29 Haziran 2022, Çarşamba 16:30:39

Ankara'da operasyon; 500 Milyon Liradan fazla para ve 1 uçağa el konuldu!

Demir Yumruk operasyonunda, 8 bin 690 banka hesabında bulunan mevduata, 261 taşınmaz ile 1'i uçak 328 araca el konuldu.
  • İfade alsan ne tutuklasan ne kısa sürede çıkarlar yine bildiklerini okurlar. Ülkede suç patlama yaptı,avrupa'da 1.yiz dünya'da da ilk 5'de. Bunun tek sorumlusu da caydırıcı ve yaptırıcı kanunlar koymayan,koysa da adamına göre uygulama yapan,denetleme yapmayan,onca belgeli ifşalara,iddialara karşı sus pus olan,soruşturma bile açmayan devlettir başkası değil ne yazık ki...
  • Hangi ucak? Hangi ucak? Hangi ucak?
  • Ülkece niye fakir oldugumuzun kanıtı
  • Alın teri ile kazanmadığın, onun bunun teri ile sahip olduklarına çökersen bu son kaçınılmaz. İlahi adalet…tecelli ederrrr
  • tek ufak ofis, bikaç çalışan ve son model en pahalı arabalar evler. nerden kazanıyor bunlar ? dedikleriniz işte onlar . dürüst vatandaş tane ile domates alıyor.

Demir Yumruk operasyonunda, 8 bin 690 banka hesabında bulunan mevduata, 261 taşınmaz ile 1'i uçak 328 araca el konuldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı desteğiyle oluşturulan ortak çalışma gurubunun 10 aylık mesaisi sonrası, dün 29 ilde yapılan Demir Yumruk operasyonuna ilişkin detaylar belli oldu.

Operasyon kapsamında 8 bin 690 banka hesabında bulunan mevduata, 261 taşınmaza, biri uçak olmak üzere 328 araca el konuldu, 39 şirkete kayyum atandı.

Operasyonda, ayrıca 500 milyon liranın üzerinde para ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Büyük bir gizlilik içerisinde soruşturma süreci tamamlanan çalışmanın, dışarıya bilgi sızmaması amacıyla diğer illerde görevlendirilen kurum çalışanlarından bile gizlendiği öğrenildi.

Operasyonun düzenlendiği dün sabah itibarıyla gerçek hedefleri konusunda bilgilendirilen ekipler, inceleme ve çalışmalarını tamamladı.

Üç ayrı suç grubuna yönelik yapılan ve şu ana kadar 309 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmada, şüphelilerin Türkiye genelindeki demircilik sektöründe "fiyat belirleme" noktasında oldukları tespit edildi.

Operasyonda 4 tır malzeme ele geçirildi

Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya gönderilmesinin ardından, operasyon kapsamında 95'i şirket olmak üzere 470 adreste yapılan aramalar da tamamlandı. Söz konusu yerlerde yapılan aramalarda, 53 milyon lira, 2 milyon 456 bin dolar, 161 bin avro, 402 milyon lira değerinde mücevher ile 12 ruhsatsız tabanca ve 1051 dijital materyal ele geçirildi.

Ayrıca suç örgütlerinden ele geçirilen evrak ve belgeler de 4 tıra yüklenerek Ankara'ya getirildi.

İfadeler alınmaya başlandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alanın 308 kişinin haricinde, bilgi sahibi 455, ikmalen şüpheli 244 ve 8'i müşteki olmak üzere 707 kişinin ifadeleri alınmaya başlandı.

Operasyonun ardından soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüleceği, demir çelik sektöründeki bazı firmaların mercek altına alındığı ve şüpheli ifadeleri, elde edilecek yeni delil ve belgeler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği öğrenildi. (Haberler)

Ankara'da operasyon; 500 Milyon Liradan fazla para ve 1 uçağa el konuldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

suç ve ceza ~ 2 yıl önce
İfade alsan ne tutuklasan ne kısa sürede çıkarlar yine bildiklerini okurlar. Ülkede suç patlama yaptı,avrupa'da 1.yiz dünya'da da ilk 5'de. Bunun tek sorumlusu da caydırıcı ve yaptırıcı kanunlar koymayan,koysa da adamına göre uygulama yapan,denetleme yapmayan,onca belgeli ifşalara,iddialara karşı sus pus olan,soruşturma bile açmayan devlettir başkası değil ne yazık ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi ucak? ~ 2 yıl önce
Hangi ucak? Hangi ucak? Hangi ucak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaybe ~ 2 yıl önce
Ülkece niye fakir oldugumuzun kanıtı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alın teri ~ 2 yıl önce
Alın teri ile kazanmadığın, onun bunun teri ile sahip olduklarına çökersen bu son kaçınılmaz. İlahi adalet…tecelli ederrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee ~ 2 yıl önce
tek ufak ofis, bikaç çalışan ve son model en pahalı arabalar evler. nerden kazanıyor bunlar ? dedikleriniz işte onlar . dürüst vatandaş tane ile domates alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000