16 Kasım 2017, Perşembe 13:21:20

Atatürk Havalimanı'nda operasyon

Atatürk Havalimanı'nda bir yolcunun valizlerinde piyasa değeri 8 milyon TL olan 2 ton bonzai üretilebilecek 21 kilo ham madde ele geçirildi. Olayda 2’si polis 6 kişi gözaltına alındı.
  • ey güzel ülkem ne haldesin:(

Atatürk Havalimanı'nda bir yolcunun valizlerinde piyasa değeri 8 milyon TL olan 2 ton bonzai üretilebilecek 21 kilo ham madde ele geçirildi. Olayda 2’si polis 6 kişi gözaltına alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinde yapılan analiz sonucunda şüpheli bulunan ve THY’ye ait uçakla Hong Kong’dan Türkiye'ye geleceği tespit edilen Y.İ. isimli şahsa ait iki adet valiz uçak iner inmez alınarak şut altında Gümrük Muhafaza personeli tarafından X-Ray taramasına tabi tutuldu. Yapılan ilk incelemede valizlerde çok sayıda cep telefonu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yolcu salonunda Gümrük Muhafaza personeli tarafından gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra valizler bagaj bandına yüklendi ve şüpheli tarafından alınması beklendi. Ancak uzun süre geçmesine rağmen banttan alınmayan valizler, Kayıp Eşya Ofisine kaldırıldı. Ekipler valizlerin takibini bırakmadı. Bir süre sonra Y.İ., valizlerini almak üzere Kayıp Eşya Ofisine başvurarak valizleri aldı.

Sıkı takibini sürdüren Gümrük Muhafaza personeli, şahsı “gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen Yeşil Hat Gümrük Kontrol Noktasını geçtikten sonra durdurdu ve şahısla beraberindeki valizleri detaylı olarak aramak üzere AHL Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğine getirdi. Valizlerde yapılan aramada 35 adet Samsung marka cep telefonu ile üzerinde N-Mass ibaresi olan paketler bulundu. Şahıs, yapılan ön görüşmede paketlerde protein tozu olduğunu belirtti ancak uyuşturucu test kitiyle yapılan analizde paketteki tozun bonzai üretiminde ham madde olarak kullanılan 5-Fluoro AMB olduğu belirlendi. Toplam 21 kilo olan maddeyle piyasa değeri 8 milyon TL olan 2 ton bonzai üretilebileceği belirlendi. Konu hakkında bilgilendirilen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat doğrultusunda yürütülen soruşturmada, şahsın telefon görüşmeleri ve yazışmalarında irtibatı olduğu tespit edilen Ş.A. ve S.K. isimli polis memurları ile B.Ş., A.G., M.T. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların sorgusunda uyuşturucunun daha önceden de uyuşturucu satmaktan sabıkası bulunan ve yurt dışında olduğu belirlenen S.Ö.’ye ait olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yurt dışında bulunan S.Ö. hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. S.K. isimli polis memuru ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. 

Atatürk Havalimanı'nda operasyon

Yorumlar

polis! ~ 6 yıl önce
ey güzel ülkem ne haldesin:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 6 yıl önce
Artık hersey para olmuş..Insanligini paraya degismeyenlere Teşekkür ediyorum..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000