21 Haziran 2022, Salı 08:50:18

Atık yağlar yakıta dönüştürülecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre atık yağlar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden değerlendirilecek.
  • Desene uçaklar da Ford kamyon gibi yağ yakacak. Benim bildiğim yağ normal yakıta göre daha fazla karbon salıyor
  • yagmi var piyasada..
  • Yag hazine olmus bulursaniz atik yag selam soyleyin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre atık yağlar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden değerlendirilecek. Atık yağların biyodizel yakıt ya da havacılık sektöründe kullanılan yakıt olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

Bitkisel ve hayvansal atık yağlar, ilgili teknik düzenlemelere uygun olarak sadece biyodizel yakıt veya havacılık sektöründe sürdürülebilir şekilde kullanılan havacılık yakıtı üretiminde değerlendirilecek.

Bitkisel ve hayvansal atık yağlardan yakıt üretimi yapacak tesisler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun teknik düzenlemelerine uyumlu çalışacak.

Atık yağlar için rafinasyon yetkisi alan şirketlerin, deneme üretimi yapması zorunlu olacak. Deneme üretimi sonucunda ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi tarafından rapor hazırlanarak bakanlığa sunulacak. Deneme üretimi raporunda, tesise ait iş akım şeması, tesisin üretim kabiliyeti, sıcaklık, basınç, vakum, süre, nihai ürün verimi, tesisin fiili kapasitesi gibi verilerle, tesisin atık yağdan biyodizel veya sürdürülebilir havacılık yakıtı üretimine ilişkin teknik yeterliliği ve ürünlerin kalitesi değerlendirilecek.

Atık yağlar yakıta dönüştürülecek

Yorumlar

CCD ~ 2 yıl önce
Desene uçaklar da Ford kamyon gibi yağ yakacak. Benim bildiğim yağ normal yakıta göre daha fazla karbon salıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 2 yıl önce
yagmi var piyasada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulursanız ~ 2 yıl önce
Yag hazine olmus bulursaniz atik yag selam soyleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000