29 Mart 2024, Cuma 08:50:48

Anadolu Kartalı Tatbikatı için iptal iddialarına MSB’den yanıt

Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın iptal edildiğine yönelik iddialar ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıklamada bulundu.
  • Zaten bu tatbikatı yönetebilecek bir hava gücü ve mürettebat maalesef kalmadı ; zavallı ülkem.
  • Merak işte ??? 350 -400 tonluk uçakların inip kalktığı sivil havalimanı pistleri senelerce hiç kapatılmadan, kırılmadan, çatlamadan, patlamadan şıkır şıkır işler de, bu hava kuvvetlerinin pistleri sadece 20 tonluk uçaklara hizmet vermesine rağmen en geç 10 yılda bir neden ya çok büyük bir bakıma alınır veya komple kırılıp yeniden yapılır? Airport haber bu konuda bizi bilgilendirirse seviniriz :)

Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın iptal edildiğine yönelik iddialar ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı kaynakları açıklamada bulundu.

eriyodik olarak 3. Ana Jet Üs Komutanlığı / Konya’da icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı‘na, bu yıl pist onarımı nedeniyle kısa bir ara verilecek. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, konuyla ilgili ‘iptal edildi’ iddialarına yanıt verdi.

Bakanlık Kaynakları, Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın 2024 yılında neden icra edilmeyeceği konusunda şunları kaydetti:

“NATO Güvenlik Yatırımları Programı kapsamında Mayıs 2023 ile Mayıs 2025 tarihleri arasında 3’üncü Ana Jet Üs K.lığı/Konya’da gerçekleştirilmekte olan Konya Havaalanı Ana pist restorasyonundan dolayı 2024 yılı Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi icra edilmeyecektir.

Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi’nin 2025 yılının Haziran ayında 3’üncü Ana Jet Üs K.lığı/Konya’da icra edilmesi planlanmaktadır. Millî Anadolu Kartalı Eğitimi ise uçaklar kendi meydanlarından kalkış-iniş yapacak şekilde 15-26 Nisan 2024 tarihleri arasında icra edilecektir.”

Her Yıl İcra Ediliyor
Her yıl millî ve/veya uluslararası olarak Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’nde (Konya) icra edilen bir eğitim olan Anadolu Kartalı; gerçek harekâta benzetilmiş bir ortamda, pilotların, hava savunma personelinin ve kontrolörlerin harekâta yönelik eğitim seviyelerinin artırılması, müşterek ve birleşik harekât usullerinin denenmesi ve geliştirilmesi, gerçek harekât şartlarında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi ve görev etkinliğinin azami seviyeye çıkarılmasını hedefliyor.

Tatbikat; Kırmızı (Düşman) ve Mavi (Dost) kuvvetler arasında bir senaryo altında, gerçekçi bir savaş ortamında gerçekleştiriliyor.

Eğitimin amacı
Millî ve yabancı unsurların gündüz müşterek harekât yapma imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek ve kuvvetler arası karşılıklı desteği artırmak,
Gerçeğe yakın harekât ortamında, av uçakları ve satıhta (kara ve deniz üzerinde) konuşlu hava savunma silah sistemleri ile korunmakta olan taktik ve stratejik hedeflere karşı karma hava harekâtı görevlerinin planlama ve icrasını sağlayarak, katılımcıların eğitim seviyelerini yükseltmek,
Yeni taktik ve tekniklerin denenmesine imkân sağlamak.

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi dünyada benzer imkânlara sahip üç taktik eğitim merkezinden biri, Avrupa’da yer alan tek taktik eğitim merkezidir. (savunmasanayist)

Anadolu Kartalı Tatbikatı için iptal iddialarına MSB’den yanıt

Yorumlar

Yyy ~ 28 gün önce
Zaten bu tatbikatı yönetebilecek bir hava gücü ve mürettebat maalesef kalmadı ; zavallı ülkem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 29 gün önce
Merak işte ??? 350 -400 tonluk uçakların inip kalktığı sivil havalimanı pistleri senelerce hiç kapatılmadan, kırılmadan, çatlamadan, patlamadan şıkır şıkır işler de, bu hava kuvvetlerinin pistleri sadece 20 tonluk uçaklara hizmet vermesine rağmen en geç 10 yılda bir neden ya çok büyük bir bakıma alınır veya komple kırılıp yeniden yapılır? Airport haber bu konuda bizi bilgilendirirse seviniriz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000