokat hemde siirt için kullanın. Tabi illaki biri gidecek elini masaya vuracak neden uçak gitmiyor yada neden çözüm yok diyecek ertesi gün hemen halledecekler. Ayıp ya bunlara gerek yok. Ülkenizi seviyorsanız elinizden geleni halkınız için yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip tokat ~ 7 yıl önce
Tokat Havalimanında uçuş yok yeni liman için kamulaştırma dediler öylece kaldı sanıRIM sayın bakanımız tokat ı saymadıgına göre hükümete en çok desteği veren il gereken desteği bekliyor Tokat'ın her alanı santiyeye dönmesi gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kas ~ 7 yıl önce
Kas civarina havaalani yapacaklarin elleri kirilsin. Rant diyerek ulkenin icine ettiniz. Birakin biz 5 saat otobusle gideriz Kas'a. Cekin elinizi ustumuzden!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibrahim ~ 7 yıl önce
Karaman'a havalimanı yapılan zafer havalimanı gibi ölü yatırım olur. Konya büyükşehir olarak sivil bir havalimanını hakediyor. Konya karaman arasına yapılacak yeni bir havalimanı konya karaman ve aksaray illerine rahatlıkla hizmet verir. Lütfen yapmış olmak için havalimanı yapılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanliz kurt ~ 7 yıl önce
Sen karamanın yurtdışında ki gurbetcilerden haberin varmı? Çok sayıda var Mecbur muyuz biz 118 km konyaya kadar gitmeye
TC ~ 7 yıl önce
Uc maymunlari oynayanlar.Birgun Allah sizden hesap soracak,sizleri ALLAH hava ediyorum,eeyyy avrupa diyenler avrupalilara yalakaligin allahini yapiyorsunuz, muslunaniz derken musluman kardeslerinizI issiz ve ac birakiyorsunuz. Rabbi im islah eylesin iki yuzlu leri .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOZZZ ~ 7 yıl önce
YOZ gata havalimanı yapılması tamamen israf olur benceYazık olur kıymeti bilinmez..Onun yerine Niģde ve Aksaray arasına ortak bir havalimanı yapılmali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Altın yayın sahibi ~ 7 yıl önce
Yozzz diye küçüksemeye kalktığın insanlar hanedanlar yetiştiren lider çıkaran insanlar. Kasıtlı olarak yozgata yatırım yapılmıyor halk kasten cahil bırakılıyorsa Yozgatlıların suçu ne burda? Nasıl ki batılı ülkeler Türkiye'ye gizli ambargo koyuyorsa Türkiye de yozgata gizli bir ambargo uyguluyor nedenini bilmiyoruz devletimiz doğrusunu bilir. Bu ülke için canını veren insanlar bir havalimanını hakediyor 30 yıldır gündemde daha ortada bişey yok. Üstelik Çorum ve Amasya ile beraber kullanılacak. Bozoklar Mete Han'ın altın yayını verdiği Türk boyudur araştır.
Ambargo??? ~ 7 yıl önce
Yozgata niçin ambargo uygulansın ki?Ambargo uygulansa güneydoğuya uygulanırdı.Hakkariye ve birçok küçük ile havalimanı yapıldı.Bence Yozgatın halkı hizmet istememiştir.
ORDU-GİRESUN ~ 7 yıl önce
Ülkeye daha çok havaalanı yapılsın.Ancak yapılırken yanlış yere yanlış proje yapılmasın..Denizin üzerine inşaa edilen Ordu Giresun Havalimanı dünyaya örnek gösterilen proje.. Ne varki, proje yapılırken teknik hatalar yapılmış..Pistin iniş açısı deniz yerine karaya verilmiş.Bu nedenle az bir siste iniş gerçekleşmiyor..Ordu Giresun olarak iptallerden bıktık..Ordu Giresun'un görüş mesafesinin düştüğü anlarda iniş şartlarını Trabzon Havalimanı şartlarına çekin yeter..Ovanın düzüne yapılan Çarşamba Havalimanının şartlarını istemiyoruz...Yok bu cihazı koyduk, yok şu cihaz monte edilecek.Artık sonuça gelin.. Sayın Cumhurbaşkanı Ordu Giresun Havalimamında yaşanan bu sıkıntıyı bilse kesin bu problem çözülür..Bölgenin iki başbakan yardımcısı var ama sonuç ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÜNDÜZ TANIK ~ 7 yıl önce
SİİRT ZİRAAT ODASI BAŞKANI OLARAK SESLENİYORUM; BAKAN BEY, BAK BİZE. MAKAMINA BORÇLU OLDUĞUN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I BİZ BAŞBAKAN YAPTIK. BİZİM HAVAALANIMIZDA İN-CİN TOP OYNUYOR HABERİN VAR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siirt ~ 7 yıl önce
Taleplerinizde haklı olabilirsiniz bu konuda sonuna kadar arkanızda dururum. Desteğimi esirgemem.. Fakat bu üslupla konuşursanız, ben bakan olsam yapacağım varsa da yapmam.. İlgilenmem de. Bürokraside sokak ağzı kullanılmaz..
Mehmet ~ 7 yıl önce
dikkat ediyorum ve sık sık da bu sitenin haberlerine göz atarım hükümet yetkilileri her nedense Çukurova Havalimanından bahsetmekten özellikle imtina ediyorlar emin olmaya başladım artık ne kadar geciktirirsek o kadar iyi mantığındalar, sayın site yetkilileri sizde şu anda akıbeti ne durumda hiç haber yapmıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çukurova ~ 7 yıl önce
Havalomanı yılan hikayesine döndü...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000