16 Temmuz 2018, Pazartesi 15:01:07

Antalya 2 milyon ziyaretçiye koşuyor

Antalya Temmuz ayında 2 milyon ziyaretçiye koşuyor. Temmuz ayının ilk yarısında Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 23 oranında arttı.
  • Nitelikmi nicelikmi? Hem geçen sezonlara göre hala rakamlar çok düşük. Fiyatlar yerlerde nispeten. Rusya ve bdt ülkelerinden uçak+konaklama herşey dahil haftalık 500-600-700 dolarlara turist gelirse, ne otelciye, ne esnafa , ne ekonomiye katkısı olur. Ha birde getiren operatör yabancı, otelde onun, uçak şirketi de onun olduğunda vayki vay.. Güleriz ağlanacak halimize. Herşey dahil gitmedikçe ( ispanya, yunanistan ve italya bırakıyor artık) ve Avrupadan, kuzey ülkelerinden ve diğer lokasyonlardan gelecek alım gücü yüksek turist kesim kaçırıldıkça daha çok bakarız boş boş. Takipteki yahut batık kredileri sormak lazım, sezon sonu kaç turizmci yahut esnaf işe devam edebiliyor bakmak lazım. Memleketimizin taşını toprağını bedavaya sunmak yanlıştır. Yunan adalarının turizm kalkınma planları analiz edilip, satış ve pazarlama hususları örnek alınmalı. Küçükük Santorini gibi adalarda Cruise turizminden sadece yaz döneminde bile astronomik rakamlar kazanıyorlar.
  • TAV etkisi bu kadar mı çabuk yansıdı? Helal olsun
  • Hatay Antalya direkt uçuş istiyoruz lütfen sesimizi duyun
Antalya Temmuz ayında 2 milyon ziyaretçiye koşuyor
 
Temmuz ayının ilk yarısında Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 23 oranında arttı.
 
Temmuz ayının ilk 15 günlük diliminde Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 23 artarak 1 milyon 73 bine yükseldi. Bu rakam, 2017 yılının aynı döneminde 871 bin, 2015 yılının aynı döneminde ise 913 bin olarak gerçekleşmişti.
 
1 Ocak-15 Temmuz arasındaki 6.5 aylık dönemde ise Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı yüzde 35 oranında artarak 5 milyon 761 bine ulaştı. Bu rakam, geçtiğimiz aynı döneminde 4 milyon 257 bin, 2015 yılının aynı döneminde ise 5 milyon 24 bin olmuştu.
Antalya 2 milyon ziyaretçiye koşuyor

Yorumlar

Yazıktır ~ 6 yıl önce
Nitelikmi nicelikmi? Hem geçen sezonlara göre hala rakamlar çok düşük. Fiyatlar yerlerde nispeten. Rusya ve bdt ülkelerinden uçak+konaklama herşey dahil haftalık 500-600-700 dolarlara turist gelirse, ne otelciye, ne esnafa , ne ekonomiye katkısı olur. Ha birde getiren operatör yabancı, otelde onun, uçak şirketi de onun olduğunda vayki vay.. Güleriz ağlanacak halimize. Herşey dahil gitmedikçe ( ispanya, yunanistan ve italya bırakıyor artık) ve Avrupadan, kuzey ülkelerinden ve diğer lokasyonlardan gelecek alım gücü yüksek turist kesim kaçırıldıkça daha çok bakarız boş boş. Takipteki yahut batık kredileri sormak lazım, sezon sonu kaç turizmci yahut esnaf işe devam edebiliyor bakmak lazım. Memleketimizin taşını toprağını bedavaya sunmak yanlıştır. Yunan adalarının turizm kalkınma planları analiz edilip, satış ve pazarlama hususları örnek alınmalı. Küçükük Santorini gibi adalarda Cruise turizminden sadece yaz döneminde bile astronomik rakamlar kazanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 6 yıl önce
TAV etkisi bu kadar mı çabuk yansıdı? Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 6 yıl önce
Tüm dünya TAV sayesinde Antalya'yı tanıdı sanırım :D
Yavuzhan ~ 6 yıl önce
Hatay Antalya direkt uçuş istiyoruz lütfen sesimizi duyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000