20 Ağustos 2009, Perşembe 12:05:42

Baharı göremeden batacaklar!

Avrupa Bölgesel Havayolları Birliği, Nisan 2010’a kadar yüzde 40’ı Avrupalı şirketler olmak üzere 20 şirketin iflas edeceğini açıkladı.
  • Neden ifşa edilmesine izin veriyorsunuz? Hiç böyle iş olur mu? Kime güveneceğiz? Adam yanlışsa yorumlarını yayınlamazsınız.
  • Belliydi zaten. O kafa ile anca THY gibi bi yerde çalışabilir. Başka bi firmaya gitse (torpili olsa bile) öyle bir beyinsizi kapıdan içeri bile sokmazlar. --Volvo--
  • Laleli Lionsu merak edenlere duyrulur: Bu kişi Tuncer Tüzmen adındaki emekli THY personeli!!

Avrupa Bölgesel Havayolları Birliği’ne (European Regions Airline Association, ERA) göre Avrupa’daki küçük bölgesel havayolları önümüzdeki kış mevsiminde varlıklarını sürdürebilmeleri için Avrupa Yatırım Bankası’dan (European Investment Bank, EIB) yardım bekliyor.

65 adet Avrupalı bölgesel havayolunu temsil eden ERA, EIB’den kredi alabilmek için Avrupa Komisyonu’na yazılı olarak isteğini bildirdi. ERA şu an kendileri gibi zor bir dönem geçiren otomotiv sanayine sağlanan kredinin kendilerine de sağlanmasını bekliyor.

ERA Genel Müdürü Mike Ambrose, bölgesel havayollarının bu kış da uçuşlarına devam edebilmeleri için nakit akışının sağlanması gerektiğini, şirketlerin artık kesintiye gidebilecek bir durumlarının olmadığını ve bazı havayolları için bu durumdan kurtulmanın artık çok zor olduğunu belirtti.

Bu ekonomik krizin 11 Eylül felaketinden bile büyük olduğunu ancak Avrupa Komisyonu’nun buna karşın çok yavaş hareket ettiğini de sözlerine ekledi.

Ambrose yaptığı açıklamada bazı ekonomik göstergelerin 2010 yılında olası bir toparlanma umudu yaratmasına rağmen küçük havayollarının iflas bayrağı açmaya devam ettiklerini belirtti. ERA’nın araştırmalarına göre Ocak 2008’den itibaren dünya çapında 85 havayolu iflasını açıklarken, Nisan 2010’a kadar da %40’ı Avrupalı şirketler olmak üzere 20 şirketin daha iflas bayrağını çekeceği düşünülüyor.

Baharı göremeden batacaklar!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Neden ifşa edilmesine izin veriyorsunuz? Hiç böyle iş olur mu? Kime güveneceğiz? Adam yanlışsa yorumlarını yayınlamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Belliydi zaten. O kafa ile anca THY gibi bi yerde çalışabilir. Başka bi firmaya gitse (torpili olsa bile) öyle bir beyinsizi kapıdan içeri bile sokmazlar. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli Lionsu merak edenlere duyrulur: Bu kişi Tuncer Tüzmen adındaki emekli THY personeli!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000