28 Mayıs 2016, Cumartesi 09:48:13

A.Ü. Havacılık Parkı'nın yeni konuğu RF-84F

İlk jet keşif uçağı olan Republic RF-84F Thunderflash, Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nda sergilenecek.
  • Her şey anadolu üni sankipeh
  • o uçak müzenin kurulduğu günden beri var. Boyası yenileniyor.yeni bir çalışma değil.

İlk jet keşif uçağı olan Republic RF-84F Thunderflash,  Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nda sergilenecek.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nda da kullanılan ilk jet keşif uçağı Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nın yeni konuğu olacak. Türkiye’de ilk kez, bir savaş uçağı Hava Kuvvetleri’nde uçtuğu orijinal haliyle sergilenecek.  Uçağımızın üstündeki mevcut boya proje kapsamında sökülerek, uçağın uçtuğu zamanlardaki orijinal hali olan alüminyum alaşımı ortaya çıkartılacak ve sonrasında cilalanacak. Uçağın tüm işaret ve markalamaları da tarihsel açıdan doğru ve gerçeğine uygun bir şekilde yapılacak.

Restorasyon çalışmalarının 6 Haziran’da başlayacağı açıklanırken Anadolu Üniversitesi adına projeyi Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, “Kuşkusuz işlem süreçleri bu kadar sade ve basit değil. Süreçleri, özgün olması nedeniyle, pek çok kaynaktan, yılların biriktirdiği uzmanlık deneyimlerinden ve uçak üzerinde yaptığımız küçük denemelerden çıkartmak durumunda kaldık. Hazırlık aşamasında çok araştırdık, yurt içi ve dışından pek çok uzmanla görüştük ve çok zaman harcadık” dedi.

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı’nda, MIM-14 Nike Hercules, T- 34 Mentor, T-33A, T - 33 MK III, SIAT 223 Flamingo, Piper L – 21, Piper L – 18, Grumman S -2 Trucker Denizaltı Savunma Uçağı, Alouette 318 C, Dougles C -47 A / B. DC – 3 Dakota, Grumman AA 5 – B Tiger, RF - 84F ''Thunderflash'', F - 100 C ''Super Sabre'', F -104 G ''Star Fighter'', F - 5 ''Freedom Fighter'' ve RF - 4E ''Phantom'' uçakları yer alıyor.

A.Ü. Havacılık Parkı'nın yeni konuğu RF-84F

Yorumlar

Of ~ 8 yıl önce
Her şey anadolu üni sankipeh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thunderflash ~ 8 yıl önce
o uçak müzenin kurulduğu günden beri var. Boyası yenileniyor.yeni bir çalışma değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000