01 Aralık 2019, Pazar 12:52:24

Ambulans uçak ve helikopterle binlerce kişi hayata bağlandı

Sağlık Bakanlığına ait helikopter ve uçak ambulanslarla bu yıl ekim ayı sonuna kadar toplam 2 bin 722‬ hasta taşındı.
  • Koskoca 80 milyonluk ülkede sadece 3 ambulans uçak olması 10 makam uçağı ve 3 helikopter ile arabalarına 1 milyar dolardan fazla,saraylar için de bir o kadar harcayan iktidar ve şakşakçıları için büyük başarıdır ! O paralarla neler yapılmazdı bu ülke için kaç tane ambulans uçakihelikopter alınırdı,başka ne hizmetler yapılırdı ama bunlarda ülke ve millet diye kavram yok ki ben,ailem,sülalem ve yandaşlarım ve vatandaş vergileriyle lüks,gösteriş hastalığı var !
  • Hadi bir olumsuz yorum yazın.
  • Çok güzel bir hizmet.Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.Allah devletimizi daim ve güçlü kılsın.Halkımızın kendisine sunulan bu hizmet konusunda biraz daha bilgilendirilmesi gerektiğini değerlendiriyorum.

Sağlık Bakanlığına ait helikopter ve uçak ambulanslarla bu yıl ekim ayı sonuna kadar toplam 2 bin 722‬ hasta taşındı.

Sağlık Bakanlığına ait, kara, deniz, helikopter ve uçak ambulansları bu yıl ekim ayı sonuna kadar toplam 4 milyon 777 bin 909 hasta ve yaralının sağlık kurumlarına naklini sağladı.

Türkiye'de 17 ilde konuşlanan ve gündoğumu-günbatımı arasında hizmet veren 17 helikopter ambulansla, hizmetin başladığı 2008 yılından bugüne kadar 215'i organ olmak üzere toplam 31 bin 841 hasta ve yaralı taşındı. 2019 Ekim sonu itibarıyla da helikopter ambulanslarla bin 742 hasta nakledildi.

Ankara ve İstanbul'da konuşlanan 3 uçak ambulans ile hizmete girdikleri 2010 yılından 2019 Ekim ayı sonuna kadar 757'si organ olmak üzere 13 bin 522 hasta ve yaralı taşındı. Yurt dışına 30, yurt dışından ülkeye de 673 hasta nakledildi. Bu yılın 10 ayında ise taşınan hasta ve yaralı sayısı 980 oldu.

Ambulans uçak ve helikopterle binlerce kişi hayata bağlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

!!! ~ 4 yıl önce
Koskoca 80 milyonluk ülkede sadece 3 ambulans uçak olması 10 makam uçağı ve 3 helikopter ile arabalarına 1 milyar dolardan fazla,saraylar için de bir o kadar harcayan iktidar ve şakşakçıları için büyük başarıdır ! O paralarla neler yapılmazdı bu ülke için kaç tane ambulans uçakihelikopter alınırdı,başka ne hizmetler yapılırdı ama bunlarda ülke ve millet diye kavram yok ki ben,ailem,sülalem ve yandaşlarım ve vatandaş vergileriyle lüks,gösteriş hastalığı var !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 4 yıl önce
Hadi bir olumsuz yorum yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dante78 ~ 4 yıl önce
ben yazayım hadi ama olumlu olarak bakanlığın benim dediği helikopterler Türk Hava Kurumuna aittir.
aviator'a ~ 4 yıl önce
Geliştiği,zenginleştiği iddia edilen ülkede 10'dan fazla makam uçağı varken sadece 3 tane ambulans uçak olması doğru bir şey mi peki? Bizi 'kıskanan' Almanya'da 30 civarı ambulans uçak 100'den fazla da ambulans helikopter var...
MBA USA ~ 4 yıl önce
Sayi yetersiz her ticari tasimacilin olan sehire bir helikopter olmali, koy kasaba ilceler var is saglik mudurlugi ve valilik yonetimine verilmeli
Since1905 ~ 4 yıl önce
Bence En Olumsuz Yorumu Sen Yapmışsın. Bu İşi Hayırlarına Yapmıyorlar, Senin Benim Vergilerimle, Senin Benim Verdiğim Sigorta Primleri İle Yapılıyor. O Kaptanlarda O Uçakları Bedava Uçurmuyor Sonuçta. Şimdi Çekilebilirsin.
yolcu ~ 4 yıl önce
Çok güzel bir hizmet.Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.Allah devletimizi daim ve güçlü kılsın.Halkımızın kendisine sunulan bu hizmet konusunda biraz daha bilgilendirilmesi gerektiğini değerlendiriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000